Onur Ulaş ve Melih Şencan Geçen Sezonun En İyi Stoperleriydi

Onur Ulaş ve Melih Şencan Geçen Sezonun En İyi Stoperleriydi

Futbol da stoperlerin başarısı arttı. Her geçen gün futbolun hücum yönünün daha ön plana çıkması, arkadan oyun kurmak, sahanın hücum yönüne doğru daraltmak,  çok adamla hücum düşünmek günümüz futbolun artık gerçekleri bunun için stoperlerin önemi arttı..

Fizik yönünden kuvvetli hızlı olup ayakları da oyunu yönlendirebilecek stoperler artık aranan özelliklerde günümüz futbolun olmazsa olmazı durumunda. Bunun için Melih Şencan bu saydığımız stoperlerin özelliklerine yakın olduğu için Somaspor da adım adım başarılı oldu. Tabii bu durum yanındaki diğer tandemi oluşturduğu stoperin de yakın özellikleri olmalı ki birbirini tamamlayıp takımın öne doğru, oyunda doğruyu oynamasını sağlayan etkili olmasındaki en önemli etken Onur ve Melih geçen yıl ki sampiyonluktaki en önemli futbolcuların başında geliyorlar..

Teknikleri, hızları, takıma katkıları ve popülerlikleriyle büyük beğeni toplayan iki stoperimiz Onur Ulaş ve Melih Şencan bana göre geçen sezonun en iyi merkez defans oyuncularıydı.

Melih hem oyun kurmak ta cesareti ve yerinde müdahaleleriyle defans hattının orta saha ile bağlantısını sağlayan etkenlerin başında geliyorlar Onur la birlikte eğer bu ikili de bu yıl bozulmazsa önemli bir transfer başarısıdır. Onur’un sakatlığından dolayı bir sürede daha bizden ayrı olacağından merkezde şimdilik bütün yük Melih’in üzerinde olacak..

Günümüz futbolunda stoperlerin önemi uyumu yönünden çok önemli iyi anlaşan stoper tandemi oluşturmak tutturmak çok zor bugün bunun örneklerini süper lig takımlarında bile görüyoruz. Stoper transferleri arayışları hala sürüyor, stoper günümüz futbolunda gol yollarında duran top organizasyonlarında baş aktör durumunda en az bir sezonda stoperlerin beş yada yedi gol katkısı oluyor bunun Melih in dünya futbolundaki stoper başarıları ile karşılaştırma yapınca ne kadar önemli katkı veren çağdaş stoperlerin içine girdiğini anlıyoruz. Duran topun önemi futbolda yadsınamaz bunda iyi stoper in skorer olmasının da etkisi ile ortaya çıkar. Futbol da artık bütün mevkiler gol atabilen hücum varyasyonlarının yaşandığı sistemler ağırlıkta her mevki gol atabiliyor, asist yapabiliyor bunları çoğalmasını başarabilen futbol takımları günümüz de çok ekstra işlere imza atıyor..

Stoper arkadan oyun kurup takımı ileri iten kapatan aynı şekilde alanını kaybetmeden yerinde bulunup ani kontra durumlarda sezgisel yönü kuvvetli olup oyalayabilen takımın dönüşünü sağlayan istikrar abidesi futbolculardan kurulmaya çalışılıyor onun için Melih istikrarlı yönüyle çabukluğu oyunun genelinde yerinde hamlelerle takımını dönüşünü sağlayan başarılı stoperlerden Somaspor onu kaybetmeyerek transfer başarısı diyebiliriz. Hücumlarda duran toplarda gol koklayabilen fiziki artısı olup bunu iyi kullanan stoperlerden gol atması bundan önümüzdeki yıl gol sayısını artırması dileği ile Somasporun başarılı stoperlerinin katkısının diğer transferlere de olumlu yönde etkisi görülürse sezon boyu başarılı bir ikinci lig geçirmesini temenni ediyoruz.. Sevgilerle…DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN