Linyit Stadı’nın Yorgun Çimlerinden 2 Efsane Daha Geçti

Linyit Stadı’nın Yorgun Çimlerinden 2 Efsane Daha Geçti

Geçen hafta sonu Masterlerin futbol şölenini seyretmek için İstasyon Mahallesinde bulunan ve benim içinde çok büyük öneme sahip Soma Linyit Stadına gittim.

Faal futbol yaşantısına son vermiş, misyonunu tamamlamış ancak halen daha futbola devam eden kişilerden oluşan Master Futbol takımlarının karşılaşmalarında, daha önce profosyonel liglerin tozunu atmış futbolcularla karşılaşmak bizleri bir hayli heyecanlandırdı.

ATİLLA ÖZCAN SOMASPOR 2012

Adeta yıllara meydan okuyan Linyit Stadı dünde; Manisa Süper Amatör Küme’de yer aldığımız 2012-13 sezonda takımımızı da çalıştıran Atilla Özcan ve Çanakkale Dardanel, Altay, Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Trabzonspor formalarını giymiş unutulmaz futbolculardan biri olan Mehmet Zengin’i yorgun çimlerinde misafir etti.

ATİLLA ÖZCAN SOMASPOR

Soma 13 Eylül Bora Master-Ege Üniversitesi Sağlıkgücü Master maçında, Atilla hocam saha kenarında yer alırken, daha çok Trabzonspor’dan hatırladığımız Mehmet Zengin, adeta yıllara meydan okurcasına hünerlerini sergilemeye devam etti.



MEHMET ZENGİN EGE ÜNİVERSİTE SAĞLIKGÜCÜ

Usta ayak Mehmet Zengin takımı Ege Üniversitesi Sağlıkgücü Masterlerin 5-1 galip geldiği maçta ikide güzel gole imza attı. Velhasıl Kelam, Linyit Stadı var olduğu sürece daha nice efsanelere ev sahipliği yapacak..

Ayrıca bu yazıyı yazarken de Soma Linyitspor’un başkanı rahmetli Mustafa Gülşen’in şuradaki yazısı geldi aklıma:

Allah Rahmet eylesin, Soma Linyitspor’a uzun yıllar başkanlık yapan Mustafa Gülşen abimiz, 2015 yılının Aralık ayında Linyit Stadında oynanan Somaspor–Kütahyaspor Bölgesel Amatör Lig maçını izlemek için stada gelmişti.
Hastalığından dolayı uzun zamandır uğrayamadığı stada gelip, stattaki coşkulu ambiyansı görüp, iç geçirmiş ve karşılaşma sonrası beni arayıp şunları söylemişti:



Ah ahhh, Mazi Kalbimde Yaradır..

Uzun bir aradan sonra Somaspor-Kütahyaspor maçını izlemek için İstasyon Mahallesinde bulunan ve içimde büyük bir yer eden Soma Linyit Stadına gittim.
Karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala; bir yandan duygu dolu anlar yaşarken bir yandan da resmen içim acıdı, yüreğim yandı, o günleri şöyle bir kez daha yaşadım.
Linyit Stadındaki o coşkuyu, o heyecanı, o mutluluğu senelerdir yaşayamadığımızı hatırladım, içim cız etti.
Gözlerim doldu.
Dile kolay tam 19 yıl oldu…
Geride kalan her şey niye hep güzel oluyor?..
Neden hep özlüyoruz?..
Biz o stadyumdan kimleri eli boş çevirmedik ki?..
Göztepesi, Eskişehir’i, Denizlispor’u, Karşıyakayı, Çanakkale’yi, Bucayı, Aydını, Afyonu, Adana Demirspor’u mağlup edip Somalı sporseverleri coşturmadık mı?..
Amigo Ahmet, Metin, Mustafa Karadağ kardeşler, Emreler adını hatırlayamadığım Linyitspor arma aşığı fanatik taraftarlarımızla beraber neler yaşamadık ki?..
Ne sevinçler.
Ne hüzünler.
Soma halkı, daha doğrusu o jenerasyonu hatırlayanlar o günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyordur.
İnşallah o dönemde yaşanmışlığı, Somaspor’lu sporcu kardeşlerimiz bizlere tekrardan yaşatır”. Diyeli 7 yıl geçti. Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun İnşallah..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN