Öğretmenler de Şampiyonluğa Oynar

Öğretmenler de Şampiyonluğa Oynar

Dün izlediğimiz maçta, Öğretmenler 3-1 geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmadan müthiş geriye dönüşle ne kadar etkili bir takım olduklarını gösterdiler.

İlk dakikalar Öğretmenler defans yaparak “Demir Eksport’u tutarız” diye düşünmüş olacak ki; Bülent hoca stoper başladı ama bu hücum yönünden orta saha zafiyeti yaşamaları öne doğru çıkmakta sıkıntı yaşattı onlara.. Ön bölge olarak top tutamama ve pozisyon sıkıntısı olarak maç içinde Demir Eksport’u daha iyi gösterdi.

 

Mutlu hoca, diğer orta saha ile birlikte Demir Eksport’ un iyi pas yapmasını engel olamadı. Önde Ulaş hareketli markaj altında kalmadan oynaması ilerde Demir Eksport için gol gecikmez görüntüsü sadece Metin Şengül özelinde “neden bugün etkili olamadı?” diye bakarsak Öğretmenlerin kalabalık olarak defans düşünmesi fazla çıkmamaları ya da çıkamamaları diyebiliriz.

Gol perdesi iyi defans yapan Öğretmenlerin adam paylaşımının kötü olması, kaleci özelinde yenmesi olarak bakabiliriz. İlk gole, sert maça böyle kolay yenilen gol sanki olmadı ama oyun olarak Demir Eksport iyi ön bölge ve karşılama olarak geri dönüşleri karşılamada Öğretmenlerin sıkıntılı oluşu, ikinci Ulaş kafa golü yine kolay gol yenildi görüntüsü “Öğretmenlerin niye karşılık veremiyor?” diye düşüncelere sebep oldu..

 

Maçın kırılma anı Bülent hoca’nın son dakikalara yakın hücuma çıkması ve golü düşünmesi, güzel şut atması, kalecinin erişemeyeceği köşeye gitmesi “acaba Öğretmenler geri döner mi?” dedirtti. Hemen arkasından Demir Eksport karşılık verip uzaktan atılan gol “böyle maçta böyle gol yenmez ki” dedik tam maç döner diye bakarken..

 

İkinci yarı beklenen değişikliklerle birlikte orta sahaya Bülent hocanın geçmesi sert ve ön bölge olarak hücum düşünen bir Öğretmenler sahne aldı ve tamamen ikinci yarı kontrol onlara geçti. Sebepleri var tabii Demir Eksport skoru korumak adına yavaş hareket edip değişikliklerde acele etmesi, orta saha olarak yumuşak kalması, hücum için “daha çok top bizde kalsın” deyip yeterli hücum etmemesi diyebiliriz..
Oysa Öğretmenler hücum için hem ön bölge baskı ve oyun yönünden hızlı oynayıp çıkmaları ikinci golü bulurlarsa bu maç sıkıntılı hâl alır görüntüsü oluşturmuştu.

Demir Eksport kalecisi Kâmil çizgiden çıkardığı bir top ve direkten dönen toplar defans olarak orta saha yardımı gelmemesi ve Metin Şengül ve Şarlayan ön bölge orta saha olarak rakip karşılamada düşmeleri oyun olarak yapılan değişiklikler Öğretmenlerin karşılık bulması oyunun gol bölgesinde onları daha etkili olmalarına sebep oldu ve ikinci gol yapılan bütün müdahalelere rağmen oldu. Artık birazda panik oluşması neticesi değişiklikler Demir Eksport için, oyun için geriye gidişi düzeltmemesi “acaba üç üçe gelir mi?” derken Öğretmenlerde de düşüşler görülmeye başladı.

Son dakikalar orta saha mücadelesine dönünce, “maç böyle bitecek” derken Öğretmenler adına uzatmanın son dakikası ile gelen gol bu turnuvada Öğretmenlerin de şampiyonluk mücadelesinde olabileceklerini gösteren bir maç oldu diyebiliriz.. DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN