Lig ve Kupa Öncesi Verilen Sınav..

Lig ve Kupa Öncesi Verilen Sınav..

Somasporun hazırlık maçları devam ediyor. Cuma günü Turgutluspor maçından sonra dünde (Pazar) Manisasspor’la devam etti.

DOĞAN GÜLŞEN

Tabii bu maçlarla ideal 11’i bulmak adına hummalı bir şekilde çalışmak gerekiyor bu maçta onlardan biriydi.. Hazırlık maçı olduğu için bütün futbolculara süre aldırılarak, değerlendirmeye tabi tutulup kadro için lig’de 11’i netleştirmek adına son rötuşlarda denilebilir..



Takımımız sahada; Tunay Meral, Kadir Karış, Ufuk Ünal, Mustafa Şengül (Dk.70 Melih Şencan), Erkul Küçük, Ahmet Tamet, Bilal Şeflek (Dk.77 M.Bağlı), Yasin Hatipoğlu (Dk.65 Üzeyir), Özkan Kalman, Çağlayan Gülügen, Hayri Mert Yomralıoğlu (Dk.70 Mehmet Uysal) 4.3.3 oyun kurgusu ile mücadele etti.

Baktığımızda, dün ilk yarı iki takımda orta saha mücadelesinde bir oyun ortaya koydu. Bunun nedeni futbolcuların uyum sorunları yaşadığı pek antrenman dışında fazla maç yapmaması da diyebiliriz. Tribünde ”geçen yılki kadro daha iyiydi” serzenişleri olmadı değil. Bizde bunun hazırlık maçı olduğunu, fazla ciddi durumun olmadığı futbolcuların birlikteliğini sağlamak ideal 11’i bulmak için yapılan maçlar diye görüş belirttik..

Yinede göze çarpan futbolcular oldu takımımızda 4.3.3 pozisyonunda ön libero Ahmet iyi oynadı, tekniği ile beğenilenler arasındaydı.

Sol bek Erkul çok iyiydi, bindirmeleri de iyi yaptı. Aynı şeyleri genç oyuncumuz sağ bek 77 numara Kadir için söyleyemeyiz hücuma hiç katkı veremedi ama kumaşı iyi daha iyi olacak.

Orta sahanın solunda oynayan Yasin, fizik olarak hazır olmasa da topla çok iyi göründü. Zaman zamanda 10 numara olarak ta forvet arkasında da oynadı.

Takımın golcüsü Hayri sahada belki pek görünmedi ama çok şık gole imza attı kaleciyi geçerek durumu 1.0.yaptı
Stoperlerden Soma’nın çocuğu olduğunu öğrendiğimiz 25 numara Mustafa Şengül çok iyiydi. Dengeli ve güven verdi defansta..



ilk yarı sıkılıp gidenler çok güzel bir ikinci yarı kaybetti..

Teknik direktörümüz Burhanettin Basatemür, ikinci yarının 65.dakikasına kadar değişiklik yapmadı. 66.dakikadan itibaren ise kalecimiz Tunay Meral’in dışında 10 oyuncu değişikliği yaptı.

Takım kaptanımız Üzeyir Ergün oyuna girmesiyle beraber kalite bakımından bu maçta üst seviye olduğunu gösterdi, harika oynadı.. Kanatlardan yaptığı etkili bindirmelerin yanında takımın lideri konumunda da olan kaptan, güzel futbolunu harika frikik golüyle de süslemesini bildi.

Tam değişikliklerden sonra ufak bir konsantre bozukluğu defansta yerleşim hatasından dolayı Gökhan Yılmaz’ın ayağından golü yedik. 1-1 oldu..

Erkul Küçük yine solda çok iyi işler yaptı, bir topu direkten döndü.
Bu yarıda kontrol tamamen takımımızdaydı.
Manisaspor ise yaptığı değişikliklerle sanki daha düştü oyundan..

Oyun üstünlüğünü iyice eline alan Somaspor, 76. dakikada skorda 2-1 öne geçti. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Üzeyir, nefis vurdu ve durumu 2-1 yaptı.
87. dakikada defansın arkasına yapılan ortaya düzgün bir kafa vuruşu yapan Mehmet Uysal, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:3-1
Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, 90+2’de Mehmet Bağlı orta sahadan aldığı topu Manisaspor fileleriyle buluşturdu ve maçın skorunu tayin etti:4-1

Güzel hazırlık maçı oldu sanki.. İkinci yarı takım olarak yapılan değişikliklerle ideal 11 şekilleniyor gibiydi. Artık liglerin başlamasına çok kısa bir zaman kaldı. Bu kısa zaman diliminde eksiklikler görülüp, tamamlanıp lige hazır bir durumda girmeliyiz.. 3.ligde kalıcı olmalıyız.. Hedefimiz öncelikle bu olmalı deyip, takımımıza başarılar dileyelim.. Sevgilerle..Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN