Penaltıya Değil, Frikiğe Sevinirlerdi!

Penaltıya Değil, Frikiğe Sevinirlerdi!

O dönemin jenerasyonu izlemekten her zaman keyif aldıkları büyük futbolcuları yıllar geçse de asla unutmazlar.

işte bu unutulmayacak isimlerden bir tanesi de Soma futboluna müthiş sol ayağı ve yeteneği ile damga vurmuş, namı değer ”Sarı Cengiz” Cengiz Güzelkaş..

Sarı Cengiz’in, o dönemin jenerasyonu aşağıda 25 Temmuz 2017 tarihinde sevgili başkanımız İsmail Ergün tarafından ‘Soma’nın Futbol Tarihi’ adlı kitabında belirttiği gibi ”Sol ayağıyla kullandığı frikiklerde topu ağlarla buluşturması onun en büyük özellikleri arasındaydı.”

Çift Kalelerde Onunla İkili Mücadeleye Girmekten Kaçınırdık!

Bir dönem benimde yer aldığım Soma Linyitspor ile 3.ligde hocalığımızı yapan Cengiz Güzelkaş, zaman zaman çift kalelerde oynardı. Müthiş sol ayağı ve top tekniğine sahip olması açısından madara olmamak için onunla ikili mücadeleye girmekten kaçınırdık.

Kalecilerin İllallah Dediği Hoca!

Özellikle kaleci çalışmalarında mesafe tanımaksızın sihirli sol ayağınla yaptığı usta vuruşlarla kalecilere İllallah dedittirdi.

SOMA FUTBOL TARİHİGelin isterseniz Sarı Cengiz’i, sevgili İsmail Ergün başkanımızın ‘Soma’nın Futbol Tarihi’ adlı kitabının 176.sayfasında kaleme aldığı tanımıyla bilgilenelim.. (Ayrıca Soma futboluyla yakından ilgilenenler varsa bu kitabı mutlaka okumalarını tavsiye ederim)

cengiz güzelkaşCENGİZ GÜZELKAŞ ”SARI CENGİZ”

16 Ağustos.1953 tarihinde Soma’da doğdu.

Futbola 1967’li yılların başında Somaspor’da başladı. 1968 1969 futbol sezonunda İzmir’in güzide takımı olan Altınordu’nun 2.profesyonel liginde top koşturdu.

Sonra tekrar Somaspor’a döndü. 1972 yılının sonunda askere gitti. Askerde Erzincan Karagücü’nde top oynadı. 1974 yılında tekrar Somaspor’a döndü. Somaspor kapandıktan sonra 1978 yılında Kırkağaç Acaridman Yurdu’na transfer oldu.

1978-1979 futbol sezonunda kendisinin de yer aldığı Kırkağaç Acar İdmanyurdu Manisa 1. Amatör küme şampiyonu oldu. 3.profesyonel lige yükselmek için ilk grubu geçtikten sonra 2.grup maçlarında Eskişehir’de Muhafızgücü ile yaptığı maçta orta hakemin yanlış verdiği gol kararı ile saha karışmış, sonuçta hakemin tartaklanması sonucu içinde Cengiz Güzelkaş’ın da bulunduğu 7 Acaridman’lı futbolcu 1 sene futboldan men cezası aldı.

sarı cengiz1 sezon futbol oynamaktan yoksun kalan Güzelkaş, 1980- 1981 futbol sezonunda 13 Eylülspor’a transfer oldu. Bu takımda 4 sezon oynadıktan sonra 1984-1986 yılları arasında Soma Linyitspor’da top koşturdu. 1986 yılında antrenörlük kursuna giderek sertifika aldı. Daha sonra sırasıyla Yüzevler, 13 Eylül Spor, Soma Sotesspor ve Linyitspor’un çalıştırıcılığını yaptı. Soma 13 Eylül Spor’u çalıştırırken futbolda oynayarak düşen takımı tekrar 1.amatör kümeye çıkarttı.

Oynadığı maçlarda devamlı takımının kaptanlık pazubandını koluna takan Güzelkaş’ın en önemli özelliği; Sol ayağıyla kullandığı frikiklerde topu ağlarla buluşturmasıdır. Güzelkaş evli olup, iki kız bir erkek üç çocuk babasıdır.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN