Manisa U16 Play-Off Somaspor 7-1 Alaşehir Alagücü

Manisa U16 Play-Off Somaspor 7-1 Alaşehir Alagücü

Manisa U-16 Yerel Lig ikinci hafta Play-Off maçlarına Cumartesi günü ilçelerde oynanan altı karşılaşma ile devam edildi.

Gruplarında ilk iki sırayı alarak tek devreli lig usulüne göre Play-Off oynama hakkı elde eden 12 takımın mücadele ettiği ikinci hafta karşılaşmalarına 16 Nisan Cumartesi günü devam edildi

SOMASPOR U 16 TAKIMI

Somaspor 2.Galibiyetini Aldı

A-Grubunda ilk hafta maçında deplasmanda Kula Gençlikspor’u 2-1 mağlup eden  Somaspor U16 takımımız, ikinci hafta evinde Alaşehir Alagücü‘nü konuk etti.  Siyah-beyazlı temsilcimiz Somaspor,  konuk ettiği Alaşehir temsilcisi Alagücü karşında üstün oynadığı futbolunu skora yansıtarak karşılaşmadan 7-1 galip ayrıldı. Maçın başından sonuna kadar kolektif ruh ve kolektif oyun yapısını maç geneline çok iyi yansıtan Mertcan Ozan’ın talebeleri haklı bir galibiyete imza atmış oldular..

Enes Samanlı, M.Cihan Bakkal, M.Ayberk Balcı

Linyit Stadı’nda oynanan ve Enes Samanlı, M.Cihan Bakkal, M.Ayberk Balcı hakem triosunun görev aldığı karşılaşmada Somaspor U16 takımımız sonuca Mustafacan Sarcan (2), Emir Atabay (2), Yaşar Çetin (2) Devran Sezgin’in attığı gollerle gitti. Konuk ekibin tek golünü Süleyman Şen kaydetti.

Somaspor kaleyi açtı, Alaşehir Alagücü golü attı.

Somaspor kaleyi açtı, Alaşehir Alagücü golü attı.

Büyük bir Fair-Play örneği sergilenen maçta Somaspor’lu oyuncular yaptıkları hareketle izleyenlerden alkışları topladı.  Karşılaşmanın 51. dakikasında Alaşehir Alagücü’lü oyuncu kendi ceza sahası içerisinde sakatlandı. Bir müddet yerde yatan oyuncuyu göremeyen Somaspor’lu oyuncular topu taca atmayıp pozisyonun devamında golü attı. Golden sonra durumu fark eden Somaspor’lu oyuncular, teknik sorumlu Mertcan Ozan’ın ısrarıyla santradan sonra hareketsiz durdu. Alaşehir Alagücü’lü Süleyman Şen topu alarak boş kaleye golü attı. Bu durum maçı izleyen ve rakip oyuncular tarafından büyük alkış aldı.



MUSTAFACAN SARCAN EMİR ATABAY

Mustafacan Sarcan-Emir Atabay ve Yaşar Çetin’den ikişer gollü katkı.

Somaspor U16, takım halinde futbolun gereksinimlerini harfiyen yerine getirip haklı bir galibiyet aldı. Alınan farklı galibiyette bir birinden güzel gollere imza atan Mustafacan Sarcan ve Emir Atabay maçta göze batan oyuncuların başında geldiler.

yaşar çetin

Yaşar Çetin’den müthiş katkı

İlave olarak oyuna 57.dakikada Emirhan Çalılık’ın yerine dahil olup iki golle katkı sağlayan Yaşar Çetin farklı galibiyette büyük rol oynadı.

alaşehir alagücü

Alaşehir Alagücü Somaspor’a direnç gösteremedi

Farklı taktik anlayışı güçlü fizik yapısı ve bireysel yıldızlardan kurulu rakibi Somaspor’a sadece dört dakika dayanabildi. Bu dakikada kalelerinde gördükleri golden sonra tüm oyun planlarını ve konsantrasyon bütünlüklerini bozdular. İlk yarının 22 dakikalarında yedikleri ikinci gol bu tezin en net kanıtıydı ve devreyi 2-0 geride tamamladılar. İkinci yarıda peş peşe gelen gollerle savunması iyice çöken konuk ekip karşılaşmadan 7-1 gibi farklı skorla mağlup ayrıldılar.



Somaspor 7-1 Alaşehir Alagücü

Somaspor 7-1 Alaşehir Alagücü

STAD:Soma / Linyit
HAKEMLER:Enes Samanlı-M.Cihan Bakkal-M.Ayberk Balcı
SOMASPOR:Bilal-Kadir-Muhammet-Yusuf-Umut-Ali-Devran-Emir-Emirhan-Mustafacan-Recep
YEDEKLER:Emirhan, Yaşar, Hamza, Enes, Şevket, Alperen, Egehan
TEKNİK SORUMLU:Mertcan Ozan

ALAŞEHİR ALAGÜCÜ:Yasin-Anıl-M.Ali-Yusuf-Mehmet-Süleyman-Berkay-Rafet-Osman-Sadi-Aşkın
YEDEKLER:Mervan, Deniz, Kemal, Zikrullah, Ege
TEKNİK SORUMLU:Göksel Özcan
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:dk.4′, 48′ Mustafacan Sarcan, dk.21′, 54′ Yaşar Çetin, dk.59 Devran Sezgin (Somaspor), dk.51.Süleyman Şen (Alaşehir Alagücü)

NOT: Karşılaşmaya ait resimler ”FOTO GALERİ” bölümüne yüklenmiştir

İkinci hafta toplu sonuçlar ve 3.hafta maçlarının programı şöyle:

A-Grubu 2. Hafta Toplu Sonuçlar

A.Yıldırım 1-1 Salihli Bld.
Soma Spor 7-1 Alaşehir Alagücü
Salihlispor 3-1 Kula Gençlik

A-Grubu 3. Hafta Maçları

A.Yıldırım Soma Spor 20.04.2022 16:00 Kovalık
Salihli Bld.  Kula Gençlik 20.04.2022 16:00 İ.D.Erdinç
Alaşehir Alagücü Salihlispor 20.04.2022 16:00 Alaşehir

B-Grubu 2. Hafta Toplu Sonuçlar

Manisaspor 4-1 İstasyon Gençlik
M.Şimşek Spor 2-1 Yunusemre Bld.
Kasabaspor 2-0 Mütevelli Spor

B-Grubu 3. Hafta Maçları

Manisaspor M.Şimşek Spor 20 Nisan 2022 Çarşamba 14:00 Merkez Sekiz Eylül
İstasyon Gençlik Mütevelli Spor 20 Nisan 2022 Çarşamba 16:00 Turgutlu Irlamaz
Yunusemre Bld. Kasabaspor 20 Nisan 2022 Çarşamba 16:00 Merkez Sekiz Eylül

Bağlantılı Haberler

Mertcan Ozan, Önemli Bir Müsabaka Oynadık
Somaspor-Alaşehir Alagücü U16 Maç Resimleri
Somaspor 7-1 Alaşehir Alagücü
Manisa U16 Play Off Maç Sonuçları
Somaspor U16 Play Off İlk Maçını Kula İle Oynayacak

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN