Linyit Master 0-1 Sedat Altay Master

Linyit Master 0-1 Sedat Altay Master

Türkiye Master ve Veteranlar Ligi Ege Bölgesi temsilcilerimizden Linyit Master, bitime iki hafta kala Sedat Altay Masterleri konuk etti.

Maç öncesi bende dahil herkesin ”Linyit Masterler, Sedat Altay Masterlerin içerisinden geçer” diye beklediğimiz maç 1-0 Sedat Altay Masterlerin üstünlüğü ile sona erdi.

Abdullah Türkkan Gökhan Arık Sadık Arıkan

Soma Linyit Stadında soğuk havada oynanan karşılaşmada özellikle ilk yarıda Eser Kasal’la kaçan penaltı ve bir kaç pozisyon maçı koparıp farklı galip gelebileceği fırsatları cömertçe harcayan Linyit Masterler’e, 69.dakikada futbolda ”atamayana atarlar” terimi vuku buldu. Dakikalar 69’u gösterdiğinde Erol’a ceza sahası içerisinde yapılan hareket sonrasında karşılaşmanın orta hakemi Abdullah Türkkan penaltı noktasını gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Önder Arık, lideri yıkan golü kaydetti:0-1

LİNYİT MASTER SEDAT ALTAY MASTER

Olsun nasıl olsa atarız!

Linyit Masterler’in normal sezonun bitimine iki hafta kala sahasında misafir ettiği Sedat Altay Masterler’e beklenmedik şekilde 1-0 mağlup olması beni olduğu kadar bu ligi takip edenleri de bir hayli hayrete düşürdü.
Özellikle hemen maçın başında kazanılan penaltıyı Eser Kasal’ın Panenka vuruşu üst direkten dönmesi, akabinde yakalanılan bazı pozisyonların dağlara taşlara vurulması, ‘’olsun nasıl olsa atarız’’ düşüncesi, ve beklenilen acı son. Belki de 12 hafta zirvede götürülen liderlik, yakın takipçisi Manisa Masterlerin galip gelmesi halinde el değiştirecek. Ama her şeye rağmen bu takımın play-off’lardan şampiyonluğa uzanacağından adım gibi eminim. Zira bir çok takımda olmayan kaliteli oyuncuları bünyesinde barındırıyor..



ÇETİN NİLDERYA

Nilderya, ”Öncelikli amacımız skorlardan çok, centilmenliğin ön planda olduğu sahada eğlenip, içeride ve dışarıda ki sahalarda yeni dostluklar kazanmak”

Linyit Masterler Derneği Başkanı Çetin Nilderya, Sedat Altay Masterler ile oynanan karşılaşmanın ardından bloğumuza yaptığı açıklamada Linyit Masterler olarak, başkan ve yönetim kurulumuz maçlarda öncelikle skorlardan çok, centilmenliğin ön planda olduğu sahada eğlenip, içeride ve dışarıda ki sahalarda yeni dostluklar kazanmak amacı ile bu yarışa başladıklarını söyledi.

Nilderya, ‘’ Bunu da takımımız da karakterli ve kaliteli futbolcularla destekledik. Çok şükür bu anlamda ligin en az sarı kart ve kırmızı kart gören takımıyız. Oynadığımız tüm mücadelelerde oyun üstünlüğünü bu futbolcularımız ile birçok maçta skora yansıttık ve bugün oynadığımız maça kadar takımımız lider durumda bitirdik. Bugünde oyun üstünlüğümüz bizde olmasına rağmen skora yansıtmadığımız bir maç oldu. Kaçan penaltılar, kaçan goller, çizgiden çıkan toplar rakibimize direnç verdi. Olmayınca olmuyor. Sağlık olsun. Biz bir aileyiz. Linyit Masrerler ailesi olarak biz rakibimizi tebrik ediyoruz.’’dedi.



SEDAT ALTAY MASTER

Sedat Altay Masterlerin ligdeki konumu ile oynadığı futbol örtüşmüyor?

8.Hafta grubun namağlup takımlarından biri olan Manisa Masterleri Şentürk Karabak ve Ercan Soylu’nun  golleriyle 2-1 mağlup etme başarısı gösteren Sedat Altay Masterler bugünde grubun lideri Linyit Masterleri mağlup etme başarısı gösterdi.
Sedat Altay’ın öğrencileri bugün ‘’zorlu takıma karşı sahada nasıl oynanır’’ın dersini verdi bizlere.. Takım olarak çok iyi mücadele ettiler, ancak iki oyuncu için ayrı bir parantez açmak istiyorum

Yunus Çakır: Yusuf İpek gibi sprinter ve yetenekli oyuncu karşısında bir kez hata yaptı oda penaltı ile sonuçlandı. Ancak maç genelinde kanadını çok iyi korudu. Liderin baskı kurduğu anlarda yerinde ve zamanında yaptığı inanılmaz hamleleriyle rakibine gol şansı tanımadı.

Yücel Durali: Yılların tecrübeli ismi, takımının topu önde tutmakta güçlük çektiği anlarda ona çok iş düştü. Çok iyi savunma örneği gösterdi. İlave olarak gol çizgisinden çıkardığı top belki de galibiyetin habercisi oldu.

Disiplinli ve istikrarlı oyunumuzu son dakikalarda kazandığımız penaltı golüyle taçlandırdık.

Sedat Altay, ”Disiplinli ve istikrarlı oyunumuzu son dakikalarda kazandığımız penaltı golüyle taçlandırdık.”

Sedat Altay Masterlerin oluşumuna öncülük eden ve aynı zamanda takım kaptanı olan Sedat Altay, maç sonrası karşılaşma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Altay’ın yaptığı değerlendirme şöyle:

”Bugün grubun üst düzey takımlarından biri olan Linyit Masterler ile zorluk derecesi yüksek bir maç oynadık. Rakibimizin ligde bulunduğu konum gereği çok iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Üstelik bizi kendi sahamızda farklı mağlup etmişlerdi. Bu bilinçle hareket eden oyuncularımız maça çok iyi hazırlanıp, çok iyi motive oldular. Maç genelinde çok iyi mücadele ettik. Böyle üst düzey top oynayan takıma karşı çok iyi savunma yaptık. Çok az pozisyon bulduk. Disiplinli ve istikrarlı oyunumuzu son dakikalarda kazandığımız penaltı golüyle taçlandırdık. Sedat Altay Masterler çok iyi bir yolda. Yeni bir takımız ancak ilerleyen zamanlarda daha da iyi bir ekip olacağımıza inanıyorum. Buradan bir kez daha sahada aslanlar gibi oynayan oyuncu grubumu kutluyor, ligin üst düzey takımı Linyit Masterlere de başarılar diliyorum.’’dedi.

Not:Karşılaşmaya ait resimler ”FOTO GALERİ” bölümüne yüklenmiştir.

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN