Manisa 1.Amatör Lig 2.Haftanın Panoraması

Manisa 1.Amatör Lig 2.Haftanın Panoraması

Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubunda ikinci hafta karşılaşmaları geride kaldı.

9 Kırmızı kartın çıktığı ve 24 golün atıldığı ikinci hafta karşılaşmalarında, Sazoba Spor’u 10.dakikada Efehan Yekdemir ve 90.dakikada Osman Şahan Güdekan’ın attığı gollerle 2-0 mağlup eden Medar Gençlerbirliği, 2.haftanın sonunda averajla liderlik koltuğuna oturdu..

2.Hafta sonunda grupta yer alan 10 takımdan beşi puan ve gol sevincini yaşadı. Gölmarmaraspor, Sazobaspor ve Hamidiye Doğan 6 Eylülspor puan sevinci yaşayamazken; Karabulutspor ve Süleymanlı Belediyespor hem puan hemde futbolun meyvesi olan gol sevinci yaşayamayan iki takım oldu.

En farklı galibiyetleri Süleymanlı Belediyespor’u 6-0 mağlup eden 301 Soma Karaelmasspor, Gölmarmaraspor’u 6-2 mağlup eden Akhisargücü takımları aldı.

Dokuz kırmızı kartın çıktığı haftada kızaran takımlar şunlar oldu: Sazobaspor (3 kırmızı), Medar Gençlerbirliği (2 kırmızı), Gölmarmaraspor, Karaelmasspor ve Süleymanlı Belediyespor birer kırmızı kartla haftayı ceza tahtasında geçiren takımlar oldu.

Gelin hep birlikte 2.haftada kısaca neler olmuş bir göz atalım..



Medar GB 2-0 Sazoba Spor

Sezonun ilk maçına Hamidiye Doğan 6 Eylülspor’u 9-2 mağlup ederek başlayan Medar Gençlerbirliği, ikinci hafta Akhisar Kovalık Sahasında konuk ettiği Sazoba Spor’u 10.dakikada Efehan Yekdemir ve 90.dakikada Osman Şahan Güdekan’ın attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, 2.haftanın sonunda averajla liderlik koltuğuna oturdu..

Kırmızı kartlar havada uçuştu

Medar Gençlerbirliği’nden 15.dakikada Alper Demirayak, 90+1.dakikada ise Osman Şahan Güdekan kırmızı gördü. Sazoba Spor takımından ise; Süleyman, Ümit Keleş ve Arda Acır takımını yanlız bırakan oyuncular oldu.

Akhisargücü 6-2 Gölmarmara

2.Haftanın 8 golle en çok gol atılan maçı Akhisargücü ve Gölmarmaraspor arasında oynandı. Akhisar Hüseyin Sultan Kovalık Stadında oynanan maçta Gölmarmaraspor’u; Hasan Can Akçay (2), Barış Kara. Hasan Ceylan, Osman Çakır ve Eray Açıkgöz’ün golleriyle 6-2 mağlup eden Akhisargücü averajla Medar GB’nin ardından ikinci sırada yer aldı. İlk maçına çıkan Gölmarmaraspor’un gollerini; Davut Çiftçi ve Kadir Çalan kaydetti. Her iki takımdan da birer oyuncu kırmızı kart gördü.

TURGUTALP SPOR

Turgutalp Spor 2-0 Karabulut Spor

Soma’lı futbolseverler, Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubu 2. hafta mücadelesinde bir tarafta deplasmanda Sazoba Spor’u 6-1 mağlup ederek lige müthiş başlangıç yapan Turgutalp Spor, diğer tarafta ise sahasında Akhisargücü’ne 4-0 kaybeden Karabulut Spor karşılaşmasına tanık oldu. İlk yarıda rakip defansın kilidini açmakta zorlanan Pomaklar, dakikalar 56. gösterdiğinde Boran Yüksel‘in müthiş golüyle 1-0 öne geçti. Galibiyet golünün ardından baskısını arttıran Niyazi Çoban’ın talebeleri,  oyuna ikinci yarıda dahil olan Mustafa Duran’ın 60.dakikada attığı klas golle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Medar GB ve Akhisargücü ile birlikte aynı puana sahip olan Turgutalp Spor averajla üçüncü sırada yer aldı.

Selçikli 4-2 Hamidiye Doğan 6 Eylül

Akhisargücü-Gölmarmara ve Karaelmasspor-Süleymanlı Bld.Spor maçlarından sonra, haftanın en çok gol atılan üçüncü maçı; Selçiklispor ve Hamidiye Doğan 6 Eylül takımları arasında oynandı.

Altı golün atıldığı maçın kazananı 4-2’lik skorla Selçiklispor oldu. Selçiklispor’a Hamidiye önünde üç puan getiren golleri; Mustafa Altınöz (2), Uğur Karaoğlan ve Emre Aydoğan kaydetti. Hamiye Doğan 6 Eylül’ün , Şafak Irmak ve Süleyman Demirayak ile bulduğu goller puan için yeterli olmadı.



KARAELMAS SPOR

Karaelmas Spor 6-0 Süleymanlı Bld.Spor

Geçen haftayı yağmur dolayısıyla bay geçen Karaelmas Spor, 2.hafta sahasında karşılaştığı Süleymanlı Belediye Spor’u 6-0 mağlup etti.

Linyit Stadı’nda oynanan ve Kerim Uzun, Kemal Namlı ve N.Can Kırmızıbaş hakem triosunun yönettiği karşılaşmada Soma Karaelmas Spor’a galibiyeti getiren golleri; 40′ ve 55.dakikalarda Emre Gürkal, 58.dakikada Kadir Balcı, 62.dakikada Özcan Kalman, 66.dakikada Devran Gezgin ve 75.dakikada Kazım Kambur kaydetti.  Karaelmasspor’da Cengizhan Akbulut, Süleymanlı Bld.Spor’da ise  Şerafettin Bodur kırmızı kart gördü. Karaelmasspor’dan Çağrı Çakmak’ın dizi dönerken, Futkan Kormaz’ın ise burnu kırıldı. Süleymanlı Bld.Spor’dan ise kaleci Şafak Dalgıç beyin tranvası, Murat Çaynak‘ta ikili mücadele sonrasında arka adelesinde zorlamadan dolayı maçı yarıda bırakmak zorunda kaldılar.

Velhasıl Kelam;

Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubunda 2.haftanın panoraması böyleydi. Hırsız-gürsüz, sakatlıkların yaşanmadığı bol gollü, heyecanlı bir o kadarda çekişmeli geçecek 3.hafta bizleri bekliyor.. Bir daha ki panoramaya kadar neler yaşayacağız, neler göreceğiz merak konusu. Selam ve Dua ile..

2.Hafta Toplu Sonuçlar

Selçikli 4-2 Hamidiye
Medar Gb 2-0 Sazoba
Akhisargücü 6-2 Gölmarmara
Turgutalp Spor 2-0 Karabulut Spor
Karaelmas 6-0 Süleymanlı

2.Hafta Puan DurumuKARAELMAS SPOR PUAN DURUMU

3. Hafta Maçları

Süleymanlı Bld-Gölmarmara
Hamidiye -Karaelmas
Sazoba-Selçikli
Karabulut-Medar Gb
Turgutalp Spor-Akhisargücü

Bizi Somadaspor Facebook adresimizden de takip edebilirsiniz.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN