Kurumsal Kulüp Olmak

Kurumsal Kulüp Olmak

Devre arası her zaman bütün kulüplerde transfer gelişmeleri olur. Bunun nasıl olduğu konusu kulübün ve yönetimin teknik heyetin hedeflenen yerlere gelindiği varsayılarak çeşitli kararlar alınabilir..

Planlanan öngörüler hedeflendiğinde, finansal yönden durum değerlendirmesi yapılarak kurumsal yönden iyi durumdaysan gelişim adına ve futbolcu satış hedefi olabileceği hedefleri olabilen kulüp durumuna gelebiliyorsan iyi yönetiliyoruz diye düşünülebilir..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Kurumsallaşmak kişiye endeksli yönetim şekli olmayan kim gelirse, kim olursa kurumun profesyonel şekilde yönetilmesi duygusallıktan uzak hedefin doğrultusunda gelişmelerinden etkilenmeyen belirli bir hedef için yönünü ileriye dönmek bu şekilde bakmak lazım..

Belki futbolcuların satışları iyi durumda olduğumuz ve hedefi tutturduğumuz bir puan tablosunun olduğu bu zamanda ekonomik yönden hedefte tutturma yönetim anlayışı bakışı olup daha iyi bir futbol takımının oluşumu hedeflerin daha büyük olduğu şampiyonluk ilerleyen gelecek sezonlarda olmasının bağımsız ekonomi için düşünülüyordur…



Futbolcular hepsi emeği geçen Somaspor’a hizmet eden hepsi değerli gelmiştir oynamıştır ve gidiyor önemli olan güzel ayrılmak, iyi ayrılamadığımız sevdiğimiz halde giden gideceğim diyen futbolcularda oldu geçen yıl kaptanımız Nurettin gibi ne oldu oda çok sevdiğimiz iyi oyuncumuzdu ama arkasına bakmadan gitti Somaspor’u bıraktı gitti taraftar gibi bakmadan gitti onun için verilecek kararlar uzun konuşmalardan değerlendirmelerden sonra alınan kararlardır Somaspor menfaatlerini düşünerek alanın kararlardır bundan hiç bir Somaspor sevdalısının şüphesi olmasın hocaya da sorularak son noktayı koyarak verilen kararlardır..

Kim giderse gitsin emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hepsinin yeri ayrı değerde ama hepsi unutulmasın iyi futbolcu olduysa transfer yapabiliyorsa isteyeni varsa gidiyorsa bu Somaspor sayesinde olmuştur böylede bakmak lazım.

Somaspor her zaman hedefi olan kulüp olmalı gelişebilen geliştirebilen oyuncu alan satabilen alt yapıdan da oyuncu çıkarabilen oynatabilen Türk futboluna kazandırabilen kulüp olmalı bakın Erkul Küçük‘te böyle bir futbolcuydu büyük sakatlık geçirdiği halde Somaspor’un sahip çıktığı arkasında durduğu ve güvendiği vazgeçmediği futbolcu olup gelişim adına her zaman üstüne koyup oynayan futbolcu kardeşim transfer yaptı yolu açık olsun verimlilik adına kazançtır budur iyi yönetilen kurumsal kulüp olma adına gelişen kulüp olma adına satış yapmak böyle zor şartlarda oynanan gelirlerin düştüğü liglerde ekonomik durumu da göz önüne alarak yürümektir..



Şimdi yapılan bu işler önümüzdeki yılın projesi gibi duruyor yönetimler günlük hele kurumsallığı hedefleyen kulüpler hedeflenen programlar doğrultusunda büyük düşünerek geleceği hesaplayarak yönetirler böylede bakabiliriz daha futbolcu satışının beklendiği yada transferlerin gelebileceği takım görüntüsü olmak heyecanın hat safhaya geldiği ortamların tribünde taraftarın daha çok sahip çıkan takım olup ekonomik yönden takımımızın destekleyen olmalıyız 5 TL bilet fiyatları olduğu halde büyük meblağların döndüğü futbolda satış olduğunda neden olduğunu düşünerek bulamıyorsak kolaylıktır o zaman konuşmak eleştirmek, oysa futbolcu da teknik kadroda bildiğimiz gibi maaş alıyor bunu da düşünerek transferlerin neden yapıldığı sorusuna cevap bulmuş olursunuz.. Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN