Lige İyi Başladık..

Lige İyi Başladık..

Bugünkü maçın genel görüntüsü ne olacaktan ziyade yeni transferlerin görücüye çıktığı bir maç olarak bakmak lazım..

Hazırlık maçlarından sonra en ciddi sınavda transferle beraber 2020’nin ilk lig maçı olması itibari ile Somaspor’u değerlendirmeye alacağım bir maç olacaktı..

Mehmet Uysal sakatlığının tam geçmediği düşünülerek ilk 11 de sahada yoktu, onun yerine yeni transfer Melih Vardar 11 de forvet bölgesinde bulunuyordu haliyle biraz gözümüzde ondaydı..

Yeni transferlerden Nurettin Çağlar ön liberoda oynuyor diğer transfer Mustafa Aydoğdu sağ kanatta bulunuyordu Yusuf Can forvet arkası 10 numara pozisyonunda olup her zamanki gibi gol bölgelerine topu getirip golün hazırlayıcısı rolünü üstlenmişti..

4.2.3.1 oyun kurgusunda başladık maça..

Beklentilerin altında ilk yarı çok vasat bir maç oluyordu. Daha çok orta sahada geçiyordu maç, iki takımda hazır görüntü vermiyorlardı. Tatil dönüşü hazırlıklardan sonra ilk maç olduğu içinde rehavet var diyebiliriz…

MUSTAFA AYDOĞDUSomaspor kornerden duran toptan yeni transfer Mustafa Aydoğdu’nun arka direkte iyi yerde topla buluşması takımımızı 1.0 öne geçirdi..ilerleyen dakikalarda aynı vasat görüntü devam etti yeni transferlerden Melih hazır görüntü çizmedi yeni takım yeni ortam uyum sorunu olabilir bekleyelim önümüzdeki maçlar bize net görüntü verir..



İkinci yarı beklerken tribünler maçın bekledikleri gibi olmadığını daha coşkulu oyun görmek istediğinin konuşmaları yapılıyordu yinede takımın önde olmasının verdiği rahatlık vardı tribünde..

İkinci yarı başladığında Heask takımı biraz çok adamla hücum ettiğini gördük ama yinede etkili olamıyordular. Neticede maçta hareketlilik için oyuncu değişikliği gerektiği görünüyordu tribünlerin sevgilisi Mehmet Uysal’ın oyuna girmek için 4.hakemin yanına gelmesi yetti hakikaten çok klas, fizik olarak ben futbolcuyum golcüyüm dedirten biri olarak tribünlerin hareketlenmesine coşmasına yetti.. Somaspor’da hareketlendi Mehmet le birlikte daha iyi gelmeye başladı özellikle sol taraftan 7.numaralı oyuncumuz Muammer Atalay rakibin ileri çıktığında dönemlerini etkili kullandı çok top getirdi..

MEHMET UYSAL SOMASPORİkinci golümüz Mehmet in götürüp rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşla oldu. Golcü böyle beklentilerin olduğu takımını rahatlatan golü atınca fark yaratır Mehmet Uysal çok özel bir golcü yine klasını gösterdi varlığı yetti takımını pozitif anlamda psikolojik yönde de rahatlatıyor biz bu maçı aldık diyebiliyoruz Mehmet bir şekilde golünü atar diyebiliyoruz..



HALİDE EDİP ADIVARSPOR

Rakip zaten puan sıralamasındaki konumu itibarı ile Soma’yı zorlamayacak olduğunu ilk dakikalarda gördük 2.0 ile oyunun tamamen kontrolü Somaspor’a geçti. Artık ”fark artar mı?” diye beklemeye başladık.. Oyun olarak belki pek tatmin edici olmasa da başlangıçlar seni motive bakımından daha ciddi olmanı sağlar. Soma ligi birinci bitiremese de ilk 5 için ”bende varım” diyebilir artık..

MEHMET BAĞLI SOMASPOR

Uzun süren sakatlığının ardından Mehmet Bağlı yeni transfer Mustafa Aydoğdu nun yerine girdikten sonra oda golünü attı görevini yapmış oldu.



NURETTİN ÇAĞLAR SOMASPOR

Ön libero oynayan Nurettin Çağlar da hücumlara maç boyu destek vermişti maçın son bölümünde ceza sahasında topla buluşarak oda golünü atarak yeni transfer olarak iyi başladı diyebiliriz ..

Önümüzdeki haftalar transferlerin daha net göreceğimiz maçlar olacaktır bugün rakip özelinde değerlendirme yapmak tempo olarak ilk maç olarak vasat bir maçın ardından bizlere gerekli bir performans analizi yapmamızı tam gerektirecek maç olmadı diyebiliriz kazandık iyi başlangıç oldu morel oldu daha iyi olmamız gerektiğini konuşabiliriz bu maçla her şey çok iyi diyemeyiz onun için rakip olarak aynı seviye takımla oynamayı bekleyip yeni transferlerin takımımıza ne katkı verdiğini o zaman görebiliriz..Sevgilerle …Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN