Sahada Öyle Bir Somaspor Vardı ki

Sahada Öyle Bir Somaspor Vardı ki

Dün maçı misli.com’un uygulamasından seyretme fırsatı buldum.. Sahada öyle bir Somaspor vardı ki, güçlü olan tamamen hücumu düşünen her mevkiinin iyi oyunu Erokspor için zor anların yaşandığı bir maç oldu…

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Somaspor’un Atatürk Stadı’nda Erokspor ile oynadığı karşılaşma adeta bir futbol savaşıydı.
Maçın 2.dakikasında geriye düşen ve devreyi 2-2’lik skorla tamamlayan siyah-beyazlılar, kaptan Nurettin’in golüyle öne geçti. Nurettin’in galibiyet golünden sonra skorun da verdiği güvenle mücadele ederek, maç finalini Abdulkadir’in golüyle yaptı..

Melih Şencan gibi önemli bir oyuncudan yoksun çıksak ta, maçın başında yenilen gol dışında defans iyiydi. Oynadığımız rakip direk rakibimiz bunu da unutmamak lazım.



Bütün takım mücadele ediyor ama form grafiğini her geçen gün artıran ve üzerine katma değer ekleyen oyuncularımız da fark yarattığı maçlar daha başka oluyor. Nurettin, Uğur Can, Muhammed ve Özcan bütün takıma örnek oluyor. Uğur Can ve Muhammed Öztürk‘ün maçtan bir gün önce verdikleri demeçte iyi bir takım oldukları ve bunu bulundukları konumla ispat ettiklerini söyleyerek, ”zorlu maçtan galip çıkacağız” demişlerdi. Ve verdikleri sözü de attıkları birer golle yerine getirdiler..

Evet forvetlerimizin golle başlaması ikinci yarı ya şampiyonluk için ekstra güç katacaktır. Bu işte böyle olursa bütün maçları alırız, şampiyonluğa oynayan takım görüntüsü veren oyun sahadaki rakip kim olmuş önemi kalmıyor sen güçlüsün çünkü sahadaki oyununla.

SOMASPOR EROKSPOR ESTANTENE 1Oyun bakımından Somaspor artık sistem ve taktik bakımından bazı şeyleri değiştirmiş çok adamla hücum ediyor dikkat ederseniz. Orta saha oyuncularının ceza sahasında bulunması gol yollarında pozisyonların çokluğuna sebep oluyor.. Böyle olunca forvetin de etkili olabiliyor, gol de atabiliyor. Rakibin geri dönüşleri tam yapamadan yakalıyorsun böyle olunca sahanın tamamen hakimi sen oluyorsun..



SOMASPOR EROKSPOR UMUT KORAY ÖZİki takımda şampiyonluk hesapları yaptığı için, play-off’u düşünen takımların da puan kaybı beklediği bir maç oldu. Bizim adımıza ikinci yarının ilk maçı direk rakibinle oynayınca galibiyet her yönden başlangıç için süper olacaktı. öyle de oldu.. İçel in evinde yenilmesi de bizim açımızdan keyif verici durum çıkardı ortaya, onlar bizden puan kaybı beklerken kendileri darbeyi yedi..

SOMASPOR ABDULKADİR GOL SEVİNCİSomaspor arada iyi çalışmış 90 dakika ayakta kalan sahada ne yaptığını bilen oyunu güçlendiren rakibini ezen her yerde önde basan takım hüviyeti kazanmış hücumlarda şampiyonluğa oynayan takım gibi çok adamla hücum eden bütün takımla birlikte savunma yapan görüntüsü ile artık keyif veren futbolunu skor olarak ta sahaya yansıtabiliyor. Bu oyun, gelişen sistem tamamen hoca ya yazar. İlerleyen haftalara daha bir öz güvenli bakılacaktır transferler de bu takıma beklenen katkıyı verirse daha bir güçlü Soma olacaktır….



SOMASPOR EROKSPOR MAÇ SONU SEVİNÇBu oyunla bir adım öndeyiz..
Şimdi dışarıda ki ilk maçımız Gölcükspor ile..
Dikkat etmeliyiz, kredimiz var ama bunu korumalıyız.
Eğer aynı oyunu devam ettirirsek önümüzde kimse duramaz… Sağlıklı günlere.. Doğan Gülşen

Maçın geniş detayı için buraya, VİDEO görüntüleri için şuraya tıklayınız!

Ayrıca karşılaşmaya ait 350 adet foto; Foto GaleriSoma’da Spor Facebook ve Cevsam Instagram sayfalarımıza yüklenecektir.

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN