Muhteşem Somaspor

Muhteşem Somaspor

Bugün öyle bir Somaspor vardı ki sahada inanılmaz. Oyun disiplinine bağlı, kontrollü defans olarak mükemmeli oynayan, rakibi karşılayan, önde basan, özellikle ikinci yarı oynadığımız mükemmel oyun tam bir şampiyonluk hedefi olan takım oyunuydu..

Oyunu oynayan ne yaptığını bilen skoru alsa da oyundan düşmeyen, yardımlaşan rakibine doğru dürüst pozizyon vermeden net oyunla sahadan galibiyetle ayrılan Somaspor için Muhteşem Somaspor diyebiliriz..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

İlk 45 dakikada bazen istediklerimizi yapamadığımız, özellikle hücumda pas tercihlerinde hatalar yaptığımız pozisyonlar oldu. Onun dışında rakibi karşılamada sahayı daraltıp rakip oynar gibi görülse de hücum bölgesinde istediklerini yapmalarına izin vermedik. Savunmaya dönüşlerde defans olarak kalabalık olup etkili olmalarına maç boyunca izin vermedik..



Kontrollü olup, belki teknik olarak daha iyi görünen Hekimoğlu’nu iyi karşılayarak son noktada ceza sahasında hiç bir şey yapamamalarının defans olarak mükemmel olmamız kusursuz oluşumuzdandı.

İkinci yarı aynı oyun anlayışımız ama bu sefer önde etkili pas tercihlerimiz önce Yılmaz’la arkadan Uğurcan’la ve Özcan’ın golleriyle adeta sahadan sildik. Belki top Hekimoğlu nda daha çok görülebilir ama sahada ne yaptığımızı bilen bizdik…


Rakip çıkarken, hücum düşünürken, kendi sahamızda kalarak, bekleyerek oynar gibi görünseler de etkisiz olup aldığımız, kaptığımız bütün toplarla etkili olan taraf biz olduk. Biraz daha dikkatli olsak fark daha da açılabilirdi.

Yasin belki gol atamadı ama gelip aldığı toplarla, attığı paslarla arkadaşlarını çok pozisyona soktu ve böylece orta saha olarak biraz geride kalan arkadaşlarının görevlerini yerine getirdi..



Bugünkü oyun geçen haftaların çok üzerinde bir oyundu ve sahada yaptıklarımızla oyun olarak yükselişimiz devam ediyor. Hem puan durumunda yukarısı ile bağlantımız kopmadan devam ederek iddialı duruma geldik. Ciddi bir ekip olduk. Sadece oyuncu değişikliklerimizin oyuna katkısının artması durumunda ilerleyen haftalar skor aleyhimize olunca oyuna katkısı artmalı girenlerin bunu da yapabilirsek daha etkili Somaspor olacaktır. İdeal 11.miz oluştu ne yaptığını bilen sisteme bağlı her hafta rakibe göre oynayan bir takım olduk..

Grupta hiç mağlup olmamış, üstelik deplasmanlarda sadece bir gol yemiş takımı hem namağlup ünvanına son verdik, hem de üç gol atma başarısı gösterdik. Bu başarılı oyun rakipleri iyi analiz edip hazırlayan her geçen hafta oyun olarak taraftarımızın oyun olarak keyif aldığı bir takıma dönüştüren başta teknik kadro oyuncu grubu ve yönetimi tebrik ediyoruz ..Sevgilerle Doğan Gülşen

Bağlantılı Haberler;

Somaspor-Hekimoğlu Trabzon Maç Resimleri
Somaspor 3-0 Hekimoğlu Trabzon
Futbolun, Stadın Ruhu Taraftardır
Somaspor, Hekimoğlu Trabzon Maç Önü
Somaspor Hekimoğlu Trabzon Maçının Hakemleri Açıklandı

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN