Normalleşme ve Turnuva

Normalleşme ve Turnuva

Normalleşme görüldü, futbolda her ne kadar vaka görülse de TFF 12 Haziranda oynatma takvimi açıkladı.

Artık geri dönüş yok gibi..

Futbol camialarına da sosyal mesafeyle birlikte maçlar için getirilen kurullara uyarak maçları oynamak düşüyor.

Risk var mı? var.

Her hangi bir sorunla karşılaşılırsa TFF bütün sorumluluğu karşılayacaktır..

soma kaymakamlık futbol turnuvasıBilindiği gibi Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası da ertelenmişti. Yetkililer ileri bir tarihte her hangi bir sıkıntı yaşanmadan doğru bir şekilde maçların oynanmaması uygun görmüştü.. Şimdi artık dünyada ve Türkiye de futbol takvimi belirlendi nasıl dünyada olmazsa olmazı durumunda olan futbol, Somada da Kaymakamlık futbol turnuvası olmazsa olmazı durumunda. Herkes en kısa zamanda turnuva takviminin açıklanmasını bekliyor. Büyük olasılık yakın bir tarihte olacaktır.




Bize uyulacak kurallar çerçevesinde kaldığımız yerden futbolumuza dönmek istiyoruz, aynı heyecanla bekliyoruz. futbolu özleyen futbolcu arkadaşlarla da sürekli konu hakkında konuşuyoruz, onlarda özledikleri futbola dönmek istiyorlar.

Tabii yaz mevsimi takvimi nasıl bir tarih çıkaracak önümüze bunun sıcakların artması futbolu etkilemesi durumunun iyi analiz edilerek değerlendirme yapılacağı aşikar. Ona keza izinlerin yaz aylarında kullanılması var buda ayrı bir konu onun için değerlendirmeler komite tarafından incelenecek uygun görülen takvim açıklanacaktır..

Sosyal Mesafe

Takvim açıklanınca Sosyal mesafe olayı Teaş Eğitim Tesislerinde karşılanacak durumda buna artık daha çok dikkat edilecektir. Mesafeler korunarak oturulup diyaloglar öyle kurtulacaktır söylenenlere uyulacaktır. Risk faktörünü ortadan kaldırmak bizim elimizde vaka konusunda herkes yeterince bilinçli zaten maskesini takip 1 metre kuralına uyularak maçlar izlenebilir komite artık bazı dezenfekte ilaçlarını yada kolanya ile ellerimize sıkmak için aralıklı mesafelerde bulundurabilir. Bunların olması turnuvada daha rahat olmamız bakımından önemli olabilir..

Futbola dönmek güzel olacaktır. Ama insan sağlığı da her şeyin önünde olduğu bilincinde olup o şekilde hareket edersek, sağlığımızı düşündüğümüz gibi başkalarının sağlığını düşünerek kurallara uyarsak sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum.. Yani baktığımızda eğer turnuva oynanacaksa riski azaltmak elimizde o zaman turnuva keyfini tekrar yaşayabiliriz ..Sağlıklı günlere..Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN