Linyit Stadı Kaderiyle Başbaşamı Kalacak?

Linyit Stadı Kaderiyle Başbaşamı Kalacak?

TFF Tesislerinin Somaspor’a tahsis edilmesi, kafalarda Linyit Stadı ”kaderiyle baş başa mı kalacak?” sorusunu akıllara getiriyor.

Bilindiği üzere; Somaspor İstasyonda ki Linyit Stadının hemen arkasındaki yatakhanelerde kalıyordu. TFF Tesislerinin Somaspor’a kazandırılmasıyla Somaspor, ikinci yarıdan itibaren bu tesisleri kullanacak.

Dilerseniz; bugün Soma deplasmanına gelen rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Linyit Stadyumu’nu kısaca özetleyelim..

Bugün Soma Linyit Stadyumu olarak anılan yerin daha önce, Ege Linyitleri İşletmesine ait kömür boşaltma sahası, yatakhane bölümünün ise Deniş Müdürlüğüne ait bina olduğunu o jenerasyonun içinde olanlar iyi bilir.
1987 senesinde İşletmeye ait Soma Linyitspor futbol takımı federe kulüp olması ile birlikte, dönemin kulüp başkanı Uğurcan Namlısoy‘un gayretleri ile kömür boşaltma alanı, saha olarak düzenlendi.
1988 senesinde ise Deniş müdüriyetini taşınması ile tesisler yatakhane olarak Soma Linyitspor’a tahsis edildi.
İşte o tarihten sonra; Somalinyitspor gerek amatör’de gerekse de profosyonel liglerde Soma’nın şanlı tarihine altın harflerle adını yazdırdı.


Allah Rahmet eylesin, Soma Linyitspor’a uzun yıllar başkanlık yapan Mustafa Gülşen abimiz, 2015 yılının Aralık ayında Linyit Stadında oynanan SomasporKütahyaspor Bölgesel Amatör Lig maçını izlemek için stada gelmişti.
Hastalığından dolayı uzun zamandır uğrayamadığı stada gelip, stattaki coşkulu ambiyansı görüp, iç geçirmiş ve karşılaşma sonrası beni arayıp şunları söylemişti:

Ah ahhh, Mazi Kalbimde Yaradır..

”Uzun bir aradan sonra Somaspor-Kütahyaspor maçını izlemek için İstasyon Mahallesinde bulunan ve içimde büyük bir yer eden Soma Linyit Stadına gittim.
Karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala; bir yandan duygu dolu anlar yaşarken bir yandan da resmen içim acıdı, yüreğim yandı, o günleri şöyle bir kez daha yaşadım.
Linyit Stadındaki o coşkuyu, o heyecanı, o mutluluğu senelerdir yaşayamadığımızı hatırladım, içim cız etti.
Gözlerim doldu.
Dile kolay tam 19 yıl oldu…
Geride kalan her şey niye hep güzel oluyor?..
Neden hep özlüyoruz?..
Biz o stadyumdan kimleri eli boş çevirmedik ki?..
Göztepesi, Eskişehir’i,Denizlispor’u,Karşıyakayı, Çanakkale’yi, Bucayı, Aydını, Afyonu, Adana Demirspor’u mağlup edip Somalı sporseverleri coşturmadık mı?..
Amigo Ahmet, Metin, Mustafa Karadağ kardeşler, Emreler adını hatırlayamadığım Linyitspor arma aşığı fanatik taraftarlarımızla beraber neler yaşamadık ki?..
Ne sevinçler.
Ne hüzünler.
Soma halkı, daha doğrusu o jenerasyonu hatırlayanlar o günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyordur.
İnşallah o dönemde yaşanmışlığı, Somaspor’lu sporcu kardeşlerimiz bizlere tekrardan yaşatır”.

Rahmetli başkanımız konuyu çok iyi özetlemiş. Efsane Linyit Stadı kaderiyle baş başa bırakılmasın!
Cevdet Yıldırım


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN