Nefes Kesen Yarışta İpi Tavşanlı Linyitspor Göğüsledi

Nefes Kesen Yarışta İpi Tavşanlı Linyitspor Göğüsledi

Bölgesel Amatör Lig 8.Bölge 3.Grup’ta mutlu sona ulaşan ekip Ahmet Erdinç idaresindeki Tavşanlı Linyitspor oldu.

Haftaya 34 puanla en yakın rakibi Anadolu Üniversitesi’nin iki puan önünde zirvede giren Tavşanlı Linyitspor, Ada stadı’nın sihirli atmosferinde Eskişehir temsilcisi Yunusemre takımını konuk etti.

Büyük seyirci desteğini arkasına alan Tavşanlı Linyitspor, Yunusemrespor’u İbrahim Zeytin’in 42.dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve 3.Lig Play Off’larına gitmeye hak kazandı.

”Bileğinin hakkıyla” ya da ”söke söke’’

Ahmet Erdinç namı değer İmam Ahmet.. Tavşanlı’nın öz be öz çocuğu.. Tavşanlı Linyitspor teknik adam konusunda şıkıştığında nöbetçi teknik adam olarak göreve getirildi. Tıpkı bu sezon olduğu gibi. Sezonun son yedi haftasında göreve getirilen başarılı teknik adam, liderin 7 puan gerisinde aldığı takımı grup şampiyonu yaptı. Bugüne kadar bu yolda gösterdiği çaba ve çektiği sıkıntılar göz önüne alındığında İmam Ahmet’in Tavşanlı Linyitspor ile kazandığı grup şampiyonluğu için ‘‘bileğinin hakkıyla” yada ”söke söke’’ benzetmesini yapabiliriz.

İmam Ahmet ve Burhan Zorba’nın hikayesi aslında şöyle başladı:

Sezona Teknik Direktör Sertaç Gezer’le başlayan ancak son zamanlarda beklenen sonuçların alınmamasından dolayı Gezer’le yollarını ayıran Tavşanlı Linyitspor yönetimi, takımın başına eski futbolcusu ve antrenörü Ahmet Erdinç ile teknik direktör konusunda anlaşmaya vardı. Erdinç’in yardımcılığına da yine eski Linyitspor takım kaptanı ve teknik sorumlulardan Burhan Zorba getirildi.

İlk önce Mental eğitim verildi.

Erdinç ve Zorba göreve geldikleri ilk hafta takımın mental açıdan zayıfladığının kanaatine vardı. Teknik direktör Ahmet Erdinç’in talebi doğrultusunda Spor Psikoloğu Soner Aydın tarafından teknik ekip ve futbolcularla özgüven ve motivasyon konulu psiko-eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Başarı ateşi Eskişehir Sağlıkspor maçında yakıldı.

Ahmet Erdinç’li takım ilk maçını evinde Eskişehir temsilcisi Sağlıkspor ile oynadı. Ada Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibini İbrahim Kongur (2), Burak Gürlekçi ve İbrahim Zeytin’in golleriyle 4-0 mağlup eden Linyitspor başarıya giden meşalenin ateşini yakmış oldu.

Kırmızı-siyahlılar sırasıyla;

Bayırköyspor 2 : 0 Tavşanlı Linyitspor
Tavşanlı Linyitspor 3 : 0 Kütahya Yeşilay
Yeniçağaspor 0 : 1 Tavşanlı Linyitspor
Tavşanlı Linyitspor 1 : 0 Anadolu Üni.
Bozüyük Vitraspor 1 : 2 Tavşanlı Linyitspor skorlarla rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Şampiyonluk Yunusemre maçıyla taçlandı

Son hafta altı haftalık başarının taçlanması adına evlerinde konuk ettikleri Yunusemrespor’u 42.dakikada İbrahim Zeytin’in attığı golle 1-0 mağlup ederek grubu şampiyon tamamlamanın onurunu ve gururunu yaşadılar.

Erdinç, ”Tavşanlı daha iyi yerleri hak ediyor.”

Başarılı teknik adam maç sonu sosyal medya adresinde yaptığı paylaşımda, bu zorlu süreçte dualarını ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen taraftarlarına teşekkür ederek, ”Dün stada gelip bizleri destekleyen arkamızda olan herkezden Allah razı olsun. Tavşanlı daha iyi yerleri hak ediyor. Çok şükür 7 puan geriden gelip grubu lider tamamladık. Allah’ın izniyle sıra haftaya play-off’larda. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Sizlerden bu zamana kadar istediğim gibi haftaya dualarınız ve desteklerinizle arkamızda olmanız. Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.”ifadelerine yer verdi.

Zorba, “Galibiyeti ve şampiyonluğu taraftarımıza armağan ediyoruz”

İmam Ahmet ile birlikte ağır yükün altına giren, emeklerinin karşılığını da şampiyonlukla taçlandıran yılların bilgi-birikimine sahip Burhan Zorba’da sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda:
”Dün gelen gelmeyen yurt içinde yurt dışında kalbi bizimle takımı Tavşanlı Linyit spor için atan tüm Tavşanlı sevdalısı spor sevdalılarına, cefakar taraftarlarımıza ve tayfa gurubuna bu galibiyeti armağan ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Tav tav tavşanlı.”

İMAM AHMET

Allah yar ve yardımcınız olsun..

Evet yılların bilgi ve birikimine sahip koca ustaları, Bursa’daki play-off maçlarında Tekirdağ ve Ayvalıkgücü takımlarıyla 3.lige çıkma mücadelesi vereceksiniz. Göreve gelip 7 maç üst üste kazanma başarısı gösterdiniz. Kazanma alışkanlığınızı Tekirdağ ve Ayvalıkgücü maçlarında da sürdürüp mutlu sona ulaşacak olan siz ve bir birinden değerli oyuncu grubunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.. Cevdet Yıldırım

NOT: Haberin başlığında yer alan görselde ”NAMI DEĞER İMAM AHMET” yazmakta. Bilenler bilir bilmeyenler için şuraya tıklamanız yeterli:)

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN