Ne zaman İnsan Oluruz!

Ne zaman İnsan Oluruz!

Ortak kullanılan alanlar, özgürce kirletilebilecek alan değildir..

Sporla özdeşleşmiş biri olarak; rutin sabah sporunu Pendik Belediyesinin yaklaşık 2 km uzunluğunda, doğal ortamı andıran parkurunda gerçekleştirdim.

Tarih:9 Temmuz Pazartesi Saat:05:30
Yer:İstanbul/Pendik/Kaynarca-Botaş Parkı

Öncelikle şunu bilmenizi isterim.. Bu yazıyı hiçte isteyerek yazmıyorum.. Ancak içimi acıtan bu durum, belki bu konumda olan insanlarımızı biraz daha duyarlı yapar..

Parkur, insanların (!) hem spor yapabilmeleri, hem de akşamları çimlerin üzerinde çoluğun çocuğunla oturabilmeleri için mükemmel dizayn edilmiş..
Akşam kendilerini parktaki çimlerin üzerine sere serpe seren güzel insanım (!) arkasında çekirdek kabuğu, paket, su şişesi, ambalaj ve yanında taşımak istemediği ne varsa atarak, iğrenç bir çöp yığını bırakarak gidiyor.. İşin ilginç yanı resimlerde göründüğü gibi; ‘’çöp bidonu’’ hemen 2 metre yanlarında olmasına rağmen, toplam bir dakika bile almayacak atık çöplerini, boş torbanın içine toplayıp çöp kovasına atmamışlar. Oturdukları bankların altlarına oldukları yere bırakıp gitmişler.

İnanın bana benim gördüğüm manzarayı sizde görmüş olsaydınız… “Yazık bunları toplamak zorunda kalacak belediye çalışanlarına” derdiniz. Utanırdınız. Bankların ve çimlerin üzeri silme çöp dolu.
Merak ediyorum toplu kullanım alanlarını bu şekilde kirleten insanım(!) acaba kendi evini nasıl kullanıyor?

Cevdet Yıldırım

Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN