M.Eğitim-Emniyet ve Esnaf-Nakliyeciler Maçları

M.Eğitim-Emniyet ve Esnaf-Nakliyeciler Maçları

Mahallenin Delisi Laz İbo, Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Milli Eğitim-Emniyet ve Nakliyeciler-Esnaf Odası arasında oynanan dünki karşılaşmalara değindi.

Etlisine ve sütlüsüne karışmadığımız Mahallenin Delisinin maçlar hakkındaki yorumları şöyle:

Milli Eğitim Hata Yapmadı

Emniyet ile MEB arasında oynanan ilk mücadeleyi MEB Salih Marangozun yükselen performansı sayesinde kazanıp C grubunun lideri oldu. Çarşamba oynanacak Nitromak Yuta maçına göre rakibi belli olacak tebrik ediyoruz.
Emniyet geri de kalan maçların aksine bugün tutuk başladı sonlara doğru toparlasa da galip oynamayı iyi bilen, ayağa toplarla rakibe fazla pozisyon vermeyen MEB kazanmış oldu..

Devlet Hastahanesi Eli 3 maçına göre de Emniyet sırasını belirlemiş olacak.. Heyecanla herkes gruplarda ki son maçlarını bekliyor..

Ahmet İnce eleme maçlarını da düşünerek son dakikalara doğru yıldız oyuncularını dinlendirdi..
Emniyet takımı son dakikalarda Selçuk la girdiği pozisyonları değerlendirmeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
İki tarafı da oynadığı pozitif futbol ve tartışmasız oyunlarından dolayı tebrik ediyorum.

Gelelim İkinci Maçın İlk Yarısına.

Koop ve esnaf arasında geçen maçta Koop prestij açısından çıktığı maça; Esnaf ise mutlak galibiyet parolasıyla..
Kenar yönetim tüm eleştirilerimize rağmen bi önceki Eli 2 maçının aynı kadrosuyla çıktı maça iyide başladı ilk pozisyonlar Esnaftan geldi..
Nakliyeciler usta ayağı Avusturya nın serbest vuruşundan mükemmel golünden sonra risk alan Esnaf kalesinde, Mert, Dinçer, Kemal ve Uğur Aksoy un pozitif oyununa karşılık veremeyince önce 2’yi sonra çok organize bi atak sonucu Dinçer le 3’ü akabinde Aksoy la 4.golü kalesinde gördü.. Avusturya nın harika ortasında Dinçer herkese OOOOOOOO dedirten röveşata vuruşunu Celal aynı güzellikte çelince yılın golünü engellemiş oldu ve ilk yarı 4-0 bitmiş oldu..



İstenmeyen olaylar

Önce Esnaf tan Yusuf’un Mert’e arkadan müdahalesiyle gerilen ortamda hakem Mert’in tepkisine kırmızı gösterdi, Yusuf’u es geçti bana göre hakemin maçtaki en büyük hatası buydu. Arkasından Emrah abi topa yaptığı müdahalede Aksoy kendini güzel bırakıp faulu aldı.. Buna nedensizce fazla sinirlenen Celal abi kırmızı gördü, hakemin üstüne yürüdü ve hakemde maçı tatil etti..

Nakliyeciler hükmen galip gelir büyük ihtimalle.. Esnaf bu sonuçla gruptan çıkamadı ve yazık oldu..

Şimdi gelelim şu soruya hükmen galibiyet olursa ki olur Nakliyecilerden Mert in kart cezası da iptal olması gerekir.. Zaten bence haksız bi kırmızı karttı. O hamle kime yapılsa mutlaka en az bu kadar tepki verirdi emin olabilirsiniz.. Kaldı ki Mert bu turnuvanın en temiz en güzel kardeşlerimizden biri; o bile bu kadar sinirlendiyse varın hamlenin serliğini ve gereksizliğini siz düşünün..

Bi ufak eleştiri de turnuva yöneticilerine. Ben artık kesin kararımı verdim. Hakemler zaten dar alanda oynanan sıkışık oyunda net görüp karar veremiyorlar. Yardımcı hakem hatta yönetimden birinin de 4.hakemlik yapması gerekir. Hakemlerde yardımcılarından yardım alarak maç yönetmesi gerekir.. En azından finallerde. Yani bugüne kadar maçların %40’ında hakemler verdiği ya da vermediği kararlarla ortamı gerdi insanlar birbirlerine girdi. Bi önlem şart..



Esnaf kardeşlerime de gelince işinizi bu maça kadar bitirip bu maça puan ihtiyacınız olmadan çıkmanız gerekirdi kabul edin ki bu sene bişiler olmadı, bişiler ters gitti ve istenmeyen olayların altında aslında kendinize olan becerememenizle doğru orantılı bi serzeniş var..

Hepinizin aslında pırlanta gibi adamlar olduğunuzu ben yakından biliyorum ama bugün size göre hakem çokta kötü yönetmiş olsa da siz daha sakin olup bu görüntülerin içinde olmamalıydınız. Üzüldük.

NOT : Nakliyeciler takımının efektif oyunu yanı sıra kritik dakikalarda kaleci Sefa nın yaptığı kurtarışlar Nakliyeciler oyununun güzel olmasında da önemli rol oynamış oldu.. Tebrikler SEFAAAA.

Mahallenizin Delisi Laz İbo Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar

    Mert’e cıkan kartta pozisyon topsuz alanda ve doğal olarak hakemin görüşünde değildi hakem kafasını çevirdiğinde Mert’in yaptığı mudahaleyi gördü ve cezalandırdı saha da ne olursa olsun kimsenin kimseye saldırmaya hakkı yok çok istiyorlarsa boks ringinde oynayabilirler esnaf bu yenilgiyi yediremedi ve çirkefleşti bu kadar basit

YORUM YAZIN