Mertcan Ozan, Önemli Bir Müsabaka Oynadık

Mertcan Ozan, Önemli Bir Müsabaka Oynadık

Manisa U-16 Yerel Lig ikinci hafta Play-Off maçında sahasında ağırladığı Alaşehir Alagücü’nü 7-1 mağlup eden Somaspor’da teknik sorumlu Mertcan Ozan, önemli bir maçtan iyi oynayarak 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu belirtti.

Soma Linyit Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından bloğumuza görüşlerini aktaran Ozan, ” Öncelikle sözlerime, tüm oyuncularımı galibiyetten ötürü tebrik ederek başlamak istiyorum. Önemli bir müsabaka oynadık. Bizim için sadece 3 puandan ibaret değil, 6 puanlık bir maçtı. Play-Off grubu her grubun başarılı olduğu takımlardan oluşan bir grup. Hiçbir rakibi hafife almayıp her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz bu da o maçlardan biriydi.”

MERTCAN OZAN SOMASPOR U16 TEKNİK SORUMLUSU

”Bugünkü müsabakada 1. dakikadan 80. dakikaya kadar aynı hırs ve aynı mücadele ile sahadaydık. Tüm hırsımızı maç boyunca sahaya yansıttık. Maçın geneline bakarsak oyun üstünlüğünü elinde tutan takım idik. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonlardan değerlendirebildiklerimiz ile devreye 2-0 önde girdik. Devre arasında yapmamız gerekenleri konuşup ikinci yarıda hatalarımızdan ders çıkarıp maçı 7-1’lik skor ile tamamladık.’’ ifadelerini kullandı.

Genç takımlarda hocalığını yaptığım, kendisini yakından tanıdığım; konuşması, efendiliği ve zekası ile futbolcularına artı değer kazandıran genç teknik adam, kendinde bulunan bu artı değerleri oyuncu grubuna da aşılamış.

Karşılaşmanın 51. dakikasında Alaşehir Alagücü’lü oyuncu kendi ceza sahası içerisinde sakatlandı. Bir müddet yerde yatan oyuncuyu göremeyen Somaspor’lu oyuncular topu taca atmayıp pozisyonun devamında golü attı. Golden sonra durumu fark eden Somaspor’lu oyuncular, santradan sonra hareketsiz durdu. Alaşehir Alagücü’lü Süleyman Şen topu alarak boş kaleye golü attı.

SOMASPOR U16 MERTCAN OZAN

Sporcularının fair-play ruhuna yakışır bu hareketi ne vurgu yapan genç teknik adam, ” Bizim için önemli olan skor değil iyi oyundur ve bir takıma iyi oyunun kazandırmayacağı maç yoktur. İkinci yarıda yaşanmış olan bir sakatlığı oyuncularımın fark etmemesi o pozisyonun golle sonuçlanmasına sebep oldu. Attığımız golün ardından durumu eşitlemek adına oyuncular fair play bir davranış gösterip hareketsiz kaldılar ve rakibe kalemizi açtık. Bizler yetenekli futbolcuların yanı sıra iyi bir futbolcu yetiştirip bu çocuklarımızı hak ettiği yerde A takımda görmek bizim temel amacımızdır. ” şeklinde görüş belirtti.

SOMASPOR U16 TEKNİK SORUMLUSU MERTCAN OZAN

Alt yapıdaki çalışmalarına katkı sağlayan ve bu oluşuma destek verenleri de unutmayan Mertcan, ” Play-off grubunda oynadığımız iki maçı da kazanarak takımımızın iyi gidişatında katkısı olan, bizlere Somaspor tesislerinin tüm imkanlarını sunan A takım teknik ekibine ve yöneticilerimize buradan teşekkür ediyorum. Bizler Somaspor ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde aşamayacağımız engel, kazanamayacağımız başarı yoktur.” değerlendirmesinde bulundu.

Bağlantılı Haberler

Somaspor-Alaşehir Alagücü U16 Maç Resimleri
Somaspor 7-1 Alaşehir Alagücü
Manisa U16 Play Off Maç Sonuçları
Somaspor U16 Play Off İlk Maçını Kula İle Oynayacak

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN