Meb Lider Gibi, Ribery Tur Atlattı

Meb Lider Gibi, Ribery Tur Atlattı

Geçtiğimiz maçta son dakikalarda ki dikkat kaybı yüzünden 2 puan yitiren MEB, bu sefer hata yapmadı. Eli-3 karşısında rahat maç kazandı.

Maçı izleyemediğim için yazımı uzatamayacağım. Tebrikler abiler başarılar.

OLMAK YADA OLMAMAK.

Günün ikinci maçında puansız iki takım mücadele etti. Belediye ve Soma Termik kıyasıya mücadele vardı. Grupdan çıkma adına hayati önem taşıyan maçı Belediye takımı kazandı tebrik ediyoruz..

Maça hızlı başlayan Belediye 2-0 öne geçti. Daha maçın başında 2 farkı bulan Belediye bununda verdiği rehavetle skor tutmaya gitse de; daha ilk yarı bitmeden önce Ataberk Ateş sonra da Görkem’in harika golleriyle maça dengeyi getirdi.. Belediye ikinci yarının başında skoru tekrar 3-2 yapsada; Görkem’le 3-3’ü bulan Termik oyunda ”bende varım” dedi.

HAKEMDEN HAYATİ HATA

Baskılarını arttıran Termik bir pozisyonda direkden dönen topu Cihan voleyle kaleye yolladı. Belediyeli oyuncu Oğuz çizgide topu elle çıkardı, top elinden direğe çarpdı.. Hakem tartışmasız penaltı noktasını gösterdi fakat kartın rengini sarı verince ortalık karıştı..
2018 dünya kupası yarı finali olması lazım luiz Suarez’in 120. dakikada pozisyonun aynısı. Suarez kırmızı yedi Gana penaltıyı Asamoah gian la atamayınca maç penaltılara gitmiş ve Uruguay takımını tur atlatmıştı. Burada da hakemn Oğuz’a kırmızıyı vermeyince Belediye tur atlamış oldu.. Ramazan hoca ”direkten eline geldi” diye yorumlasa da top önce ele sonra direğe çarptı. Hayati önem taşıyan maçda aslında maçı kötüde yönetmeyen Ramazan hoca bu hatasıyla tur biletini Termikten alıp Belediye takımına vermiş oldu..



RİBERY TUR ATLATTI

Penaltıdan sonra Çiçi takımını 4-3 öne geçirse de kalan dakikalarda Termik adına defansta yapılan hatalarla önce 4- 4 oldu.. Son 3 dakikaya girilirken de Ribery çok temiz ve düzgün vuruşla takımına turu getiren golü attı.. Belediye zor geçeceğini bildiği maçı 5-4 kazanıp 3 puanla tanışıp grupdan çıkmayı garantiledi..
Belediye adına stoperle forvetin yer değişmesi bence isabetli bir karar olmuş. Selim Gün de o iki arkadaşına eşlik edince 3 puanın mimarlarından oldular..

Soma Termik takımının 3 maçınıda böle son dakikalarda kaybetmesi gerçekden acı verici. Önce Hidro-Gen’e son dakikalarda sonra Maden-İş takımına bugünde Belediyeye aynı senaryoyla yenilmesi gerçekden içler acısı bi durum olsa da.. Evet bugün çok bariz hakem hatasıyla elenmiş oldu fakat yine de maçın son dakİkalarını neden oynayamadığını bi çalışmaları lazım.

NOT: Komiteden birileri yan hakemlik yapmaz mı yada hakeme yardımcı olamaz mı. Yani hocam evet sen öle gördün ama öle değil böle oldu diyemez mi.. Senelerdir hakemler genç tecrübesiz diye mi yoksa yanlız maç yönetiyo diye mi hata yapıyor bi düşünülmesi lazım. Yani bakın yetkililer bugün kü hata bi takımın grupdan çıkmasına engel oldu.Bi düşünülsün bence.. Herkese bol şans Mahallenizin delisi Laz İbo



 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar
    Eski bir hakem

    23.05.2023 Tarihinde oynanan Soma Belediyesi Soma termik maçının ardından hakemimiz hakkında sosyal medyada kabul edilemeyecek ithamlarda bulunulduğu için açıklama yapma gereği duyulmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki örnek gösterilen 2010 dünya kupası maçının ardından elle oynamalar ile ilgili çok kez kural değişikliğine gidilmiştir. Kural değişikliği ile bu gibi pozisyonları Yanyana getirmek kimseye fayda getirmeyeceği gibi hakemlerimizi hedef haline getirmektedir. Kendini sosyal medyada fenomen zannedenler Delidir ne yapsa yeridir rumuzunu kullanan şahısın gerçek dışı söylemleri kurulumuzu ve hakemlerimizi bağlamamaktadır. Buradan belirtmek isteriz ki sözde kendini yorumcu zanneden kişi veya kişiler için bu ve benzeri durumlarda insanları ortaya atmak yerine sadece sahada kalmalarını tavsiye ediyoruz. Önceki maçlarda hakeme fiziksel şiddetin olduğu yerde ağzını açmayanlar abartılmaya gerek duyulmayacak bir pozisyon için ortamı fazlasıyla germektedir.Hakemlerimiz hiçbir futbol takımları ile bağlantıları bulunmamaktadır. Bir takımdan tur biletini alıp bir diğer takıma verdi gibi söylemler ortamı germekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bu ve benzeri durumlarda her meslek grubuna saygılı olmak hepimize faydalı olacaktır.
    Saygılarımızla..

YORUM YAZIN