Play-Off: Acar İdman, Akın ve Direğe Takıldı

Play-Off: Acar İdman, Akın ve Direğe Takıldı

Manisa Süper Amatör Küme Tuncay Erkan Sezonu Play-Off 2.maçında Alaşehir Bld.Spor ile deplasmanda karşılaşan Acar İdman Yurdu rakibine 3-1 mağlup oldu.

Manisa Bölgesel Amatör (BAL) Ligine yükselme Play-Off’un ilk ayağında Kapancı Spor’u Kırkağaç Şair Eşref Stadı’nda 2-1 mağlup etme başarısı gösteren Acar İdman Yurdu ile, Yıldızspor 45 FK’ya Manisa Sekiz Eylül Stadı’nda 1-0 mağlup olan Tenekecioğlu Alaşehir Belediyespor, Alaşehir İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Alaşehir Belediyespor

Dolu tribünler önünde mücadelesi bol, temposu yüksek maçta galibiyeti alan taraf 3-1’lik skorla ev sahibi ekip Tenekecioğlu Alaşehir Belediyespor oldu.

acar idman taraftar

Alaşehir İlçe Stadı’nda oynanan maçı 3 bine yakın ev sahibi ekip ile, iki otobüs dolusu Acar İdman Yurdu taraftarı izledi. Zorlu mücadeleyi Abdullah Türkan, Kamil Dinçer ve Sertaç Erşahin hakem üçlüsü yönetti.
Acar İdman Yurdu, bu maça 2 eksikle çıktı. İlk maçta evlerinde oynadıkları Kapancı Spor karşılaşmasında kırmızı kart gören Ceyhun Çoban ve Muhammet Kavak bu maçta yerlerini almadı. Özellikle orta sahada Ceyhun’un yokluğu çok hissedildi.

Maçtan notlar..

Maçtan notlar..

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Alaşehir Belediyespor oldu. Ev sahibi ekip, 5.dakikada sol kanattan gelişen atakta Musa’nın iyi ortasına 6 pasta Şamil’in kafa vuruşunu Kubilay mükemmel çıkardı
6.dakikada Şamil sol çaprazdan atılan topu iyi kontrol etti. Rakibini kolay geçip şutunu çekti. Defansa çarpan top kaleci Kubilay’ı kontrpiyede bıraktı ve ağlarla buluştu:1-0

9.dakikada Alaşehir Bld Spor tekrar sol kanattan Musa ile çok iyi geldi. Musa ceza sahası içine girdi, altı pasa bıraktığı topa Berke vurdu, kaleci Kubilay köşeden uzanarak mutlak golü önledi.

ALAŞEHİR BELEDİYESPOR

Ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı.

36.dakikada kazanılan serbest vuruşta, Mutlu’nun ortasında bom boş kalan Necmettin çok iyi yükseldi ve topu kafayla ağlarla buluşturdu:2-0

İsmail Poyraz affetmedi!

İsmail Poyraz affetmedi!

44. dakikada Alaşehir Bld.Spor defansının çok büyük hatasında İsmail Poyraz ceza sahası dışında topla buluştu. Driplinkle sürdüğü topu kaleci Akın’ın solundan ağlarla buluşturdu:2-1 bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

Acar İdman beraberlik golü için çok yüklendi.

65.dakikada ceza sahası sağ çaprazında kazanılan en direk serbest vuruşta topun başına geçen Eser çok sert vurdu, kaleci Akın adeta uzayarak yüzde yüzlük golü önledi.

68.dakikada soldan kazanılan kornerde Emre iyi kesti. Akın sakatlanma pahasına topu kornere tokatladı.



Ev sahibini rahatlatan gol 70. dakikada Uğur’dan geldi.

Sarı-siyahlılar, Acar İdmanyurdu’nun beraberlik golünü aradığı dakikalarda Selçuk’un kullandığı kornerde ön direkte topa iyi yükselen Uğur, meşin yuvarlağı Acar İdman ağlarına gönderdi:3-1

Furkan zor olanı yaptı!

76. dakikada Kırkağaç soldan Olgun’la ceza sahası içine girdi.Olgun’un 6 pasta müsait olan Furkan’a ‘’alda at’’ dercesine verdiği mükemmel pasta, Furkan istediği vuruşu yapamayınca takımını bir golden etti.

Faruk, Akın ve direğe takıldı!

80.dakikada ceza sahası içerisinde kaleye sırtı dönük top alan Faruk döner dönmez çok sert vurdu. Acar İdman Yurdu yedek kulübesi gol diye ayağa kalktı. Köşeye giden top önce Akın’dan sonrada direkten döndü. Kalan dakikalarda her iki takımın gol girişimleri sonuç vermedi ve zorlu karşılaşmadan Alaşehir Bld.Spor 3-1 galip ayrıldı.



Alaşehir İlçe Stadı’nın suni çimlerin de bıraktı.

Yenilmezlik serisini Alaşehir İlçe Stadı’nın suni çimlerin de bıraktı.

Kırkağaç ekibi, mutlak puan veya puanlarla ayrılmak için çıktıkları mücadeleden 6, 36 ve 70.dakikalarda yediği gollerle 3-1’lik yenilgi ile ayrılarak, 17 maçlık yenilmezlik serisini Alaşehir İlçe Stadı’nın suni çimlerin de bıraktı. 17 maç aradan sonra mağlubiyetle tanışan Kırkağaç Acar İdman Yurdu 3 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar play-off’taki üçüncü maçlarını 12 Nisan Çarşamba günü sahasında Akhisar Anadolu FK ile oynayacak. Puanını üçe çıkartan Alaşehir Belediye Spor ise, aynı gün ve saatte Manisa Karaköy Spor FK’yı konuk edecek.

Kaleci Akın Alaşehir Belediyespor'u ipten aldı

Kaleci Akın Alaşehir Belediyespor’u ipten aldı!

Tenekecioğlu Alaşehir Belediyespor’un Acar İdman’ı 3-1 yendiği maçta, sarı-siyahlıların 45 yaşındaki file bekçisi Akın Yalçınkol yaptığı kritik kurtarışla takımının 3 puan kazanmasında önemli rol oynadı.

YUNUS ÇAKIR

Bundan sonraki maçları ikinci yarıdaki oyunu oynayarak çıkarsak bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok

Acar İdman Yurdu 2.Başkanı Yunus Çakır, ”Maçın başında deplasmanda oynadığımız için rakibi geride karşılayıp takımı biraz tartmak istedik. Ancak geriye fazla yaslanınca Alaşehir Bld ev sahibi olmanın avantajı ile maça çok hızlı başladı ve golü buldu. Golden sonra oyunu dengelemeye çalıştık, ancak duran toptan çok kötü gol yedik biraz gardımız düştü ancak ilk yarının bitimine doğru golü bulunca umutlandık.



2.Yarıya bu sefer önde başladık. İlk yarının son dakikasında attığımız golden sonra ölü toprağını üstümüzden attık ve rakibi 70 dakika hapsettik. Gol ve goller bulabilirdik ama atamayana atarlar kuralı maalesef bize işledi. Duran toptan tekrar gol yedik ve gardımız düştü. Bu zaman çerçevesinde yüzde yüzlük iki gol kaçırdık. Biraz beceriksizdik ve malesef sahadan boynu bükük ayrılmak zorunda kaldık. Ama olsun biz futbolcularımıza sonsuz güveniyoruz eğer bundan sonraki maçları ikinci yarıdaki oyunu oynayarak çıkarsak bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok”dedi..

ALAŞEHİR BLD.SPOR 3-1 ACAR İDMANYURDU

ALAŞEHİR BLD.SPOR 3-1 ACAR İDMANYURDU

STAT: Alaşehir / İlçe
HAKEMLER: Abdullah Türkan-Kamil Dinçer-Sertaç Erşahin
ALAŞEHİR BLD.SPOR: Akın-Tugay-M.Yıldız-Umur-Musa-Uğur-Selçuk-Mutlu-Şamil-M.Berke-Necmettin
YEDEKLER: Mustafa, Ahmet, Deni, Yılmaz, Çelik, Gökhan, Görkem, Batuhan, Kadir, Sefer
TEKNİK SORUMLU: Hayrettin Topal

ACAR İDMANYURDU:Kubilay-Muhammet-Feyzullah-Şemsettin-Mert-Furkan-Hakkı-İsmail-M.Ali-Eser-Olgun
YEDEKLER: Bekir, Emre, Faruk, Ahmet, Yunus, Kadir, Atilla, Yiğit
TEKNİK SORUMLU:Erkan Gelir
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: dk.6 M.Şamil Günay, dk.36 Necmettin Adıyaman, dk.70 Uğur Güzelce (Alaşehir Bld.Spor), dk.44 İsmail Poyraz (Acar İdman)

2.Hafta Toplu Sonuçlar

Alaşehir Bld 3-1 Acar İdman
Karaköy 1-2 Yıldız 45 FK
Kapancıspor 0-2 A.Anadolu

3.Hafta Maçları

Alaşehir Bld- Karaköy
Yıldız 45 FK- Kapancıspor
Acar İdman-A.Anadolu

NOT:Karşılaşmaya ait 264 adet fotoyu görmek için buraya tıklayınız!.

Bunlarda ilginizi çekebilir

Play-Off: Acar İdman 2-1 Kapancıspor
Nefes Kesen Yarışta Acar İdman İpi Göğüsledi
Ağada Paşada Acar İdmanyurdu

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN