Osmaniyespor 1-2 Elbistanspor

Osmaniyespor 1-2 Elbistanspor

21 Nisan Çarşamba günü Soma için belki de kader maçı diyebileceğimiz Osmaniyespor FK maçı var. Galip gelmemiz halinde kalan son iki haftaya bakmadan 2.Lige çıkacağız..

Bu maçın öncesinde unutamadığım, bende bir hayli yeri olan Osmaniyespor – Elbistanspor maçı geliyor aklıma.. 14.02.1989 Saat:13:30 Adana/Osmaniye İlçe Stadı’nda oynadığımız ve şuradaki arşiv bloğumda paylaştığım   ”Geçmişe Özlem” yazımı aşağıda noktası virgülüne dokunmadan sizinle paylaşmak istedim..


Geçmişe Özlem

Geçmişteki güzel anıların gelecekte yaşanma ihtimalinin olmamasından dolayı insanın yaşanmış o güzel anıları zihninde tekrardan canlandırarak, Geçmişe Özlem’le bakması kadar doğal bir şey yok hayatta..

Evet, geçmişe özlem beni Elbistanspor’la çok güzel anılarımın olduğu 1989 yılına götürdü..

3.LİG 3.Grup
14.02.1989 Saat:13:30 Adana/Osmaniye İlçe Stadı

OSMANİYESPOR FK 1-2 ELBİSTANSPOR

Ayaktakiler soldan sağa:Levent-Orhan-Abdullah-Hasan-Ahmet-Yunus
Oturanlar soldan sağa:Cevdet-Mehmet-Ali-Rahmi-Hamza

OSMANİYESPOR 1-2 ELBİSTANSPOR

1989 Türkiye 3.Lig 3.Grup maçında Adana temsilcisi Osmaniyespor’u deplasmanda benim ve Ahmet’in golleriyle 2-1 mağlup etmiştik.

Şampiyonluğa oynayan iki ekibin mücadelesinde çıkacak sonucun çok büyük önemi vardı..

17.hafta öncesinde rakibimiz Osmaniyespor, bizden bir puan önde zirvede yer almaktaydı. Bizi mağlup ederlerse puan farkı 3’e çıkacaktı (o zamanlar 2 puan sistemi geçerli idi) Galip gelmemiz halinde ise biz rakibimizin 1 puan önüne geçecektik..
İşte zorluk derecesi çok yüksek olan bu maçı Osmaniye deplasmanında kalabalık taraftar topluluğu altında oynadık.


İlk gol Osmaniyespor’dan geldi.

Rakibin kullandığı korner, benim bulunduğum ön direkten ağlarla buluştu:1-0
Kulakları çınlasın, kalecimiz Yunus Şenocak (şuan Çarşambaspor’un kaleci hocası) bizim defans için ”rakip forvetten daha etkilisiniz”derdi..
İlk yarı Osmaniyespor’un 1-0 üstünlüğü ile geçildi..
İkinci yarıya etkili başlayan ve gol arayan Elbistanspor oldu.

Nitekim, Hamza Düzen‘in kullandığı korneri eski FB’li Levent Kurt kafayla bana indirdi. Bende üstüme düşeni yaptım meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdum:1-1
Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 89.dakikada kazanılan frikiği kaptanımız Ahmet Bilgin, Osmaniyespor ağlarına gönderdi:1-2
Maçın hakeminin bitiş düdüğü ile zirvede olmanın hazını yaşarken, yaklaşık 3.000 dolayındaki Osmaniyespor taraftarının taşlı saldırısına uğradık. Takım arkadaşımız Ali Buçan‘ın ayağına gelen taş bavul gibi şişirdi.. Orta sahada kümelendik ve soyunma odasına ancak yarım saat sonra gidebildik.

Zar zor girebildiğimiz soyunma odasında zorlu Osmaniyespor deplasmanında alınan galibiyetin haklı sevincinin yaşanmasının yanında haftayı da lider girmenin coşkusu görülmeye değerdi..

1986-89 JENERASYONUNU BİR PARÇASI OLMAK

Elbistan, 148.000’e yakın nüfusu ile futbolda en iyi jenerasyonunu bizimle yakaladı.. Geçmişe Özlem’e geriye dönük baktığımda; bende o jenerasyonun bir parçası olmanın gururunu ve sevincini yaşadım..
Geçmişe Özlem”i Elbistanspor taraftarının o dönemdeki marşıyla noktalıyorum..

Elbistan, Elbistan bulunmaz eşin, Gönülleri coştur ayla güneşim
Cevdet Yıldırım

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN