Mehmet Uysal

Mehmet Uysal

Ülke basınında Mehmet Uysal’ın büyük takımlarımızdan Beşiktaş ve Galatasaray tarafından takip edildiği yazılıyor…

 

Bunu duyunca gururlanmamak elde değil..

İçimizden ”hadi inşallah” diye dediğimiz oldu…

Soma sporda oynamış bir futbolcumuz daha süper lige büyük takıma transferi gerçekleşirse Soma ilçe olarak bundan büyük gurur duyacaktır.

Mehmet Uysal ilk geldiği dönem itibarı ile Soma spora adapte olana kadar tribünde ”bu takımın golcüsü yok!” diye konuşmalar az olmuyordu.

Ama Mehmet, sahada duruşu fiziği yer tutuşu ile kaliteli bir golcü olduğu izlemini veriyordu.

Mehmet ile ilgili yazılarımda ”Somanın çok iyi golcüsü olacak bekleyin” dediğimi hatırlıyorum. Zaten hazırlık maçlarında sonra sadece geri takıma uyumu kalmıştı.

Adaptasyon döneminin geçmesiyle tribünlerin sevgilisi olacağı belli eder bir futbolu vardı, geriye ligde atacağı goller kalmıştı. Ligin ilk yarısı attı da.

Mehmet’in performans olarak dalgalı seyir izlediği de oluyor gördüğümüz maçlarda, düşüşler yaşadığı da oluyor özellikle ligin ikinci yarısı diyebiliriz belki takımda da düşüş olmuştu onunla ilgili olabilir.

Bazı eksikleri yok mu? var..

Bunlar belki takım konumuyla da ilgili olabilir.

Önde baskıda pres olarak takım olarak önde oynarken hücum preste daha etkili olabilir.

Markajda kalmamak için hareketli olabilir gibi bazı maçlarda da oyunun içinde olamadığı zamanlar ”Mehmet nerede?” dediğimizde oluyor.

Kafa topları daha gelişmesi, toplara pozisyona girdiğinde daha iyi vuruşlar yapabilir, daha iyi pozisyon almada ceza sahası çalışmaları yapabilir.

Oyunun bütün yönünü orta sahaya kadar gelip takım la birlikte rakibi karşılıyor olması gereken maçlar oluyor devamlılığını arttırmalı bu eksik gördüğümüz bazı yönleri yaş olarak gelişime açık olması üstüne koyacağı çok şey var.

Ekstra kendi de çalışmalı, daha kuvvetlenmeli.

Kilomu almış ne dediğimiz maçlar bile oldu. Vücudu o görüntü izlenimi verdiği de oluyor.

İstikrarlı olmalı ama bu mütevazi takımda elinden gelen her şeyi yaptı eğer gerçekten daha yukarıları hedefliyorsa çok çalışmalı..

Eksik yönlerini hocasının uyarıları ile düzeltmeli..

Çok iyi fiziği var..

3.ligde olsa da rahat bütün takımlarda oynayacak bir futbolcu.

Bunun çok örnekleri var gördük yakında işte Gölcükten İsmail Yüksel Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bizim ligden çocuğu buradaki maçta izledik çok ta güzel ön direk koşusu yaparak beraberlik golünü atmıştı.

Mehmet Uysal yetenekli biri top la ilişkisi de iyi geriye çok çalışmak kalıyor eğer isterse başarır onu iyi takımda görebiliriz.

Soma spor severler olarak onun başarısı herkesi mutlu eder. Birileri izleniyorsa takımda Soma takım olarak iyi yolda olduğunu gösterir.

3.ligde ilk yıl bu mütevazi kadrosu Burhanettin Hoca ve futbolcuların özverili olmalarıyla ligi en iyi yerde bitireceklerdir bunu gördük. Sağlıklı günlere Doğan Gülşen YASİN TUNÇ

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN