Muğlaspor Maç Önü ve Berbat Uygulama

Muğlaspor Maç Önü ve Berbat Uygulama

Kupa maçları bir yana Gölcükspor karşılaşmasının bizim için ne kadar zor geçeceği herkes tarafından bilinen bir gerçekti, nitekim öyle de oldu..

SOMADASPOR

Rakibin maç sıfır sıfırken direkten dönen bir topu ve kullanamadıkları bir penaltı, sonrasında kaptan Yasin’in kafa golü, bizi 3.haftada liderlik koltuğuna taşımıştı.
Bunun dışında takımda Burhanettin Basatemür’un sezon başından beri ısrarla üzerinde durduğu ”sabırlı, istekli ve coşkulu olalım, nasıl olsa golü buluruz” söylemi bu maçta da yerini buldu..

‘’Profosyonel Liglerde Böyle, İşinize Geliyorsa’’
Muğlaspor maç önü yazısına girmeden TFF’nin maç trafiğiyle ilgili uyguladığı statüyü sizlerle paylaşmak istedim..
Ligde 4.hafta maçında 21 Eylül Cumartesi günü Muğlaspor ile karşılaşacağız.. 3 gün sonra Türkiye Kupası 3. kademe maçında Keçiörengücü sonrasında ise takım 1514 km, 16 saat 30 dakika sürecek Batman Belediyespor deplasmanına gidecek. 5 Ekim Cumartesi günü ise 1954 Kelkit Belediyespor’la Atatürk Stadında karşı karşıya gelecek..4 günlük aradan sonra Nazilli Belediyespor deplasmanına çıkacak. 13 Ekim’de İlk defa bir pazar günü maçı olan Altındağ Belediyespor’u konuk edecek..
Sezon başından beri ‘’şansızlık’’ mı diyelim yoksa TFF’nin saçma sapan ‘’fikstürü’’ mü diyelim bilemedik!.. Geçen sezon mücadele ettiğimiz Bölgesel Amatör Ligde hemen hemen dolu tirübünlere oynuyorduk. Bu sezon evimizde Cumartesi günü oynadığımız ilk lig maçı Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşılaşmasında stadı dolduramadık. Soma İlçesi işci kenti olan bir yer.. Şimdi yukarıda da belirttiğimiz gibi; Muğlaspor maçıyla beraber, 24 Eylül Salı kupa, 5 Ekim Cumartesi 1954 Kelkit Belediyespor yani baktığımızda 13 Ekim Pazar günü Altındağ Belediyespor maçına kadar bir çok taraftarımız maçların hafta içi ve Cumartesi oynanacak olmasından dolayı seyredemeyecek.. Yada madalyonun öbür yüzüyle bakalım.. TFF’nin deyimiyle ‘’Profosyonel liglerde böyle kardeşim, işinize geliyorsa’’



MUĞLASPORBu hafta rakibimiz, sezon başında hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ancak 3.hafta sonunda iki puanla 14.sırada yer alan Muğlaspor.. 3 Maçta 2 puan toplamasına rağmen bana göre grubumuzun en tehlikeli takımı… Liderliğimizi sonraki haftalara taşıma adına bu hafta Muğlaspor ile önemli bir maçı sahamızda oynayacağız..(Görsel Muğlaspor Sosyal Medya adresinden alınmıştır)

Yeşil-beyazlılar ligde;
1.hafta Muğlaspor 1-1 Nazilli Belediyespor 13.dakikada gol yeyip 73.dakikada defans oyuncuları Mustafa Acar’ın kafasından beraberlik golünü bulmuşlar)

2.hafta Altındağ Bld.Spor 3-3 Muğlaspor Güray Fırat’ın 35.dakikada atılmasıyla 65 dakika 10 kişi mücadele etmişler.Eksik olmalarına rağmen Muratcan Bölükbaşı (2) ve Mahmut Şeker’in golleriyle zorlu deplasmandan 1 puanla dönmüşler

Hafta arası Karşıyaka ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur maçının normal süresi ve uzatmaları 0-0 sonuçlanmış penaltı atışları sonrasında Karşıyakayı 4-2 mağlup ederek 3.tura yükselmişler.

3.hafta Muğlaspor 0-1 Bayrampaşaspor Uzatmalara giden Karşıyaka maçının takım üzerindeki fiziksel etkisi Bayrampaşa maçına olumsuz sirayet etmiş olacak ki; mutlak 3 puan parolası ile çıktıkları karşılaşmadan 73.dakikada Hamza Köylü’nün kafasından yedikleri golle sahadan 1-0 mağlup ayrılmışlar..

Yukarıdaki küçük verilere baktığımızda; 3.maçlar sonunda deplasmanda tek evlerinde iki maç oynamışlar. Bizi ilgilendiren tarafı takımın deplasmandaki performansı. Güray Fırat’ın atılmasıyla sahada 35 dakika on kişi mücadele eden Muğlaspor,deplasmanda oynadıkları maçta Altındağ Belediyespor ile 3-3 berabere kalmış. Bu maçta golleri; Murat Can Bölükbaşı (2) ve Mahmut Şeker kaydetmiş.

Onları ilgilendiren tarafı ise; geçen hafta evlerinde oynadıkları Bayrampaşaspor maçında aldıkları 1-0’lık mağlubiyet ile taraftarlar arasında çıkan huzursuzluk.. Bu anlamda Muğlaspor camiası kendilerini affettirmek için bizim maçtan mutlaka puan ve ya puanlarla dönüp taraftarlarının güvenini tekrardan kazanmak..

Ligdeki istatistiklere baktığımızda;
Somaspor: 3 galibiyet, Muğlaspor 2 beraberlik, 1 mağlubiyet
Somaspor: attığı 4 yediği 1, Muğlaspor attığı 4 yediği 5
Somaspor’un gol dağılımı:Yasin Hatipoğlu, Mehmet Uysal, Erkul Küçük, Bilal Şeflek
Muğlaspor’un gol dağılımı: Muratcan Bölükbaşı (2), Mahmut Şeker, Mustafa Acar
Somaspor attığı gol devresi 4 gol ikinci yarı
Muğlaspor attığı gol devresi: 2 gol ilk yarı, 2 gol ikinci yarı
Somaspor yediği gol devresi: 1 gol ilk yarı
Muğlaspor yediği gol devresi: 3 gol ilk yarı, 2 gol ikinci yarı
En etkili oyuncuları ligde ve kupada 4 gol atan forvet Muratcan Bölükbaşı

Takım değerlerini karşılaştırdığımızda;
Somaspor 696.500 Euro
Muğlaspor 1.601.00 Euro



Maçı İstanbul Bölgesi Hakemi Yönetecek..
Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) Somaspor-Muğlaspor maçı için İstanbul Bölgesi hakemi Serdar Akkoçoğlu‘nu atadı.
Aynı zamanda Öğretmen olan hakem Serdar Akkoçoğlu’nun yardımcılıklarını Alican Uz ile Batuhan Bıyıklı yaparken, 4.hakem olarak Umutcan Bayram görev alacak..

Serdar Akkoçoğlu, Muğlaspor’un 2012 yılında deplasmanda Ispartaspor’a 1-0 mağlup olduğu maçı yönetirken, diğer yardımcı hakemlerle beraber Somaspor’un maçında ilk defa görev yapacak.

21 Eylül Cumartesi günü saat 16:00’da Soma Atatürk Stadı’nda oynanacak zorlu ve bir o kadar kritik Muğlaspor karşılaşması öncesinde, siyah-beyazlı ekipte Gölcükspor maçında sakatlanan Mehmet Bağlı‘nın yanı sıra Bilal Şeflek ve kırmızı kart cezalısı Üzeyir Ergün yer almayacak..Hafif sakatlıkları bulunan Onur Ulaş ve Yasin Hatipoğlu‘nun durumları maç günü belli olacak..
SOMA LİNYİTSPOR

Maç önü yazımızı nostalji ile sonlandıralım.. Soma olarak tarihimizde Muğlaspor ile 2. ve 3.liglerde bir kaç kez karşı karşıya geldik.. İşte bunlardan biri 2.ligde iken aralarında benimde olduğum ve deplasmanda galip geldiğimiz maç sonrası Hürriyet Ege’de çıkan gazete küpürü.. İnşaallah Cumartesi günü oynayacağımız maç sonrası da yukarıdaki nostalji fotosunda olduğu gibi ”haftanın takımı” oluruz.. Soldan sağa ayaktakiler:Yılmaz hoca-Yakup Saygılı-Bahadır Tamsan-Soner Durdu-Yalçın Çiçek-İmam Ahmet-Metin Aydemir Oturanlar soldan sağa:Masör Mehmet Kaladağ-Osman Şen-Cevdet Yıldırım-Günal  Akça-Soner Zümrütel-Erdi Demir


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN