Nefes Kesen Yarışta İpi ”Bakır GB” Göğüsledi

Nefes Kesen Yarışta İpi ”Bakır GB” Göğüsledi

Manisa 1.Amatör Ligi’nin en çekişmeli gruplarından biri olan Akhisar Grubunda bitime bir hafta kala mutlu sona ulaşan ekip İsmail Şarlayan idaresindeki Bakır GB oldu.

Yeşil-Siyahlı Kırkağaç temsilcisi, normal sezonun bitimine bir hafta kala deplasmanda temsilcimiz Turgutalp Gençlikspor‘a konuk oldu. KERİM UZUNSoma Atatürk Stadı’nda oynanan ve Kerim Uzun, Sefa Sabancı, Sertaç Erşahin hakem triosunun yönettiği maçta, haftaya 26 puanla en yakın rakibi 301 Soma Karaelmasspor’un beş puan önünde zirvede giren Bakır GB, Turgutalp Gençlikspor’u 5-1 yenerek grubu şampiyonlukla tamamladı.

BAKIR GB GOL SEVİNCİ

Bakır GB’yi galibiyete ve grup şampiyonluğuna taşıyan goller 22′ ve 47’de Muhammet Çağlıyan, 29’da Tayyip Kaya, 57’de Mustafa Aslan ve 81’de penaltıdan Utku Savaş ‘dan geldi. Turgutalp Gençlikspor’un tek golünü ise 59.dakikada Hakan Elmas kaydetti. Bu maçta iki gol kaydeden Muhammet Çağlıyan ön plana çıkan oyuncu oldu..

Soma‘lı teknik adam İsmail Şarlayan ve Nizamettin Özer yönetimindeki Bakır GB Takımı bitime bir hafta kala, 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ile grubunu en yakın rakibi Soma Karaelmasspor’un 8 puan önünde  şampiyon tamamladı ve Manisa’da Play-Off maçı oynamaya hak kazandı.

Bilal Kuşkonmaz

Şarlayan, ”Hedefimiz Manisa’da gerçekleşecek Play-Off maçlarında aynı başarıyı yakalayıp camiamızı mutlu etmek”

Teknik Direktör İsmail Şarlayan ” Bakır Gençlerbirliği olarak önemli bir başarıyı yakaladık. En yakın takipçimiz Karaelmasspor beraberlikleri hariç tüm maçlarımızdan farklı galip ayrılarak normal sezonu  şampiyon tamamladık. Hedefimiz Manisa’da gerçekleşecek Play-Off maçlarında aynı başarıyı yakalayıp camiamızı mutlu etmek.” dedi.

Kuşkonmaz, ”Yönetim kurulu olarak görev aldığımız günden bu yana, bu takımın bir lirasını heba etmeden takım için harcadık”

Kulüp Başkanı Bilal Kuşkonmaz “Bu şampiyonlukta emeği geçen teknik ekip futbolcu kardeşlerimiz ve en önemlisi Bakır halkına teşekkür ederim. Bizlere iyi günde, kötü günde, maddi-manevi olarak destek veren herkesten Allah razı olsun. Yönetim kurulu olarak görev aldığımız günden bu yana, bu takımın bir lirasını heba etmeden takım için harcadık ve aynı şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Bizlere destek veren herkese sonsuz teşekkürler. Daha güzel günler için, hep birlikte daha güzele mantığıyla 1.Amator Lig şampiyonluğumuz hayırlı olsun.” dedi.

BAKIR GB HAKLI SEVİNÇ

Şampiyonluk Sevinci!..

Bitime bir hafta kala, 11 maçlık maratonun ardından tüm rakiplerini geride bırakarak grup şampiyonu olarak Play-Off oynamaya hak kazanan Bakır GB camiasında büyük sevinç yaşandı. Teknik Direktörü İsmail Şarlayan ve Nizamettin Özer yönetiminde genç ve yetenekli futbolculardan oluşan Bakır GB, zorlu geçen ligin ardından bugün oynadığı Turgutalp Gençlikspor galibiyeti ile takım ve yönetim  bütünleşmesiyle yaşadığı şampiyonluk sevinci görülmeye değerdi. Grubu şampiyon tamamlayan Bakır GB’yi tebrik ediyor, play-off maçlarında başarılar diliyoruz.

TURGUTALP GENÇLİKSPOR

Başaran, ”Eksiklerimize rağmen iyi mücadele ettik”

Sezonun ilk haftasına fırtına gibi başlangıç yapan ancak, 3.haftadan itibaren sakatlık ve cezalı oyunculardan yana büyük sıkıntılar yaşayan Turgutalp Gençlikspor, sezonu istediği yerde tamamlayamadığının üzüntüsü içerisinde. Bakır maçı sonrası teknik sorumlu Caner Başaran;

”Grubun şampiyon takımıyla çok güzel bir zeminde güzel bir havada iyi bir maç oldu. Oyuncu grubumuz eksiklerimize rağmen mücadele etmeye çalıştı. Sezon başından beri çok fazla sakatlık kart cezaları yaşadık. Şanssız ve sorunlarla bir sezonu geride bıraktık. Umarım önümüzdeki sezon bu sezonki şanssızlıklar o yaşamadığımız iyi bir sezon olur. Şampiyon olan Bakır G.B takımını ve İsmail Şarlayan kardeşimizi kutluyoruz. Play-off maçlarında başarılar diliyoruz.”diye konuştu

Turgutalp GSK 1-5 Bakır GB

Turgutalp GSK 1-5 Bakır GB

STAD: Soma / Atatürk
HAKEMLER:Kerim Uzun-Sefa Sabancı-Sertaç Erşahin
TURGUTALP GSK:Emiralp-Alpcan-Muhammed-Furkan-Enes-Taha-Ali-Hakan-Bekir-Ümit-Emrah
YEDEKLER:Emircan, Ertuğ, Enes, Abdullah,
TEKNİK SORUMLU:Caner Başaran

BAKIR GB:Bekir-Barış-Muhammet-Furkan-Kerem-Necdet-Tayyip-Utku-Emre-Mustafa-Emirhan
YEDEKLER:Berkan, M.Gür, M.Can, Erkan, Özgürcan, Aper
TEKNİK SORUMLU:İsmail Şarlayan
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.22′ ve 47 Muhammet Çağlıyan, dk.29 Tayyip Kaya, dk.57 Mustafa Aslan, dk.81 Utku Savaş (Bakır GB), dk.59 Hakan Elmas (Turgutalp GSK)

NOT: Karşılaşmaya ait resimler SOMADASPOR Facebook sayfamızda yayınlanmıştır

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN