Manisa1.Amatör Akhisar Grubunda Tablo

Manisa1.Amatör Akhisar Grubunda Tablo

Futbolun gerçek emekçilerinin yer aldığı Amatör Liglerde yavaş yavaş sona doğru geliniyor. Kimi takımlar mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşayacakken, kimi takımlar ise bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşayacak.

Ligin 12 haftasında Akhisar 1.nci Amatör Küme maçlarında oynanan sonuçlardan sonra ilk dört sıradaki takımların puanlarında bir değişiklik olmadı. Sadece bu haftayı bay olarak geçiren Medar GB 2.nci sıraya yerleşti, Lider duruma geçen Süleymanlı Spor 16 haftada bay olarak geçirecek.

Önceki yaptığımız yorumlara bir göz atınca, İlk dört sırada Süleymanlı spor 25, Medar GB 23 puan, Turgutalp spor 22 ve Akhisar 1922 19 puanla yer alırken, en yakın rakibi Selçikli ile aralarında altı puan fark bulunuyor. Buda demek oluyor ki, ilk dört sıradaki takımlar aradaki puan farkını açarak zirveye doğru yürüyorlar. Kısaca ligin ne bir altı ne bir üst sırası 3 puanlı ligde garanti değildir. Bu yarış her zaman söylediğim gibi erken kopma olmayacak ve 18 hafta sonuna kadar sürecektir.

Kalan 6 haftada, Süleymanlı spor Medar GB ve Akhisar gücü ile evinde, Akhisar 1922, Sazoba ve Turgut alp spor ile deplasmanda oynayacaktır.

Medar GB, Sazoba spor, Akhisar gücü, Karabulut spor ile evinde, Süleymanlı, Turgutalp ve Selçikli deplasmanında puan arayacaktır.

Turgutalp spor, Gölmarmara, Medar GB ve Süleymanlı spor’u evinde ağırlayacak, Selçikli, Akhisar 1922,Sazoba ile deplasmanda oynayacaktır.

Akhisar 1922, Süleymanlı spor, Turgutalp, Selçikli spor ile kendi evinde oynayacak, Akhisar gücü, Karabulut spor, Gölmarmara ile deplasmanda karşılaşacaktır.

Süleymanlı spor, 2 maç içeride, 3 maç deplasmanda bir maç bay, Medar GB , Üç maçını içeride Üç maçını deplasmanda, Turgutalp spor, Üç maçını kendi sahasında, Üç maçını deplasmanda, Akhisar 1922 spor, Üç maç içeride üç maçını dışarıda oynayacaklardır.

Burada derbi niteliğinde bir çok maç oynanacaktır. Bunlardan 13 Haftadaki Akhisar 1922, Süleymanlı spor, 14 Haftada Süleymanlı Medar GB, 15 Haftada Akhisar 1922, Turgtalp spor, 16 Haftada Turgutalp spor Medar GB, 18nci son Haftada Turgutalp spor ile Süleymanlı spor arasında oynanacaktır.

Bunlar tabi ligin üst sıralarını ilgilendiriyor. Alt sıralar için şimdilik bir şey söylemek zor gibi görünse de, Sazoba spor, Akhisar gücü ve Gölmarmara spor bu mücadeleden ve kümede kalmaktan hangisinin kurtulacağını zaman gösterecek.

Kalan bu altı haftada pek kopmalar olmayacak gibi görünüyor çünkü şampiyon adayları takımların hepsinin kendi aralarında içeride ve dışarıda oynayacakları önemli maçlar görülüyor.

Bu dört takımın arasında geçecek şampiyonluk yarışı baya karışık. Kendi aralarında yapacakları maçlar liderliği belirleyecek gibi görünüyor. Büyük bir ihtimalle yukarıda saydığımız dört takımdan biri matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edecektir.

Her gruptan bir takımın çıkacağı Akhisar 1. AMATÖR ligde heyecan ve tansiyon git gide yükselmeye devam ederken, liderlik her an el değiştirebilir gibi görünmektedir.

Şampiyonluğa oynayan takımların maçlarını izledim, tabii ki, kumaş farkı var, fakat çok gol atan değil 3 puan alan şampiyonluğa uzandığı gerçeğini unutmamak lazım. Belli bir takımı favori göstermek ya da diğerlerine göre avantajlı demek çok zor. Şu an gayet dengeli bir şekilde ilerleyen grupta yarışın son haftaya kadar süreceğini tahmin etmek zor değil. Kısaca önümüzdeki haftalarda şampiyon adaylarının oynayacakları maçlar, eşit güçlerin maçı niteliğinde olacak, hiçbir takımın puan kaybına tahammülü olmayacaktır.

Sonuç olarak maçın son haftasına ve hakemin son düdüğü arasında nefes nefese geçecek bu grup ta tüm takımlarımıza kazasız, belasız, centilmence güzel bir futbol müsabakası yaşatmalarını diliyorum.

12.Hafta Toplu Sonuçlar

Turgutalpspor 3-0 Karabulutspor
Akhisargücü 4-1Selçiklispor
Sazobaspor 2-6 Akhisar 1922 Spor
Süleymanlı Bld.Spor 8-2 Gölmarmaraspor
Medar GB Bay

13.Hafta Maçları

Selçiklispor-Turgutalpspor
Medar GB-Sazobaspor
Gölmarmaraspor-Akhisargücü
Akhisar 1922 Spor-Süleymanlı Bld.Spor
Karabulutspor Bay

Haber: Şeref Öksüm

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN