Lidere Selam Durun Turgutalpspor 1-0 Selçiklispor

Lidere Selam Durun Turgutalpspor 1-0 Selçiklispor

Manisa Mustafa Gülten 1.Amatör Futbol Akhisar grubu 4.haftasında seyircisi önünde Selçiklispor ile kritik bir maça çıkan Turgutalpspor, 50 dakikasını 10 kişi oynadığı maçı tek golle geçerek, galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Geçen sezon son hafta Selçiklispor ile deplasmanda oynadığı maça kadar süper amatör lig şansını kovalayan Turgutalpspor rakibi ile 2-2 berabere kalarak şansını kaybetmişti. İşte bir nevi o maçında rövanşı olan müsabaka Linyit Stadı’nda oynandı.

Gazze’de Yapılan Zulmü Kınıyoruz!

Kerim Uzun-Sertaç Erşahin ve Irmak Tüzen hakem triosunun yönetim gösterdiği karşılaşmada iki takım Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda Gazze’de hayatını kaybeden siviller için saygı duruşunda bulundu.

Bay haftası hariç oynadığı iki deplasman maçından 2-0’lık skorlarla galibiyetle ayrılan yeşil-beyazlı ekibimiz Turgutalpspor, bu sezon ilk defa çıktığı seyircisi önünde Selçiklispor’u 1-0 mağlup ederek, zirve yolunda çok önemli bir üç puanı daha hanesine yazdırmayı başardı.

Önemli anlar..

Kerim Uzun’un düdüğüyle beraber maça iyi başlayan Turgutalpspor, 7.dakikada öne geçti. Osman Çakır’ın ceza sahası içersinde düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı kullanan Boran Yüksel kaleciyi ve meşin yuvarlağı ayrı ayrı köşelere gönderdi:1-0 hemen 👇 alttaki video

41.dakika da sağ kanattan nefis hareketler ile gelen Hayati Ünlü, altı pasa paralel kestiği topa ayak koyan Ali Özçelik topu üstten auta gönderdi.

Turgutalpspor 10 kişi kaldı!

43.dakika da orta saha rakibine sert giren Bekir Şahan, ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp takımını on kişi bıraktı. Devre 1-0 Turgutalpspor lehine sonuçlandı.

Devreyi 1-0 geride tamamlayan Selçiklispor, ikinci yarının hemen başlarında yani 47.dakikada M.Alp Duran’la karşı karşıya kaldıkları yüzde yüzlük pozisyonda M.Alp açıyı daraltıp rakibine gol izni vermedi. Selçiklispor, 50 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen, Pomakların kalecisini ve güçlü savunması aşmakta zorlandılar.


Selçiklispor’un gelişen ataklarını yerinde ve zamanında yaptıkları hamlelerle savuşturan kırmızı-beyazlılar, yakaladıkları hızlı kontrataklarla net pozisyonlar buldular ancak final vuruşları istenilen nitelikte olmayınca 1-0’lık skorla yetinmek zorunda kaldılar.

Haklı sevinç!

Orta hakem Kerim Uzun’un bitiş düdüğünden sonra kırmızı-beyazlı futbolcuların üç puan sevinci görülmeye değerdi.

3’te 3 yaptılar

Yukarıda da belirttiğim üzere; bay haftası hariç ligde oynadığı iki deplasman maçında Akhisargücü ve Karabulutspor’u 2-0’lık skorlarla mağlup etme başarısı gösteren Turgutalpspor, bugünde ilk üç takım arasında yer alan Selçiklispor’u Boran Yüksel’in penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. Yasin Tunç önderliğindeki Soma temsilcisi, oynadığı 3 karşılaşmada 3’te 3 ve topladığı 9 puanla 4.hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Sonuç olarak bir maçını daha 3 puanla kapatarak zirve yolunda önemli bir engeli daha aşmasını bildiler ve dördüncü hafta sonunda liderlik koltuğunu ele geçirdiler kutluyorum.

Pomaklar, 4.hafta Gölmarmara deplasmanında olacak

Selçiklispor galibiyeti ile 9 puana yükselen yeşil-beyazlılar, 5.hafta maçını Gölmarmaraspor ile deplasmanda oynayacak. Turgutalpspor mağlubiyeti ile 6 puanda kalan Selçiklispor ise sahasında Karabulutspor’u konuk edecek.

Şevket Elmas: ”Daha çok çalışarak galibiyet serisini devam ettireceğiz”

Takımın her maçını yakından takip eden ve gecesini gündüzünü Turgutalpspor’un başarısı için harcayan ikinci başkan Şevket Elmas, daha çok çalışarak galibiyet serisini devam ettireceklerini söyledi. Elmas, ‘’Selçiklispor iyi bir takım ama; eksik oynamamıza rağmen bizim oyuncularımız tıpkı önceki maçlarda olduğu gibi 90 dakika boyunca sabırlı ve ayakları yere sağlam basan oyun karakteri sergiledi. Bize 3 puan sevinci yaşatan, sahada karakterini ortaya koyan; başta teknik ekibimiz ve oyuncu gurubumuzu bir kez daha tebrik ediyorum.’’dedi.

M.Alp ve Ali

Sonuç olarak, eksik kalmalarına rağmen sahada aslanlar gibi mücadele eden tüm futbolcuları tebrik ediyor, iki oyuncu için ekstra bir parantez açmak istiyorum. M.Alp Durhan ve Ali Özçelik
Kaleden başlamamız gerekirse M.Alp Durhan rakibin azda olsa tehlikeli diyebileceğimiz gollük pozisyonlarda becerisi ve takımına güven vermesi, üstelik dördüncü hafta sonunda kalesinde gol görmeyen kalecilerden bir tanesi olması artılarındandı. Aman “nazar değmesin“ İnşallah diyoruz.

Ali Özçelik Turgutalpspor’un gol atamasa da M.Alp Durhan’la beraber tartışmasız en etkili oyuncusuydu. Güçlü fiziği, adam eksiltme kabiliyeti, top saklama ve devamlılığı onu bu maçta ön plana çıkaran en büyük özellikleriydi.

Turgutalpspor 1-0 Selçiklispor

STAT: Soma / Linyit
HAKEMLER:Kerim Uzun-Sertaç Erşahin-Irmak Tüzen
TURGUTALPSPOR: Mehmet Alp Durhan-Yunus Emre Güngör-Ertuğrul Elmas-İsa Karaçay-Hüseyin Can- Bekir Şahan-Hasan Ceylan-Hayatı Ünlü-Ali Özçelik-Boran Yüksel-Osman Çakır
YEDEKLER:Emircan Karaca, Barış Yılmaz Efe, Yusuf Nazlı, Alpcan Elmas, Hüseyin Çakal, Emre Can Alkan, İlker Karabiber, Enes Kazan, Alper Yağcı
TEKNİK SORUMLU:Yasin Tunç

SELÇİKLİSPOR: Mustafa Çakıcı-Mikail Yıldırım-Semih Çelik-Türkay Gürlek-Arda Damyan-Vehbi Eren-Hakkı Güder-Mustafa Baldemir- Yiğit Tutal-Emirhan Özbakan-Osman İçen
YEDEKLER:Ümit Artaç, Adem Can Bayramlar, Latif Sezer, Feyzullah Altınöz, Rafet Aslan Hüseyin Anıl, Talha Demirci
TEKNİK SORUMLU:Faik Güleryüz
KIRMIZI KART:dk.43 Bekir Şahan (Turgutalpspor)
GOLLER:dk.7 Boran Yüksel pen. (Turgutalpspor)

NOT: Karşılaşmaya ait📸 görseller  ilerleyen saatlerde sayfamıza yüklenecektir, takipte kalın!

Ayrıca bizi, somadaspor Facebook, cevdet yıldırım Youtube ve cevsam Instagram sosyal medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz.

Bağlantılı haberler

Pomaklar, İyi Hava Yakaladı

Turgutalp Spor Son Düdükte Kaybetti!
Pomaklar, Hem 3 Puan Hemde Liderliği Aldı
Selçiklispor 0-5 Turgutalp Gençlikspor
Selçiklispor 1-2 Turgutalp Gençlikspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN