Muksit Aramış: PFDK’ya İtiraz Edeceğiz

Muksit Aramış: PFDK’ya İtiraz Edeceğiz

Somaspor’un, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’ya sevk edilmesinin ardından Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Avukatı Muksit Aramış, ”PFDK’ya İtiraz Edeceğiz” dedi.

Afyonspor karşısında zorlu bir doksan dakika oynadıklarını, maçın hemen başında 2-0 geriye düştükten sonra müthiş bir karakter sergileyerek karşılaşmadan 3-3’lük skorla ayrılan takımını kutlayan Muksit Aramış, PFDK’nın dün almış olduğu karara itiraz edeceklerini söyledi.

Aramış’ın konuyla ilgili yaptığı açıklaması şöyle:

19 Eylül’de Afjet Afyonspor ile kıran kırana mücadele verdik. Takımımızı tebrik ediyorum. 21 Eylül’de açıklanan PFDK sevk raporlarında kulubümüzün Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. Maddesi uyarınca “çirkin ve kötü tezahürat” tan PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

TFF gözlemcisi maalesef maçın 35. Dakikasında gerçekleşen ve birkaç kez tekrarlanan ağır tezahürat sebebiyle tutanak tutmuştur.
Gerekli itirazlarımızı yapacağız. 2021-2022 sezonunda ilk ihlalimiz olduğu için PFDK’nın uyarı yaptırımına karar vermesini, kulübümüze mali veya idari bir yaptırım uygulamamasını bekliyoruz.

Takımımız Afjet Afyonspor ile hem mental hem de fiziksel anlamda yorucu bir karşılaşma süreci yaşamış ve daha 5.Dk dolmadan daha yorucu hale gelmiş bir maçta geriden gelip puan alarak, motivasyon ve mücadelesiyle takdiri hak etmiştir.
Maalesef bazı maçlarda saha içindeki mücadele tribünlere farklı yansıyabiliyor. Psikolojik açıdan daha dirençli ve daha itidalli olmalıyız. Bize yakışan da budur.
Takımımız yönetim ve tüm ekibiyle maç süresince dik bir duruş sergilemiştir. Bugün çok üst düzey turnuvalarda, büyük diye addettiğimiz takımlar dahi talihsiz goller veya saha içinde gerçekleşen bazı gergin durumlar karşısında dirençli olamayabiliyor.

Kötü ve çirkin tezahürattan uzak durmamız gerektiği gibi covid-19 tedbirlerine de riayet etmemiz gerekiyor. Bilakis PFDK sevklerinde bu ihlalden sevklerinde birçok takım aleyhine tutanaklarında yer aldığını görüyoruz.
Somaspor için desteğini esirgemeyip tribünde yerini alan seyircimize teşekkür ediyoruz. Daha dolu tribünler önünde oynamak istiyoruz. Bize yakışan kapasitemizin elverdiği ölçüde tribünde takımımızı desteklemektir. Maç sahada kazanılır. Ev sahibi olduğumuz maçlarda seyirci desteğimiz sahaya daha fazla yansımalıdır.
Tedbirler hakkında bazı soru işaretlerini tekrar gidermekte fayda var. Covid 19 tedbirleri kapsamında kapasitemizin yüzde 50’sini kullanabiliyoruz. Giriş için 2.doz aşının yapılmış olması ve üzerinden 14 gün geçmiş olması şarttır. Son 6 ay içinde covid geçirmiş olanlar da aşı şartını yerine getirmişse stada girebilir.
Önümüzde uzun bir maraton var. Taraftarımız tüm gücüyle takımımızı desteklemelidir. PFDK’ya yeniden sevkedilmemek için kurallara uymalı ve daha itidalli olmalıyız.

SOMASPOR YÖN.KRL.Üyesi ve Kulüp Avukatı Av.Muksit Aramış

Bağlantılı Haberler

Somaspor, PFDK’ya Sevk Edildi
Grubumuzda 4 Takım PFDK’da
Somaspor, PFDK’ya Sevk Edildi
Şile-Somaspor Maçı da Dahil PFDK’ya Sevk Edilenler
PFDK Somaspor’la İlgili Kararını Açıkladı
Erbaaspor, Somaspor Maçında PFDK’ya Sevk Kararı Çıktı
3.Lig 3.Gruptan 5 Takım PFDK Sevk Edildi
3.Lig 3.Grup PFDK ve Disiplin Kararları
Somaspor’a Cezalar Üst Üste Geldi
Karşıyaka Maçından Disipline Sevk Edildik!
Somaspor ve 4 Takıma Ceza!
Grubumuzdaki 5 Takıma Ceza Yağdı
Erokspor Maçından Sonra Disipline Sevk Edildik!
Muhammed Öztürk’ün Cezası Belli Oldu
4 Takım Disipline Sevk Edildi
3.Lig 3.Grup Disiplin Sevkleri
3.Lig 3.Grupta 6 Takım Disipline Sevk Edildi.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN