Manisa 1.Amatör Küme’de Haftaya Bakış

Manisa 1.Amatör Küme’de Haftaya Bakış

Geçen hafta Mustafa Gülten Akhisar 1.Amatör Grubu ligin 13.haftasında oynanan spor severlerin merakla beklediği maçlar Pazar günü oynanmış ve sona ermiştir.

Şeref Öksüm Yazdı

Oynanan maçlara baktığımız zaman, Akhisar 1922 Spor, Gölmarmaraspor, Medar GB ve Turgutalpspor haftayı 3’er puanla kapatmışlardır.

Değişiklik olmadı!

Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz üzere şampiyonluğa oynayan ilk dört takım sıralamasında bir değişiklik olmamış, zirvenin altı ve üstü aynen devam etmektedir. Yine önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi Akhisar 1922 Spor bir maç eksiği ile 22 puanda, olası Selçiklispor deplasmanından üç puan alırsa Süleymanlı spor, Turgutalpspor ile birlikte 25’er puana sahip 3 takım şeklinde puan durumu oluşacaktır. Bu haftaki puan durumu ile birinci sırada bulunan Medar GB 26 puan ve 30 averajla, kalan maçlarda da bay geçmeyeceği için şansını iyi kullanırsa bence en şanslı takım görünümündedir.

Haftanın maçı Süleymanlı Bld-Medar GB

14 Haftada Medar GB, Süleymanlıspor sahasına konuk olacak ve derbi sayılabilecek nitelikte bir maç oynayacaklardır. Diğer Akhisar 1922, Akhisargücü ve Turgutalpspor grupta hiçbir iddiası olmayan Gölmarmara sporu konuk edecektir, tahminime göre Akhisar 1922 ve Turgutalpspor bu maçlardan 3 puanla ayrılacaklarını düşünüyorum. Burada tek dezavantaj Süleymanlı spor, sonraki haftalarda haftayı bay olarak geçirecektir.

Süleymanlı Bld.Spor'dan Liderlik Mesaisi

Süleymanlı’da 3 oyuncu geri dönüyor

Süleymanlı spor ikinci haftadan beri sürdürmüş olduğu liderliği olaylı bir şekilde geçen ve 7 kırmızı kartın gösterildiği Selçikli maçı sonrası hükmen 3-0 mağlup olmuş, yedek oyuncular ile mücadelelerine devam ederken, arzu etmediği puan kayıpları yaşamaya başlamıştır, ancak Medar maçında kırmızı kart cezaları sona eren Mustafa, Emre ve Hakan gibi oyuncuları sahada görev yapacaklardır.

Pazar günü Akhisar 1922 karşısında seyrettiğim Süleymanlı sporda stresi bol, aksiyonu ve hatası bol, yorgun bir Süleymanlı seyrettim. Şampiyonluk yolunda oynayan bir takıma bu oyun düzeni maalesef hiç mi hiç uymuyor.

Düğümü aralarındaki maçlar çözecektir

Amatör liglerin bitmesine beş haftalık bir zaman kalmıştır. Bu zaman zarfında Medar GB’ nin bence Süleymanlı deplasmanı ve Turgutalp deplasmanı önemli bir maçtır, Süleymanlı spor son maçını Turgutalp spor ile oynayacak, sahasındaki Medar maçı ile beraber iki önemli maçı bulunmaktadır. Akhisar 1922’nin en önemli maçı Turgutalpspor ile oynayacağı maçtır, keza bu Turgutalpspor açısından da önemlidir. Turgutalpspor yine 16 haftada Medar GB ile önemli bir karşılaşmada karşı karşıya gelecektir.

Alt tarafta karışık!

Buradan baktığımız zaman ilk dört sıradaki takımların birbirleri ile içeride veya dışarıda mücadelelerine tanık olacağız. Ligin son sırasında bulunan Sazoba spor, Akhisar gücü, Selçikli spor ve Karabulut spor, maçlarında kendi açılarından küme düşmeme mücadelesi bakımından 14 haftada oynanacak olan 10’ar puana sahip Karabulut spor ile Selçikli arasında oynanacak maç, 16 haftada oynanacak olan Akhisar gücü Sazoba spor, ve 18 haftada oynanacak Karabulut spor, Sazoba spor ile lige veda edecek takımları belirleyecektir.

Başarı birliktelikten doğar!

Tabii futbol da son düdük çalmadan hiçbir şey bitmez. Bu arada şampiyonluğa oynayan takım yöneticileri ile yaptığımız konuşmada Süper Amatör Lige yükselmek için mücadele edeceklerini belirtirlerken, alt sıralardaki düşmeme mücadelesi veren takımlar ise umutlarını kaybetmediklerini söylüyorlar. Bence şampiyonluğun en önemli parolası, yönetimi ile iyi konuşabilen ve ortaklaşa fikir üreten Teknik Direktör, Teknik Ekip, Koordineli ve ekip ruhu çalışan Yönetim, stresin olmadığı güler yüzlü futbolcular, etkin taraftar toplulukları, camiasıyla kenetleniş ve havaya girilmiş futbol severler topluluğundan geçiliyor.
Bu arada, ara transfer sezonunun başlaması ile şampiyonluk ümitlerini kaybeden takımlardaki bazı futbolcular, üst sıralarda oynayan takımlarda kendilerine yer aramaya başlamışlardır. Spor camialarına hayırlı olsun, bir sporsever olarak arzu ettiğim ve istediğim takımlarından ayrılırlarken hoş ve gönül alma , saygı, sevgi çerçevesinde veda etmeleridir.

Hak edenin kazanacağı bir sezon olsun!

Futbolda yok diye bir şey yok, takımında top koşturmuş bir futbolcu belki birkaç yıl sonra aynı takımında oynayabiliyor. Güzellik ve nezaket en güzel erdemdir. Vicdani ve insani olarak bu sportmenlik açısından da çok önemlidir. Elbette fiziksel olarak ve mental olarak yorulmuş olabilirler, Hak edenin kazanacağı güzelliklerle hafızalarda kalan bir sezon olsun. Şeref Öksüm (Tüm yazılarına göz atın)

13.Hafta Toplu Sonuçlar

Selçiklispor 0-1 Turgutalpspor
Medar GB 8-0 Sazobaspor
Gölmarmaraspor 3-0 Akhisargücü
Akhisar 1922 Spor 3-1 Süleymanlı Bld.Spor
Karabulutspor Bay

14.Hafta Maçları

Karabulutspor-Selçiklispor
Turgutalpspor-Gölmarmaraspor
Akhisargücü-Akhisar 1922 Spor
Süleymanlı Bld.Spor-Medar GB
Sazobaspor Bay

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN