Muksit Aramış: PFDK’ya İtiraz Edeceğiz

Muksit Aramış: PFDK’ya İtiraz Edeceğiz

Somaspor’un Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin ardından Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Avukatı Muksit Aramış, PFDK’ya itiraz edeceklerini söyledi.

Profosyonel Disiplin Kurulu (PFDK) Somaspor’u Efeler 09 SFK ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur Eleme maçında çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle disipline sevk etmişti. Somaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Avukatı Muksit Aramış, PFDK’nın almış olduğu bu karara itiraz edeceklerini söyledi..

Aramış’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada

Aramış’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

”Maalesef, 27.09.2022 tarihinde oynadığımız Somaspor-Efeler 09 Spor müsabakasında maçın 03. 42. 54. ve 65. dakikalarında “Hakem ne oluyor ….. oynuyor” ve “haydi Soma gol, bizim için Efeler’e …” şeklindeki tribün tezahüratlarından dolayı kulübümüz PFDK’ya sevk edilmiştir.
TFF talimatnamelerine göre maalesef maç esnasında hakaret boyutuna varmayan sözler de “Çirkin tezahürat” olarak değerlendirilebilmektedir. Bu sebeple kulüpler ciddi para cezaları alabilmektedir.



TFF, ayrıca tribündeki merdiven boşluklarıyla ilgili her hafta birçok kulübe ceza vermektedir. Maç güvenliğinin sağlanması veya acil durumların yaşanması durumunda emniyetin veya sağlık personellerinin orayı hızlı bir şekilde kullanmaları gerekebileceği değerlendirildiği için bu hassas konularda dikkatli olmamız da fayda var.
Kulübümüzün ceza almaması için PFDK’na itirazlarımızı sunacağız. Somaspor kulübü için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca; tribünlerde 120 dk boyunca takımımıza destek veren taraftarımızı canı gönülden kutlarım.”ifadelerine yer aldı.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN