Mert Çalışkan U-14 Milli Takım Yolunda 1 Engeli Daha Aştı

Mert Çalışkan U-14 Milli Takım Yolunda 1 Engeli Daha Aştı

Manisa ve İzmir’de yapılan Ege Bölge Karması seçmelerinde başarılı bir performans sergileyen Somaspor U14 futbolcusu Mert Çalışkan, 26 Eylül ile 10 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak U14 Genç Milli Takım seçmelerine davet edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Somaspor, alt yapısında bulundurduğu yetenekli genç oyuncusu Mert Çalışkan, ilk etapta geçtiğimiz haftalarda Manisa’daki seçmelerde ter döktü. Seçmelerde gösterdiği performansla milli takım seçici antrenörleri tarafından beğenilen 14 yaşındaki Mert Çalışkan İzmir’de yapılan Ege Bölge Karması seçmelerine davet edildi.

İzmir’deki seçmelerde de hocalarının gözüne girmeyi başaran 14 yaşındaki Mert, 26 Eylül ile 10 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak U14 Genç Milli Takım havuzuna davet edildi.

Milli Takım Havuzunda Yer Alacağından Eminiz

“Milli Takım Havuzunda Yer Alacağından Eminiz”

Mert Çalışkan’ın U14 Genç Milli Takım seçmelerine davet edilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Somaspor Alt Yapı Hocalarından Güner Aydın Demirel, “Mert Çalışkan’dan beklentimiz büyük. Türk futboluna uzun yıllar hizmet edebileceğini düşündüğümüz gelecek vaat eden bir oyuncu. Sporcumuz Mert Çalışkan ile yolumuz Cavit Hocam sayesinde kesişti kendisine bu konuda bana vermiş olduğu desteği için çok teşekkür ederim.
Mert futboldan uzun süre ayrı kalmış bir sporcu idi biz onu tekrar kazanmak için ulaşmakta biraz zorlanmıştık, hatta ilk görüşmemizde oynama konusunda endişeleri vardı. Ona sadece şunu söyledim. Eğer hak edersen sonuna kadar arkasında durup, gereken süreyi performansı doğrultusunda hak ettiği ölçüde vereceğimi bana güvenmesini söyledim.

Ve geçen 2021-2022 Sezonu U14 kategorisi içinde 2007-2008 doğumlu ve aynı zamanda en küçük kontenjan 2009 doğumlu sporcular yer aldı ve Mert bu kategori içinde 2009 doğumlu olmasına rağmen, hem antrenman performansı hem maç performansı anlamında bizim güvenimizi boşa çıkarmadı ve hak ettiği süreyi kendisi kazandı.
Mert kendi yaş grubu içinde Fiziksel gelişimi yüksek aynı zamanda Koordinasyon ve Sürati üst seviyede bir sporcumuz.

Günümüz futbolunda fizik üstünlüğü ve çabukluğu olan sporcular tercih ediliyor. Sürat, büyük oranda doğuştan gelen, antrenmanlarla gelişimi diğer biyomotor yetilere göre daha az olan bir yetidir.

Erzurum’da Yapılacak U14 (2009) Genç Milli Takım seçmeleri için Ege Bölge İzmir 2 Kadrosuna seçilmesi bizleri ve kulübümüzü mutlu etmiştir.
Soma Spor Kulübümüzde yer alan diğer alt yapı sporcularımıza hedefleri doğrultusunda güzel bir örnek teşkil etmektedir. Mert ve Ailesine bize güvendikleri için çok teşekkür ediyorum.”dedi

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN