Milli Eğitim 3, T.Odası ve Yuta 1 Aldı

Milli Eğitim 3, T.Odası ve Yuta 1 Aldı

Futbol turnuvasında ikinci hafta heyecanı iki günlük aranın ardından Milli Eğitim-Genç Öğretmenler ve Ticaret Odası-Yuta Çalışkan karşılaşmalarıyla başladı.

C ve D-grubunu ilgilendiren karşılaşmalarda Milli Eğitim, Genç Öğretmenler’i 5-2 mağlup ederken, Ticaret Odası Yuta Çalışkan maçı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

İkinci haftanın ilk turnuvanın 7’nci maçı, C-grubunda oynandı. İlk maçlarına çıkan iki Meb takımı Milli Eğitim ve Genç Öğretmenler karşılaşmasında Milli Eğitim ilk yarısını 3-1 önde tamamladığı maçtan 5-2 galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Ahmet İnce önderliğindeki Milli Eğitim, 4.dakikada Yusuf Mayak’ın güzel ortasına ayak koyan Mahir Arslan‘ın golüyle 1-0 öne geçti.

13.dakikada ilk golün sahibi Mahir Arslan’ın asistinde Salih Marangoz farkı ikiye çıkaran golü attı:2-0

22.dakikada Genç Öğretmenlerden Semih Tonbullar‘ın şutu, üst direkten döndü.

 

Milli Eğitim farkı üçe çıkardı

27.dakikada kazanılan serbest vuruşu Bülent Aktuğ 25 metreden ağlara gönderdi:3-0

35.dakikada Genç Öğretmenler takımından oyuna sonradan dahil olan Semih Tonbullar, Metin’den seken topu kaleci Sercan’ın üstünden aşırtma vuruşla ağlara gönderdi:3-1 Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başlayan Milli Eğitim oldu.

36.dakikada Salih Marangoz şık gole imza attı:4-1

57.dakikada Genç Öğretmenler takımından Salih Olkaç‘ın uzak mesafeden çektiği şut, direkten oyun alanına geri döndü.

58.dakikada Genç Öğretmenler adına oyuna sonradan dahil olup önemli işlere imza atan Salih Olkaç, kendinin ve takımının ikinci golünü kaydederek skoru 4-2’ye getirdi.

SALİH MARANGOZSalih Marangoz Hattrick yaptı

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken sahneye bir kez daha Salih Marangoz çıktı. Maçın 70.dakikasında kişisel yetileriyle taşıyıp ceza sahası dışından çektiği sert şut, önce direğe sonrada ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu tayin etti:5-2

MİLLİ EĞİTİM

Turnuvaya Genç Öğretmenler galibiyeti ile başlayan Milli Eğitim, ikinci maçını 17 Mayıs Çarşamba günü saat 17:00’da Devlet Hastanesi ile oynayacak.

AHMET İNCE

Ahmet İnce: ”Kazanmak Önemliydi”

Milli Eğitim takım antrenörü Ahmet İnce, karşılaşma sonrası şunları söyledi: ”Milli Eğitim takımı olarak açılış maçını kardeş takımımız Genç Öğretmenler ile yapmak oldukça keyifliydi. Bugünün özelinde istediklerimizi tam olarak sahaya yansıtamasak da kazanmak önemliydi. Biraz fazla tecrübeli oyunculara sahip olduğumuzdan maç maç daha iyiye gideceğimizi düşünüyoruz. Rakibimize bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim.”dedi.

GENÇ ÖĞRETMENLER

Sezona Milli Eğitim mağlubiyeti ile iyi başlangıç yapamayan Genç Öğretmenler, gruptaki ikinci sınavını 13 Mayıs Cumartesi günü saat 18:30’da Eli-3 karşısında verecek.

NAKİF DİNÇ

Nakif Dinç: ”Yeni takım olma dezavantajını yaşadık.”

Genç Öğretmenler takım antrenörü Nakif Dinç maç sonrası, Milli Eğitim maçında yeni takım olma dezanvantajını yaşadıklarını söyledi. Dinç, ”Bugün öncelikle rakip takımı tebrik etmek istiyorum. Bize gelince maça orta sahayı kalabalık tutup kanat oyuncularımıza sonuca gitmeye çalıştık. Bunu da başarmıştık fakat yediğimiz goller bize yakışmadı.

 

Saha içerisinde gücümüz orantısında futbol için herşeyi yaptık. Yeni takım olma dezavantajını yaşadık. İsmail’in erken sakatlamasıyla sistemimizi değiştirmek zorunda kaldık ve iki topumuz Salih ve Semih’le direkten döndük. Maç genelinde birçok pozisyona girdik ama tecrübe kazandı diyorum. Öğretmenler olarak son düdüğü kadar mücadele mizi yapacağız. Dip not olarak karşılaşmanın hakemi Ramazan Güçlü çok güzel maç yönetti, kendisine teşekkür ediyorum.”dedi.



MİLLİ EĞİTİM 5-2 GENÇ ÖĞRETMENLER

MİLLİ EĞİTİM 5-2 GENÇ ÖĞRETMENLER

STAD:Teiaş
HAKEM:Ramazan Güçlü
MİLLİ EĞİTİM:Sercan-Metin-Yusuf-Örpen-Bülent-Fevzi-Salih-Caner-Mahir
YEDEKLER:Ramazan, Mutlu, Mecnun, Refik, Zafer, Turgay, Fatih
ANTRENÖR:Ahmet İnce

GENÇ ÖĞRETMENLER:Ziya-M.Güner-Cihat-M.Özkan-Semih-Ayhan-Berkay-Fevzi-İsmail
YEDEKLER:Hasan, Recep, Kemal,Şahin, Hidayet, Armağan, Salih, Anıl
ANTRENÖR:Nakif Dinç
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:dk. 4 Mahir Aslan, dk.13′ 36′ 70′ Salih Marangoz, dk.27  Bülent Aktuğ,  (Milli Eğitim), dk.35′ 58′ Salih Olgaç  (Genç Öğretmenler)

Ticaret Odası-Yuta Çalışkan Maçında Puanlar Paylaşıldı.

Günün ikinci maçı D-grubunda tıpkı Milli Eğitim ve Genç Öğretmenler gibi ilk maçlarına çıkan Ticaret Odası ve Yuta Çalışkan takımları arasında geçekleşti. İki golün atıldığı, üç topun direkten döndüğü ve 1 penaltının kaçtığı maçta puanlar paylaşıldı:1-1

Maç genelinde etkili bir oyun sergileyen, bir penaltı atışından faydalanamayan,üç topu direkten dönen Ticaret Odası , 4 tane yüzde yüz gole izin vermeyen Yuta Çalışkan kalecisi Erdem Efe’yi geçemedi. Zorlu maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

HASAN GÜNDOĞAN

Goller Hasan ve Şükrü’den Geldi

Doğukan Nasırlı’nın düdük çaldığı karşılaşmada Ticaret Odası 22.dakikada öne geçti. Gürkan Özdemir, iki oyuncudan nefis sıyrıldı. Meşin yuvarlağı  altı pas köşesinde bekleyen Hasan Gündoğan‘la buluşturdu. Hasan, güzel pası, güzel vuruşla ağlara gönderdi ve takımını Yuta Çalışkan önünde 1-0 öne geçirdi.

TİCARET ODASI

Ticaret Odası Penaltı Kaçırdı!

Maçın 34.dakikasında Ticaret Odası adına kazanılan penaltıyı Yusuf Akkoç auta attı.

35.dakikada gelişen Yuta Çalışkan atağında ağlara giden topu, kaleci İdris nefis uzanarak köşeden çıkarmaya başardı.

40.dakikada Mesut Yılmaz’ın 20 metreden sert şutu, az farkla auta gitti.

YUTA ÇALIŞKAN

Yuta Çalışkan adına ”Şans” Ticaret Odası adına ”Şansızlık” anı

Dakikalar 43’ü gösterdiğinde Ticaret Odası adına Rafet Kara’nın sert şutu Yuta Çalışkan direğinden oyun alanına geri döndü.

KRAL ŞÜKRÜ ZENGER

Kral Şükrü Affetmedi!

47.dakikaya kadar Yuta Çalışkan forvetine yerinde ve zamanında yaptıkları hamelelerle gol şansı tanımayan Ticaret Odası defansının bir anlık hatasını kral Şükrü Zenger affetmedi. Gökhan Uysal’ın ceza sahası içerisine gönderdiği uzun taç atışında topu önünde bulan Şükrü Zenger kendine has vuruşuyla meşin yuvarlağı İdris’in uzanamayacağı yere gönderdi ve durumu eşitledi:1-1

ERDEM EFE

Ticaret Odasına Direkler ”Sırtını” Erdem Yüzünü” döndü!

Yediği beraberlik golünden sonra galibiyet golü için yüklenen Ticaret Odası aynı dakika içerisinde önce İsmail Kavruk sonrasında ise Rafet Kara’nın topları Yuta Çalışkan direğinden döndü. Ticaret Odası’nın gol girişimlerinde kalesinde adeta devleşen Erdem Efe, rakip forvetlerine gol şansı vermedi.

 

Ticaret Odası’nın Yürekleri Ağıza Geldiği An!

Maçın uzatma bölümünde Yuta Çalışkan’dan Şükrü Zenger sol kanattan sıfıra inip nefis kesti. Hüseyin Sert, çok müsait pozisyonda olmasına rağmen topa dokunamadı ve takımını mutlak golden etti. Maçın hakemi Doğukan Nasırlı’nın bitiş düdüğü Ticaret Odası-Yuta Çalışkan maçını 1-1 tescilledi.



TİCARET ODASI 1-1 YUTA ÇALIŞKAN

TİCARET ODASI 1-1 YUTA ÇALIŞKAN

STAD:Teiaş
HAKEM:M.Doğukan Nasırlı
TİCARET ODASI:İdris-Serhat-Onur-Gürkan-Mesut-Furkan-İsmail-Yusuf-Hasan
YEDEKLER:Kamil, Ramazan, Ozan, Rafet, Mesut
ANTRENÖR:Mehmet Güvendiren

YUTA ÇALIŞKAN:Erdem-Barış-Fatih-Gökhan-Selçuk-İbrahim-Şahsuvar-Hüseyin-Şükrü
YEDEKLER:Murat, Deniz, Mehmet, Çağlar, Savaş, Ozan, Tahsin, Feryat
ANTRENÖR:Savaş Aktepe
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: dk.22 Hasan Gündoğan (Ticaret Odası),  dk. 47 Şükrü Zenger (Yuta Çalışkan)

NOT:Karşılaşmaya ait Fotoları görmek için buraya tıklayınız! Ayrıca her iki maçla ilgili Mahallenin Delisi Laz İbo’nun yorumlarını okumak için şuraya tıklayınız!

ÇARŞAMBA MAÇLARI

10.05.2023 Çarşamba 17:00 Kolin Maden-Nakliyeciler
10.05.2023 Çarşamba 18:30 Nitromak-Huzurevi

Tüm turnuva haberlerini görmek için  buraya tıklayınız!



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN