Planımız Tutmadı

Planımız Tutmadı

İlk yarı oyunu kendi yarı alanımızda kalarak tamamen topu İtalya ya bırakarak başladık. Bu bir plandı tabii ilk yarı oyun olarak beraberlik ile içeri girersek ikinci yarı hücum planımızı uygulayacaktık böyle bir plan çerçevesinde olduğumuz görüntü izlenimi vardı. Belki ilk yarı çok ta iyi oynamasak ta planımız tuttu

 

Genel görüntü İlk yarı 4.4.1.1 gibi İtalya ceza sahamız üstüne geldiğinde, Okay 4’lü defansımızın içine girerek 5.li olup çok adamla kapanarak alan bırakmayarak kanatları da kapatarak oynamak 5.3.2 dizilimi görüntüsü oluştuğu çok adamla savunma yaparak oynadığımız bölümler çoktu. Topu kaptığımız da kullanmada sıkıntı yaşadık. Çok pas hatası yaptık, geriden oyun kurmak istedik bunu hiç yapamadık. Arada Burak Yılmaz in İtalya kanatlarına atılan toplarla oluşan derinlikte topla buluşturup orta sahaların verdiği destekle gol düşündük. Bunu da bir kere yapabildik.

Ev sahibi İtalya,önde baskı ile bize fazla fırsat vermedi. Hakan ve Yusuf gibi topla etkili olan adamlarımız defans önceliğimiz olduğu için kayboldu hatta Ozan bile hücum yönü daha iyi olan oyuncular oldukları için bu sistem de etkili olamadılar ..

İkinci yarı hücum etmek düşüncesi ile başladık. Belki İtalya’yı yorup kendi oyunumuzu oynayıp sonuca gidebiliriz ilk yarı planı düşüncesi daha hemen takım savunmamız da arızaya sebep oldu. İlk yarının kapanan takımı golde önde yakalanarak golü yedik. Cengiz’in girmesi kanat ta geri dönüşlerde yardıma gelmemesi golü yememize sebep oldu..

Hemen oyun disiplininden koptuk. Dağıldık resmen, kenar da Şenol Güneş te dağıldı. Saha da defansif yönü en iyi oyuncumuz Okay onu çıkarıp Kaan’ı aldı ne değişti? Ozan çıktı, İrfan kahveci girdi ne değişti bu değil ki sıkıntı oyunu ilk yarıda ki gibi oynayamamaya başladık, belki hücum düşünüyoruz ama takım olarak savunmayı bıraktık olmadı adamlar elini kolunu sallaya sallaya gelmeye başladı hiç bir şey yapamaz olduk plan tutmadı çok adamla çıkıp golü düşünmek planı çok adamla savunma yapmamızı bırakmamıza sebep oldu..

Oyuncu değişikliği değil sıkıntı ne oynadığım sistem taktik geriden oyun kurmak böyle bir başlangıç düşüncesi İtalya nın önde baskısı adam adama kovalaması bizim planımızı uygulayamamız oyuncularımız performans olarak verimini düşürdü. Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncumuz kayboldu. Burak gibi oyuncumuza top getiremedik arkadan oyun kurmak gibi artık günümüz futbolun oyununu sahaya yansıtamadık..

Beklentiyi yüksek tutmak iyi olmadı oyun planımızı uygulayamamak bütün maç boyu genel görüntü olarak konsantre olamadığım bir maç oldu. Çok turnuva oynamamız lazım. Genel tecrübe olarak Italya da turnuvalar takımı öyle aman aman bir şey oynamadı ama bizim ne oynadığımız önemliydi puan almak önemliydi beraberlik bile çok önemliydi oyunun belli bölümlerinde oyun olarak kendimizi hissettiremedik şimdi diğer maçlar da zor olacak bizim oyunumuzun gücü görüntü olarak turnuvada ses getirecek takım olarak bakılıyordu artık öyle değil, yeniden başlıyoruz. Önümüzdeki maç daha önemli hale geldi gruptan çıkma adına.. İkinci maçı bekleyelim bakalım… Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN