Kupada 5. ve 6. Finalistlerde Belli Oldu

Kupada 5. ve 6. Finalistlerde Belli Oldu

Kaymakamlık Futbol Turnuvası Eleme maçlarında 5. ve 6.çeyrek finalistlerde bugün oynanan İmbat Madencilik-Soma Belediye ve Emniyet-Eli-1 maçlarıyla belli oldu.

Elemelere A-grubu lideri olarak gelen İmbat Madencilik, B-grubu dördüncüsü Soma Belediyesini 11-3, B-grubu ikincisi Eli-1‘de C-grubu üçüncüsü Emniyet’i 2-1 mağlup ederek adlarını çeyrek finale yazdırdılar.

Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse

Bu önemli karşılaşmaları Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse,  Soma İlçe Spor Müdürü Dilek Mert, Kırkağaç Acar İdmanyurdu yeni kulüp başkanı Erdoğan Yaltırık, Kırkağaç’ın duayen gazetecisi Hakan Demir ve Kırkağaç Acar İdman takım antrenörü Erol Tör’de izledi.

İmbat Maden-Soma Belediye

İlk maç elemelere A-grubunda oynadığı tüm maçlarını farklı skorlarla kazanarak gelen İmbat Madencilik ile, B-grubunda dört maçta bir galibiyet elde eden Soma Belediyesi arasında gerçekleşti. İmbat Madencilik üstün oynadığı maçta ilk yarıyı; Erdem Ocak, Emre Ocak (4), İlker Çakır ve Murat Aksoy’un golleriyle 7-2 önde tamamladı.

Gol sağanağını ikinci yarıda da sürdüren İmbat Madencilik; Ahmet Cura (2),  Tolga Meral ve  Mutlu Günaydın ile 4 gol daha bularak karşılaşmadan 11-3 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.. Soma Belediye adına goller ise Özgür Şen (2) ve Mustafa Maltaş’dan geldi.

Maçtan Önemli Anlar…

Maçtan önce İki takım arasındaki güçler dengesine ve bu maça kadar oynadıkları ve aldıkları skorlara bakılırsa, İmbat Madencilik açık ara önde gözüküyordu. 70 dakika boyunca rakibine üstünlük kuran İmbat Madencilik, çok gol pozisyonuna girerek Belediye kalesini adeta ablukaya aldı. Nitekim 6.dakikada organize gelişen atakta en son topu alan Erdem Ocak yaklaşık 20 metreden çok sert vurdu: 1-0

8.dakikada ani gelişen Soma Belediye atağında sağdan Ribery ‘nin harika ortasına aynı güzellikte cevap veren Özgür Şen topu kafayla ağlara gönderdi: 1-1
10.dakikada İmbat Madencilik’ten Murat Aksoy’un kale içerisine doldurduğu topu Emre Ocak tamamladı:2-1



12.dakikada Eser ortaladı, 6 pasta İlker göğsüyle indirdi Emre Ocak düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi:3-1
22.dakikada kaleci Mehmet Döker topu elinden kaçırdı, İlker Çakır affetmedi:4-1
26.dakikada Yücel Durali ortaladı. Emre Ocak kendinin 3’üncü takımının 5 golünü kaydetti:5-1
30.dakikada Murat Aksoy durumu 6-1 yaptı .
32.dakikada sağdan topu alan Özgür Şen yerden sert vurarak kendinin ve takımının ikinci golünü imza attı: 6-2
35.dakikada Emre Ocak‘ın attığı golle devreye 7-2 önde giren İmbat Maden, 47.dakikada Tolga Meral ile durumu 8-2 yaptı .
Gol sağanağına 55 ve 70.dakikalarda Ahmet Çura ile devam eden İmbat, 65.dakikada Mustafa Maltaş‘ın ayağından yediği golle karşılaşmadan 11-3 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Emre Ocak attığı 4 güzel golle kenar yönetimini çeyrek final öncesinde bir hayli sevindirdi.

Güçlü rakipleri karşısında kısıtlı kadrolarına rağmen ellerinden gelen mücadeleyi gösteren ve İmbat Madencilik gibi bir takıma 3 gol atan tek takım Soma Belediyesi oldu. Bir diğer anektotda İmbat Madenciliğe bir maçta iki gol atma başarısı gösteren Özgür Şen oldu.  Mustafa Maltaş’ın üçüncü golü ise, turnuvada atılan son golleri oldu.

Caner Şen: ”Kalan üç maçımızıda kazanıp kupayı almak istiyoruz.”

İmbat takımının sportif direktörü Caner Şen kalan üç maçıda kazanıp kupayı almak istediklerini söyledi. Şen, maçın ardından bloğumuza; ”Maçın genelinde topa daha fazla sahip olan ve tempoyu belirleyen taraf bizdik. Sıcak havaya rağmen, bulduğumuz pozisyonları sonuçlandırarak güzel bir galibiyet aldık. Hakeme neredeyse hiç iş düşmemesi de bizim açımızdan sevindiriciydi. Soma Belediye takımı da elinden geleni yaptı. Mücadelelerinden ve centilmenliklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Yönetim ve futbolcu arkadaşlarımızla kenetlendik. Kalan üç maçımızıda kazanıp kupayı almak istiyoruz.”açıklamalarında bulundu.



İmbat Maden 11-3 Soma Belediye

SAHA:Teiaş
HAKEM:Özkan Ceylan
İMBAT MADEN:Kadir-Ercan-Yücel- Can- Erdem- Emre- Eser-Murat-İlker
YEDEKLER:Erol, Mutlu, Kaan, Deniz, Ahmet, Mustafa, Oğuzhan, Tolga
ANTRENÖR:Yusuf İpek

SOMA BELEDİYE:Mehmet-Hüseyin-Veli-H.İbrahim-Özgür-Erhan-Oğuz-Şevket-Mustafa
YEDEKLER:Özgür, Mustafa, Aydın,Haydar, Sabır, Yücel, Selim, Kürşat, Semih
ANTRENÖR:Berkay Gül
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.6 Erdem Ocak, dk.10′ 12′ 25′ ve 35 Emre Ocak, dk.55′ ve 70 Ahmet Cura, dk.22 İlker Çakır, dk.47 Tolga Meral, dk.50 Mutlu Günaydın  (İmbat Maden), dk.8′ ve 32 Özgür Şen, dk.65 Mustafa Maltaş (Soma Bld)

Emniyet-Eli-1

Elemelerde altıncı çeyrek finalist takımı belirleyecek maçta, B-grubu ikincisi Eli-1 ile C-grubu üçüncüsü Emniyet karşı karşıya geldi. Manisa İl hakemlerimizden Erolcan Laçin’in yönettiği maçta rakibini Yusuf Özcan ve Tugay Erdoğmuş’un attığı gollerle 2-1 mağlup eden Ege Linyitleri (Eli-1) adını çeyrek finale yazdıran takımlar arasında yer aldı.

Maçtan Önemli Anlar…

İlk on beş dakikalık kısmı karşılıklı ataklarla geçen mücadelede Eli-1, 18.dakikada öne geçti. Ertuğ Ünlü’nün ceza sahasına gönderdiği uzun pası Gürkan Evdeğiş göğsüyle Yusuf Özcan’a indirdi. Gürkan’ın indirdiği topa havada vuran Yusuf Özcan takımını 1-0 öne geçirdi. 30.dakikada Ertuğ’un nefis şutunu kaleci İlkay köşeden kornere çeldi.

35.dakikada Ertuğ’un kornerinde kaleci İlkay topu ceza sahası dışına yumrukladı. Ceza sahası dışına düşen topa İlhan Çalışkan sert vurdu, direğin dibinden auta gitti.

45.dakikada Gürkan’ın sert şutu direkten auta gitti. Emniyet’in tehlikeli geldiği anlarda Eli-1 defansının yerinde ve zamanında yaptığı hamleler rakibine gol şansı vermedi.

52.dakikada organize gelişen Eli-1 atağında Gürkan’ın vuruşunda defans gol çizgisinden çıkardı.

66.dakikada Bayri vurdu, top az farkla auta gitti. 67 dakikada Eli-1’de Tugay Erdoğmuş attığı güzel golle  farkı ikiye çıkardı.

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, Emniyet  70+4.dakikada Orhan Demiröz ile farkı bire indirsede kalan süre beraberlik golü için yeterli olmadı ve bir üst tura çıkan takım Mert İskenderoğlu idaresindeki Eli-1 oldu.

Mert İskenderoğlu:”Topun canı vardır!”

Emniyet kaşısında özellikle oyunun son bölümünde zorlansa da bir üst tura çıma başarısı gösteren ELİ-1 takımında teknik patron Mert İskenderoğlu karşılaşma sonrası değerlendirmede bulundu. İskenderoğlu yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

”Emniyet takımını centilmence mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Ortada bir maç oldu. Zaman zaman iyi oynadığımız bölümler olsa da maçın genelinde kopmalar yaşadık. 2-0’ı çok geç bulduk. Rakibimiz hiç mücadeleden kopmadı. Eskiler ”topun canı vardır” der. Top istemezse hiçbirşey yapamazsın. Maç bitti derken 2-1 oldu. İzleyenlere heyecanlı bir son 5 dakika yaşattık gene ( bizim için ne kadar stresli olsa da) Daha pozitif futbol oynamak istiyoruz. Takımdaki herkes daha fazlasını yapabileceğini biliyor. Kuramızı çekeceğiz ve rakibimizi bekleyeceğiz . Tekrar rakibimizi tebrik ediyorum mücadelesinden dolayı.”diye konuştu.



Ersin Tanrıkulu: ”Son dakikalarda maçı en azından uzatmalara götürme şansımız oldu fakat değerlendiremedik.”

Emniyet takımının teknik sorumlusu Ersin Tanrıkulu, ELİ-1’e karşı alınan 2-1’lik yenilgiyi ve oyunu değerlendirdi. Oyunun son bölümüne doğru farkı bire indirselerde kalan dakikaların beraberlik golü için yeterli olmadığını ifade eden Tanrıkulu: ”Çok istedik olmadı. Rakibimizi tebrik eder önlerindeki maçlarda başarılar dilerim. Bugün çekişmeli ve heyecanlı bir maç oldu. Son dakikalarda maçı en azından uzatmalara götürme şansımız oldu fakat değerlendiremedik. Emniyet olarak turnuva boyunca futbolun ruhuna uygun şekilde oynadık ve turnuvanın da bu şekilde devam etmesini temenni ediyorum.”

Turnuvanın daha çekişmeli ve zevkli olması için bir önerimiz olacak

Binlerce çalışanı olan şirket takımları ile takım kurmakta bile zorlanan kurumlara aynı yaş ve kontenjan verilmesi kurumları çok zorlandığı düşünüyorum en azından sayısı az olan kurumlara yaş sınırı ve kontenjan durumunun göz geçirilmesi gelecek turnuvaların daha zevkli ve her zaman aynı takımların üst turlarda olmasının önüne geçebilir diye düşünüyorum.Bu şekilde bir öneriyi önümüzdeki sene için yetkililere yapacağız.
Son olarak önümüzdeki sene daha sağlam,daha kondisyonlu ve ayağa pas yapan bir takım kurup güzel yerlere gelmek istiyorum. Turnuvaya devam eden tüm takımlara başarılar dilerim. Kavgasız, sakatlıksız bir şekilde turnuvanın devam etmesini dilerim…



Emniyet 1-2 Eli-1

SAHA:Teiaş
HAKEM:Erol Can Laçin
EMNİYET:İlkay-Nurullah-Ömer-Ramazan-Şerif-Muhammed-Selçuk-Kadir-Emrullah
YEDEKLER:Ali, Savaş, Erhan, İsmail, Bekir, Yakup, Abdullah, Orhan
ANTRENÖR:Ersin Tanrıkulu

ELİ-1:Yasin-Ömür-Rasim-İlhan-Faruk-Ertuğ-Yusuf-Tugay-Gürkan
YEDEKLER:Halil, Semih, Tarkan, Özgür, Erhan, Bayri
ANTRENÖR:Mert İskenderoğlu
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.18 Yusuf Özcan, dk.67 Tugay Erdoğmuş  (Eli-1), dk.70+4 Orhan Demiröz (Emniyet)

KALAN ELEME MAÇLARI:

10.06.2023 17:00 Ticaret Odası Kolin (bu maçın ikinci yarısına yetişeceğim)
10.06.2023 18:30 Devlet Hastanesi-Huzurevi

NOT: Karşılaşmalara ait Resimleri görmek için şuraya tıklayınız! Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN