Sadece Namağlup Ünvanımızı Kaybettik

Sadece Namağlup Ünvanımızı Kaybettik

3.Lig’de son mağlubiyetini, geçen sezonun 27.haftasında deplasmanda Yozgat FK karşısında 2-1’lik skorla alan Somaspor, 12 maç aradan sonra yenilgiyle tanıştı.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDISöz konusu 12 karşılaşmada 7 galibiyet, 3 beraberlik alan siyah-beyazlılar, hasta ve sakat oyuncuların çokluğundan dolayı İçel İdman Yurduspor deplasmanında bu başarısını sürdüremedi.

Maç başladığında buradan alacağımız bir beraberlik te olsa, iyi sonuç diye düşünmek geçmedi değil aklımızdan..
Sonuçta en yakın rakibin ile oynuyorsunuz görüntüde o şekildeydi iki takımda birbirlerini kontrollü oyunla yüklenmeye çalışıyorlardı..

Takım olarak savunmaya önem veriyorduk..

Oyun olarak beraberlik görüntüsü içinde iki takım da bir birlerine öyle aman aman tehlikeli olabilecek pozisyonlar bulamıyorlardı.. Duran topun böyle maçlarda tehlikeli olabileceği maç içinde ilerleyen dakikalarda önemi ortaya çıktı denk kuvvetler olunca iki takımda pozisyon bulmakta zorlandığı bir maç oldu..

İlk yarısı özellikle kısır bir maç geçti sonuçta deplasman da olmamız sebebi ile bizim için ne kadar oyun olarak kontrollü ve süre aleyhimize olursa o kadar iyi bir durum arz ediyordu puan ve puanlarla dönersek yerimizi koruyacaktır..

İkinci yarı da başladığında görüntü aynıydı ama korner top karambol gol oldu..

Golü yiyince her şey zorlaşacağı maçın başında iki denk takımın mücadelesinde golü bulan taraf kazanır görüntüsü veriyordu. Nitekim öyle de oldu zaten her ne kadar kırmızı ile 10 kişi kalsa da rakip..



Kapanarak her türlü vakit geçirmek için uğraşlarıyla maçın soğuma bakımından ne gerekirse yaparak maçı bitirdiler..

Bizim zaten Corona yüzünden takımın önemli futbolcularının olmaması bizi maçın hücum yönünde sıkıntılı olmamıza daha geçen hafta olduğu gibi burada da yaşadık. Böyle maçta da da gol bulmada sıkıntı kaçınılmaz bir durum..

Değişiklikler yapsa da hoca hücum etkinliğini arttırmak için geri düşünce skorda zor rakip kapanınca gol bulmak zorlaşıyor.. Rakip skoru tutmak için biraz da çirkefleşiyor buna da hakemin biraz telore etmesi dakikalar ilerledikçe zor oyun olarak karşılık buluyor..

Yenildik olabilir her şeyin bitmediği hatta daha renkli hale geldiği grupta sadece namağlupluğumuzu kaybettik, ikinci duruma geçtik, ilerleyen haftalarda telafi edeceğimiz bir durum..



Evet, baktığımızda takım içerisindeki olumsuz gelişmeler, virüs, maddiyat, sakat, ceza ve gerek hakem hatalarıyla rakiplerin de beklenmedik performansları sayesinde sürpriz puan kayıpları olacaktır. Bugün Mersin’de Somaspor‘un başına gelen gibi. O nedenle sezon başından beri namağlup götürdüğümüz ligde aldığımız bu mağlubiyet bizleri umutsuzluğa itmesin.. 1,2 ve 4.gruplara bakarak bizim grup öylesine enteresan ki üst tarafı da, alt tarafı da play-off’un içerisinde… O yüzden bu sporcu topluluğuna olan güvenimizi hiç bir zaman kaybetmeyelim..  Sporcu kardeşlerimizde kafalarını kaldırıp, olaya dört elle sarılsın.. Maske-Mesafe-Temizlik Sağlıklı Kalın..Doğan Gülşen

Bağlantılı Haberler;

İçel İdman Yurduspor 1-0 Somaspor
Zor ve Güzel Karşılaşma Olacak
İçel İdmanyurdu Maçına Tanıdık İki İsim

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN