Oyun Olarak Yükselişteyiz

Oyun Olarak Yükselişteyiz

Deplasman karnesi olarak sezon başından beri isteğimiz sonuçlar gelmiyordu. İyi oyun olsa da, skor olarak beklenen neticeler çıkmıyordu. Bugün skor olarak ta oyun olarak ta isteğimiz her şey oldu diyebiliriz Ankara da. Özellikle ikinci yarıdaki oyunla galibiyeti kaçıran taraf bizdik..

Saha şartları oyun olarak belki istediklerimizi sahaya yansıtamadığımız durumların olduğu ilk yarı penaltıyla beraber kolay goller yedik diyebiliriz..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

İkinci yarı başladığında oyununun büyük bölümünde inisiyatif tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Hücumlarda organize işler yaptık. Orta saha olarak ta hücum bölgesine iyi yerleştik. Yasin oyunun bazı bölümlerinde gelip top alıp hem markajdan kurtuldu hem yerine ceza sahasına girenleri pozisyona sokmaya çalıştı. Özcan her bölgede topla buluştu, sadece golümüz eksikti oda Yasin’in bugün olağan üstü oyunuyla geldi..



Sahanın ağırlaşması, son bölümde takımların yorulmasından orta sahaların hızlı geçilip kontra durumların oluşmasına sebep oldu. Yasin’le net altı pastan bir gol kaçırdığımız bölümden sonra ‘’berabere bitirmek bile güzel sonuç’’ diyerek Ankara ataklarında eksik yakalandığımız bir iki pozisyonda dikkatli oluşumuz etkili oldu. Buradan puanla dönmemiz lazım güzel oyumuz galibiyetle bitiremesek bile güzel oyunla sahaya iyi yayıldığımız, istediklerimizi yaptığımız bir maçı berabere bitirerek zor deplasmandan puanla dönüyoruz..



Süper lig görmüş oyuncularının olması Sezer Özmen gibi. Hocaları Beşiktaş, Gençlerbirligi oynamış Ümit Bozkurt’lu Ankara Etimeskut tan bugün hem iyi futbol oynayarak, hem puan olarak onlardan öndeyiz ..Bazı oyuncularımız maçın ilerleyen bölümlerinde düşüş yaşadığında değişiklik daha erken yapılabilirdi. Uğurcan’ın ikinci yarı hem geri dönüşlerde yardımda hem hücum olarak bazı topları ezmesi değişikliklerin biraz daha önceden değişebilir durumunun takım savunmasında aksaklıkların oluşmasını da önleyebilir. Maçın son dakikalarında yapılan değişiklikler zaten hem zaman için hem skorun korunması adınaydı ..

 

Bugün sahalarımızda ender gördüğümüz bir olay yaşandı. Yasin kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda Etimeskut lu Sezer’in pozisyona koşarken sakatlanarak kendini yere bırakması sonucu Yasin de topu dışarı atması alkışlanacak bir hareketti. Her şeyin sonuç olduğu futbolda böyle hareketleri görmek hele Somasporlu bir oyuncunun yapması bizleri daha çok sevindirdi. inşallah bu olay Ulusal basında da yer alır Federasyonda bu Fair play hareket için hem futbolcu kardeşimizi hem de Somasporu onurlandırmalı ..

 

Deplasmanda iyi oyunla iyi sonuçla dönen ve oyununu her geçen gün geliştiren idael 11 ile maçlarda iyi performans gösteren takımımızı başta teknik kadro, yönetim ve başarının asıl mimarları olan futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyoruz…Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Bağlantılı Haberler;

Etimesgut Bld.Spor 2-2 Somaspor
Etimesgut Belediyespor Maç Önü
Etimesgut Bld.Spor Maçımızın Hakemi Belli Oldu
Somaspor 2-1 Etimesgut Bld.Spor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN