Sakaryaspor Yenilgisine Rağmen

Sakaryaspor Yenilgisine Rağmen

Sakaryaspor deplasmanı zor deplasman onun için defansta daha dikkatli olmalıydık!

Çok iyi mücadele etsek te bazı eksiklikler görüldü. Hücum sonrası kanatlardan dönüşler yeterli değildi bunu çözersek takım savunmasında ki arızalar giderilir..

Somaspor çok iyi mücadele etti, çok gol kaçırdı ama kolay da goller yedi. Yediğimiz ilk gol orta hakemin tüm maçın önüne geçen komik penaltı kararı ile oldu. Yine de tam ‘’içeri 1.0 gidersek ikinci yarı skora ortak oluruz’’ diye düşünürken 2.golü yedik. 2.0’ın telafisi zor tabii iyi oynadığımız halde ikinci yarı golü çok kovaladık ama sonuçta biz kaçırdık adamlar attı!.

Hücum da iyi olduğumuz bölümlerde sonuçlandıramadığımız ataklar, orta saha ön taraf bağlantısı açık olması dönüşler de çabuk olamama sıkıntılı durumlar ortaya çıkarıyor defansta çıkarsa ön tarafa o ara kapanıp baskı yaparsak kaybettiğimiz topları tekrar kazanırız..

Oyun olarak Sakaryaspor’da aşağı kalır yanımız olmadığı, bölüm bölüm çok iyi oynadığımız ama gol vuruş noktasında iyi olmadığımız için golü bulamadık. Cesaretli istekli oluşumuz güzel olan taraftı. Futbol bu bazen güzel oynasan da skor bulamıyorsun bu durumdan eksik yönlerimizi tespit edip düzeltmek için çalışıp aynı şekilde gollerde ki hataları bir daha ki maçlar da yapmamalıyız.

Uzun soluklu ligde bazı bölgelerde oyuncu grubunun seviye bakımından neler yaşayacağı akşamki maçta gördük, bunun için düzeltmeler yaparak, tedbirler alarak yolumuza devam etmeliyiz ..

Deplasmanlarda özellikle zor deplasmanlarda da oyununu kendi bölgemizde kabul ederken gol yediğimiz de sıkıntılı bir maça evriliyor bizim de hücum a çıkmak isteğimiz de arka ve ön bölge birlikte hareket edip takım savunmasını da birlikte yapılmalı bazı maçlar vardır sadece defans ta düşünülebilir yenemesen de yenilmeyeceksin akşam ki maç onlardan biriydi sonuçta böyle bir skor çıksa da oyun olarak Sakarya ya ezilmedik skor aldatıcı olabilir ararken yiyorsun futbolun istenmeyen yönlerinden biri işte..

 

İkinci ligde oynarken de çok şeylerin öğrenildiği dersler çıkarıldığı maçlar da oynanıyor. Sakarya maçı onlardan biriydi. Planlama da aksama olmadan yola devam etmeliyiz. İlk yılımız nasıl deplasmanlarda olmalıyız tecrübe bakımından kazançlar da olabilir her hafta takımımız adına görebileceğimiz ve düzeltme yapabileceğimiz dersler çıkıyor bunları düzelterek yolumuza devam etmeliyiz. Unutulmamalı futbol üç ihtimalli oyundur.. Sevgiler..Doğan Gülşen

Bağlantılı Haberler;

Basatemür: Oyunumuz Kötü Değildi
Sakaryaspor 3-0 Somaspor
Sakaryaspor Somaspor Maç Önü
Sakaryaspor Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Sarı Kart Sınırında 2 Oyuncumuz Var

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN