Pomaklar, Hem 3 Puan Hemde Liderliği Aldı

Pomaklar, Hem 3 Puan Hemde Liderliği Aldı

Turgutalp Spor, bu maç öncesi 12 puanla liderlik koltuğunda oturan Selçikli Spor’u uzatma bölümünde bulduğu golle 1-0 mağlup ederek, 5.hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Turgutalp Spor, hafta içi mesaisinde Selçikli Spor’u ağırladı. Linyit Stadı’nda oynanan ve Sefa Sabancı-Cenk Güleryüz-Md.Baştürk hakem triosunun görev aldığı maçta rakibini 1-0 mağlup eden kırmızı-beyazlılar, hem 3 puan hemde liderliği aldı.

TURGUTALP SPOR FUTBOL KULÜBÜ

Notlar…

Turgutalp Spor, lider karşısında sahaya: Onur-Alperen-Ertuğ-İsa-Emre-Bekir-Emirhan-Boran-Oğuzhan-M.Duran ve Enes on biri ile 4-2-3-1 şeklinde çıktı.

Ahmet, Hüseyincan, Alpcan, Mustafa, Hayatî, Ali, Arslan, İbrahim, Hayati ve E.Gündüz ise yedek kulübesinde teknik sorumlu Niyazi Çoban’dan forma bekleyen oyuncular oldu.

Maçın tamamında oyuna hakim olan Turgutalp Spor, ilk yarıda Oğuzhan Bahar, ikinci yarıda ise İbrahim Daldır, Mustafa Duran, Boran Yüksel ve Enes Bayramlar ile yüzde yüz gol pozisyonlarından yararlanamadı. Galibiyet golü için 95 dakika bekleyen Pomaklar, oyuna sonradan dahil olan iki oyuncudan Hakan Elmas’ın mükemmel pasında Hayati Ünlü’nün golüyle hem üç puan hemde liderliği aldı.

SELÇİKLİ SPOR

Selçikli Spor’da Mustafa Baldemir maç sonu sözlü hakarette bulunduğu gerekçesi ile kırmızı kart gördü.
Turgutalp Spor, Selçikli Spor galibiyetiyle puanını 13 yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu. Pomaklar, 6. hafta Karaelmasspor ile Soma Derbisinde karşı karşıya gelecek.

ŞEVKET ELMAS

Şevket Elmas: ‘’Oyuncu Kalitemiz Maçı Aldı’’

Karşılaşma sonrası bir hayli keyifli görünen Futbol Şube Sorumlusu Şevket Elmas şunları söyledi: ”’Her şeyden önce futbolcularımızı gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutluyorum. Selçikli Spor maçı her iki takım adına da zirve savaşında kayıp vermeme adına çok önemliydi. Zorluk derecesi yüksek maçı tecrübemiz ve oyuncu kalitemiz ile zorda olsa çözmesini bildik. Selçikli Spor takımını da bu anlamda tebrik ediyorum, onlarda çok iyi mücadele ettiler. Ama biz sezona kalitesi yüksek oyuncu gurubuyla başladık, bu oyuncular ile de devam ediyoruz. İnşallah ilerleyen haftalarda bu oyuncu gurubumuzla daha iyi işlere imza atarız. Bizlere bu mutluluğu yaşatan başta teknik ekibimiz ve sporcularımızı can-ı gönülden kutluyorum. Ayrıca sizin aracılığınızla buraya kadar gelip doksan dakika hiç susmadan takımımızı destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ederim’’.dedi.



KUDRET KAZANCI

Kazancı: ”Şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu gösterdik”

Pomakların medya sorumlusu Kudret Kazancı ise: ”Şampiyonluk yarışında 3 puan bizim için çok önemli. Bunun yanında, bizden galibiyeti bekleyen çok büyük bir kitle var. Burada büyük Turgutalp Spor Kulübü taraftarının beklentisi vardı. Bugün zorlu geçen ve son dakikalarda çözdüğümüz maçta şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu gösterdik ve bunu karşıladık, onları mutlu ettik. Bizi en çok sevindiren onların yüzünü güldürmemiz.
Her maç bir final. Bugünkü finali kayıpsız atlatan liderliğe yükselen takımımız ve teknik heyetimizi kutluyor Selçikli Spor Kulübünü mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz.

Bu maçın değeri, getirdiği liderlik daha farklı bir özgüven veriyor, daha iyi hissediyorsunuz. Ama hiçbir zaman da ne olursa olsun rehavete okapılmamak lazım. İyi bir gidişat yakaladık her maç kritik ve önemli.
Pazar günü çok önemli bir maçı Soma 301 Karaelmas Spor Kulübü ile oynayacağız, “Tüm Somanın gözü bu maçta olacak. Hem heyecanımız hem güvenimiz çok büyük. İlk günden bu yana takımımıza ve hocamıza güvenimiz, inancımız sonsuz. Büyük taraftarımızın itici gücüyle, desteğiyle hedefimize bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyoruz.”



TURGUTALP SPOR GALİBİYET SEVİNCİ

Haklı Sevinç!

Geçen hafta Medar Gençlerbirliği deplasmanında iyi oynamasına rağmen bir puanla yetinmek zorunda kalan Turgutalp Spor için; zirve yarışından kopmamak adına Selçikli Spor maçının önemi çok büyüktü. Yukarıda belirttiğim beş oyuncu ile girilen bariz gol pozisyonları golle sonuçlanmayınca kenar yönetim hemen olaya Hakan Elmas ve Hayati Ünlü değişikliği ile el koydu.

HAYATİ ÜNLÜNÜN GOL SEVİNCİ

Normal sürenin ardından karşılaşmanın hakemi Sefa Sabancı’nın 7 dakikalık uzatma anını gösterdiği el işaretinden sonra Hakan Elmas ve Hayati Ünlü odaklı atılan golle gelen galibiyet herkesi inanılmaz tarifi zor, çılgınca sevince boğdu.

HAKLI SEVİNÇ

İşte bu tarifi inanılmaz sevinç maç sonu bardaktan boşanırcasına yağan yağmura aldırmadan ‘’Şampiyon Turgutalp Spor’’ tezaruatlarıyla takım taraftar bütünleşmesiyle beraber ayyuka çıktı. Sonuç olarak; Turgutalp Spor, lider karşısında; inandı-çok istedi ve kazanmak için her şeyi yaptı, zorluk derecesi yüksek olan bu maçı uzatma bölümünde attığı golle kazanarak hafta sonu Karaelmas Spor ile oynanacak derbi maçı öncesi büyük moral kazandı. Kutluyorum..

TURGUTALP SPOR TARAFTAR

Pomaklar Görevini Yaptı

Bir takımın taraftarı olmak, onun için bağırmak, üzülmek, sevinmek, işini, eşini bırakıp takımın peşinden gitmek. Bunların hepsi futbolu güzelleştiren unsurlar. Azda olsa, hafta içi olmasına rağmen Pomaklar, gönülden bağlı oldukları takımlarını yalnız bırakmadı. 90 dakika boyunca yaptıkları tezaruhat la takımlarının arkasında adeta 12.adam oldular. 90 dakikanın sonunda da alınan galibiyet’ten sonra gönül rahatlığı ile evlerine-işlerine geri döndüler, vesselam..

TURGUTALP SPORDA HAKLI SEVİNÇ

NOT:Karşılaşmaya ait 271 adet Fotoyu görmek için buraya tıklayınız!

 

Sefa Sabancı Cenk Güleryüz Md.Baştürk

TURGUTALP SPOR 1-0 SELÇİKLİSPOR

STAT: Soma / Linyit
HAKEMLER:Sefa Sabancı-Cenk Güleryüz-Md.Baştürk
TURGUTALP SPOR:Onur-Alperen-Ertuğ-İsa-Emre-Bekir-Emirhan-Boran-Oğuzhan-M.Duran-Enes
YEDEKLER:Ahmet, Hüseyincan, Alpcan, Mustafa, Hayatî, Ali, Arslan, İbrahim, Hayati, E.Gündüz
TEKNİK SORUMLU:Niyazi Çoban

SELÇİKLİ SPOR:Mustafa-Hakan-Murat-Vehbi-Burak-M.Baldemir-Kerem-Mahsun-Emre-M.Altınöz-Apdullah
YEDEKLER:Ümit, A.Tireli, Ziya, Muhammed, M.Yüce, Lütfi, İbrahim, Tayyar
TEKNİK SORUMLU:Yücel Dalmış
KIRMIZI KART: Maç sonu Mustafa Baldemir (Selçikli Spor)
GOLLER:dk.90-5 Hayati Ünlü (Turgutalp Spor)

5. Hafta Toplu Sonuçlar

Medar GB 2–3 Akhisargücü
Turgutalpspor 1-0 Selçiklispor
Sazobaspor 2–6 Gölmarmaraspor
Karabulutspor 2–2 Karaelmasspor
Hamidiye Doğan 0-6 Süleymanlı Bld

5.Hafta Puan DurumuMANİSA AMATÖR KÜME PUAN DURUMU

6. Hafta Maçları

Selçiklispor-Medar GB
Süleymanlı Bld-Sazobaspor
KaraelmassporTurgutalpspor
Akhisargücü-Hamidiye Doğan
Gölmarmaraspor-Karabulutspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN