Play-Off: Acar İdmanYurdu 2-1 Kapancıspor

Play-Off: Acar İdmanYurdu 2-1 Kapancıspor

Manisa Süper Amatör Küme Tuncay Erkan Sezonu Play-Off müsabakaları başladı. Kırkağaç Acar İdmanyurdu sahasında konuk ettiği Kapancı Spor’u 2-1 mağlup etti.

Manisa Bölgesel Amatör (BAL) Ligine yükselme Play-Off’un ilk ayağında Kapancıspor’u Kırkağaç Şair Eşref Stadı’nda konuk eden Acar İdmanyurdu, 8.dakikada penaltıdan Eser Kasal ve 10.dakikada Feyzullah Bayram Salgın‘ın müthiş golüyle 2-1 mağlup etti. Konuk ekip Kapancıspor’un golünü ise 37.dakikada İbrahim Bedirhan Güzün kaydetti.

Acar İdmanyurdun’da 85.dakikada daha önce sarı kartı bulunan Ceyhun Çoban ikinci sarıdan, 90+4.dakikada ise Muhammet Kavak yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. Maçta ilk golü kaydeden Eser Kasal’ında bir topu üst direkten döndü.

Siyah-beyazlılar, 2. Hafta 8 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te deplasmanda ilk maçında Yıldız 45 FK’ya 1-0 mağlup olan Alaşehir Belediye Spor’a konuk olacak.

MURAT BÜYÜKKÖSE

Maça İlgi Bir Hayli Fazlaydı

Karşılaşmayı Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, İlçe Jandarma Komutanı Servet Çelenk, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Gökçedağ, Belediye Başkan Vekili Kemal Tökgöz, Kırkağaç Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Kutlu, İyi Parti İlçe Başkanı Levent Komşu, CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar, Kırkağaç Acar İdman Kulüp Başkanı Emin Elçi, Somaspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydın, Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür, Salihli Belediyespor Teknik Direktörü Ferudun Şaban Yarkın, takımın eski kaptanlarından Melih Yavaş ve Kırkağaç’lı taraftarların yanı sıra Salihli’den gelen 2 otobüs dolusu Kapancıspor taraftarı da izledi.

KIRKAĞAÇ ACAR İDMANYURDU

Notlar…

Manisa Süper Amatör Lig Tuncay Erkan Sezonu A-Grubunda Akhisar Anadolu FK, Bakır GB, Halitpaşa Bld.Spor, Gördes Bld.Spor, Mütevelli 1965 Spor, Kayalıoğluspor ve Mecidiye Tarım Kredispor karşılaşmalarında  sergiledikleri pozitif futbolla;  beğenilen, alkışlanan Kırkağaç Acar İdmanyurdu aynı pozitif futbolun örneğini Kapancıspor karşısında sergiledi.



ACAR İDAM KAPANCISPOR

Maçın ilk on dakikasında Eser Kasal ve Feyzullah Bayram‘ın müthiş golüyle 2-0 öne geçen siyah-beyazlılar, 37.dakikada İbrahim Bedirhan Güzün‘ün ayağından yediği golle devreyi 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Acar İdmanyurdu, 47 ve 50.dakikalarda Olgun Pulat ve Şemsettin Avcı ile iki mutlak pozisyondan yararlanamadı. KAPANCI SPOR

Bu dakikadan sonra beraberlik golü için Acar İdman sahasında etkili olmaya çalışan Kapancı Spor‘un ataklarında siyah-beyazlı ekibin defansı yerinde ve zamanında yaptığı hamlelerle rakip takım forvete gol şansı tanımadı. Siyah-beyazlılar, maçın son dakikalarına doğru rakibe  pozisyon vermeyen, kaptıkları toplarla yakaladıkları net gol pozisyonlarında adeta rakibini “köşeye sıkışmış kinkboksçu gibi” sürekli dövdüler.

CEYHUN ÇOBAN

Daha önce sarı kartı olan Ceyhun Çoban, hakemin düdüğünü beklemeden topu oyuna sokması sonucu ikinci sarı karttan, Muhammet Kavak ise yedek kulübesinde kırmızı kart görmesi galibiyetin ”acı biberi” oldu.



Acar İdmanyurdu Spor Açısından

Acar İdmanyurdu Spor Açısından

Normal sezonda çıktıkları 16 karşılaşmanın 15’inde galip ayrılan ve birinde berabere kalan siyah-beyazlılar, Play-Off’un ilk maçında konuk ettikleri Kapancıspor’uda mağlup ederek 17 maçta 16 galibiyet almaları ise aşağıdaki yorumun net bir kanıtıdır.

FEYZULLAHIN GOLÜ

Kırkağaç Şair Eşref Stadı’nın yorgun ve ıslak çimlerinde özellikle ilk çeyrekte alan ve adam markajı, saha paylaşımı, kenar beklerinin hücuma katkısı, topun olduğu bölgede ikili-üçlü sıkıştırmalar, savunma hattını öne çıkartarak alan daraltmak, organize takım presi gibi modern futbolun gereksinimlerine ilave olarak biri penaltıdan olmak üzere atılan iki gol (görüntü Feyzullah’ın müthiş rövaşata golü) izleyenlere ”maçın galibi biziz” sinerjsi verdi.  Yedikleri gol dakikasına kadar  siyah-beyazlılar hakikaten coşku, istek ve üretkenlik mükemmeldi. 37.dakikada yenilen golün ardından anşamsız panik onları oyundan düşürdü.

İkinci yarıda rakibine beraberlik şansı vermeyen Kırkağaç, play-off’un ilk ayağında hem üç puanı aldılar ve hem de büyük takım olma özelliklerini maça çok iyi yansıtarak şampiyonluk yolunda iyi sinyaller vermeye devam ettiler.

EMİN ELÇİ ERKAN GELİR EROL TÖR

Kurmaylar: İyi başladık, sonu da iyi olur İnşallah

Acar İdmanyurdu’nun kurmayları Kulüp Başkanı Emin Elçi, antrenörler Erkan Gelir ve Erol Tör, 2-1 kazandıkları Kapancıspor maçının ardından yaptıkları ortak değerlendirmede Play Off ‘un ilk ayağına iyi bir başlangıç yaptıklarını, sonunun da iyi olmasını beklediklerini söylediler.

Sıradaki Gelsin

Bu sezon grup maçları da dahil üst üste 16. maçından da namağlup ayrılan Acar İdmanyurdu, Play-Off’un ikinci yağında Alaşehir Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma 8 Nisan Çarşamba günü Alaşehir stadında oynanacak. Erkan Gelir ve Erol Tör idaresindeki Acar İdmanyurdu takımını kutluyorum..

ACAR İDMANYURDU 2-1 KAPANCISPOR

ACAR İDMANYURDU 2-1 KAPANCISPOR

STAT: Kırkağaç
HAKEMLER:G.Özkan Hafızoğlu-Emirhan Durmaz-Furkan Çıraklar
ACAR İDMANYURDU:Bekir-Muhammet-Feyzullah-Şemsettin-Mert-Ceyhun-Furkan-M.Ali-Eser-İsmail-Olgun
YEDEKLER:Kubilay, Hakkı, Emre, Faruk, Yunus, Ahmet, Kadir, Atilla, M.Kavak
TEKNİK SORUMLU:Erkan Gelir

KAPANCISPOR:Hasan-Süleyman-Bilal-Mustafa-Uğurcan-Ramazan-İbrahim-Doğan-Ziya-M.Ali-Murat
YEDEKLER:Ömer, Adem, Mikail, Arda, Gökçe, Ender, Görkem, Hamit, Serkan, Zekeriya
TEKNİK SORUMLU:Taner Eser
KIRMIZI KARTLAR:dk.85 Ceyhun Çoban, dk.90+4 Muhammet Kavak (Acar İdman)
GOLLER:dk.8 Eser Kasal pen, dk.10 Feyzullah Bayram Salgın (Acar İdman), dk.37 İbrahim Bedirhan Güzün (Kapancıspor)

1.Hafta toplu sonuçlar, puan durumu ve 2.hafta maçlarının programı şöyle:

1.Hafta Toplu Sonuçlar:

Yıldız 45 FK 1-0 Alaşehir Bld
Acar İdman 2-1 Kapancıspor
A.Anadolu 1-1 Karaköy

1.Hafta Puan Durumu:SÜPER AMATÖR PLAY OFF PUAN DURUMU

2.Hafta Maçları: (8 Nisan Saat 14:00)

Alaşehir Bld-Acar İdman
Karaköy- Yıldız 45 FK
Kapancıspor-A.Anadolu

NOT:Karşılaşmaya ait 212 adet fotoyu görmek için buraya tıklayınız!

Bunlarda ilginizi çekebilir

Nefes Kesen Yarışta Acar İdman İpi Göğüsledi
Ağada Paşada Acar İdmanyurdu

somadaspor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN