Kupada 3. ve 4. Finalistlerde Belli Oldu

Kupada 3. ve 4. Finalistlerde Belli Oldu

Eleme maçlarında 3. ve 4. çeyrek finalistlerde bugün (perşembe) oynanan Milli Eğitim-Sağlık Spor ve Yeni Anadolu Maden-Esnaf Odası maçlarıyla belli oldu.

Filelerin on bir kez havalandığı karşılaşmalarda; Milli Eğitim ve Yeni Anadolu Madencilik rakiplerini mağlup ederek adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Milli Eğitim-Sağlık Spor

M.EĞİTİM 6-2 SAĞLIK SPOR

İlk maç B-grubu birincisi Milli Eğitim ile C-grubu dördüncüsü Sağlık Spor arasında oynandı. Milli Eğitim, Murat Acar ve Sefa Demirci’nin gollerine karşılık; Caner Başaran, Mahir Arslan ve Fevzi Keskin’in golleriyle karşılık vererek ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı.

İkinci yarıda İlker Karabiber ve Semih Sakaldaş (2) ile üç gol daha bulan yeşil-beyazlılar, rakibini 6-2 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Güçlü rakipleri karşısında ellerinden gelen mücadeleyi gösteren Sağlık Spor ise turnuvaya veda etti.

Milli Eğitim-Sağlık Spor Enstantane

Maçtan önemli anlar…

Maça hızlı başlayan Milli Eğitim 4.dakikada 1-0 öne geçti. Ani gelişen Eğitim atağında, Fevzi Keskin’in sağ kanattan getirdiği topla ceza sahası içerisinde buluşan Caner Başaran, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:1-0

Sağlık Spor eşitliği yakaladı. Yedikleri golün iki dakika sonrası Murat Acar, ceza sahası üzerinde yaptığı temiz vuruşla takımı adına beraberliği sağlayan oyuncu oldu:1-1

M.Eğitim 22.dakikada tekrar öne geçti. Mutlu Alanya’nın derinlemesine attığı nefis topla ceza sahası içerisinde buluşan Mahir Arslan, yaptığı temiz vuruşla kaleci Ümit’i çaresiz bırakıp skoru 2-1 yaptı.

Eğitim kaçtı, Sağlık kovaladı! Güçlü rakibi karşısında mücadeleden kopmayan Sağlık Spor, 24.dakikada Fatih İlci’nin orta saha civarından kale içine doldurduğu topa kafayı vuran Sefa Demir, durumu eşitledi:2-2

Eğitim tekrar öne geçti. 27.dakikada Sağlık Spor defansının ceza sahasının dışına uzaklaştırdığı topun gelişine nefis vuran Fevzi Keskin, durumu 3-2’ye taşıdı.

Sağlık Spor adına şansızlık, Milli Eğitim adına şans anı. Yedikleri golün bir dakika sonrasında Mehmet Yıldırım’ın sağ kanattan yaptığı ortaya kafayı vuran Murat Acar‘ın topu, direkten döndü.

İlk yarı 3-2 Milli Eğitim’in üstünlüğü ile sona erdi.

Direkler Sağlık Spor’a sırtını döndü. 45.dakikada sağ kanattan topa çok sert vuran Lütfi Yılmaz‘ın şutu, direkten döndü.

Kaliteli ve tecrübeli oyuncuları kadrosunda barındıran Milli Eğitim, 46.dakikadan itibaren sazı eline alarak, İlker Karabiber‘in golüyle 4-2 öne geçti.

Etkili futbolunu sürdüren yeşil-beyazlı ekipte oyuna son 10 dakika kala dahil olan Semih Sakaldaş, sergilediği güzel futbolu 66 ve 70.dakikalarda kaydettiği iki golle taçlandırırken, skoru da 6-2 ye taşıdı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle beraber, grup maçlarındaki başarısını Sağlık Spor ile oynadığı eleme maçında da gösteren Milli Eğitim, adını çeyrek finale yazdırırken Sağlık Spor turnuvaya veda etti.

Semih Sakaldaş (Milli Eğitim)

Maçın Oyuncusu: ”Semih Sakaldaş”

Müsabakanın 60. dakikasında oyun dahil olan Semih Sakaldaş, bizlere bir oyuncunun kulübeden gelip oyuna nasıl katkı vereceğinin dersini verdi adeta. Başarılı oyuncu 10 dakikada attığı iki golle Sağlık Spor’un ipini çekerken, sergilediği performansla takdir topladı.

Sağlık Spor

Ne Diyelim ”Sağlık Olsun!”

Turnuvaya ilk defa bu sezon katılan Sağlık Spor, grup aşamasında; Nakliyeciler, Eli 1, Devlet Hastanesi ve Nitromak’ın yer aldığı C-grubu’nu 3 puanla (1 galibiyet, 3 yenilgi) dördüncü sırada tamamlayarak eleme turu biletini kaptı. Sağlık ekibi, eleme turunda karşılaştığı Milli Eğitim’e özellikle ilk yarıda büyük bir direnç göstererek zor anlar yaşatması takdir edildi. Ancak kaliteli ayakların çok olduğu bir takıma karşı 6-2 mağlubiyet onlar için kaçınılmaz oldu. Ne diyelim ”Sağlık Olsun”

Yeşil-siyahlılar oynadıkları 5 karşılaşmada rakip ağları 5 kez havalandırırken kalesinde 21 gol gördü. Attıkları 5 golün paylaşımı Sefa Demirci (2), Giray Körük, Mehmet Yıldırım ve Murat Acar ile oldu.

Ahmet İnce (Milli Eğitim Antrenörü)

Ahmet İnce: ”Hedefe varma noktasında önemli bir maçtan farklı galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz”

Eleme turunda Sağlık Spor’u 6-2 mağlup eden Milli Eğitim’de antrenör Ahmet İnce, hedefe varma noktasında önemli bir maçtan farklı galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu belirtti.
Teiaş Sahasında oynanan karşılaşmanın ardından bloğumuza görüşlerini aktaran İnce, “

”Öncelikle sıcak havaya rağmen sahada özveriyle mücadele eden oyuncularımı kutluyorum. Maçın ilk dakikasından itibaren topa sahip olmayı ve erken gol bulup rakibimizin direncini kırmayı planlamıştık. Planladığımız gibi erken golü bulduk, fakat kalemizde kısa sürede gördüğümüz golle rakibimiz maça tutundu. Tekrar öne geçmeyi başardık fakat yine erken yediğimiz golle rakibimizi tekrar maça dahil ettik.

Attığımız gol ile devreye önde girmeyi başardık ve ikinci yarının başında bulduğumuz gol ile rakibimizi biraz oyundan düşürdük.

Sonradan giren oyuncularımıza takıma direnç katmasıyla bulduğumuz goller ile son bir maçımızı kazasız sakatlıksız geçmeyi başarıp çeyrek finale kaldık. Oyunu çirkinleştirmeden mücadele eden rakibimizi kutluyoruz. Bundan sonra kurada çıkacak rakibimizi bekleyeceğiz. Artık kolay maç olmayacak. Turnuvaya devam eden tüm takımlara başarılar dileriz. Maçı yöneten Fırat Konurce hocamıza da başarılı yönetiminden dolayı ayrıca tebrik ederiz.”diye konuştu.

Kenan Sevilmiş (Sağlık Spor Takım Sorumlusu)

Kenan Sevilmiş: ”Dostluk içinde kıran kırana geçen bir karşılaşma oldu”

Sağlık Spor takım sorumlusu Kenan Sevilmiş, Milli Eğitim ile oynanan karşılaşmanın ardından turnuva WhatsApp grubuna yaptığı açıklamada maçın dostluk içinde kıran kırana geçen bir karşılaşma olduğunu belirterek, ‘’Soma Sağlıkspor adına turnuvada emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederiz her bir rakibimizi ayrı ayrı tebrik ederiz. Bugün Milli Eğitim takımına karşı kaybetmenin üzüntüsü yaşadık. Milli Eğitim takımına ve diğer tüm takımlara bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz.’’

Milli Eğitim Çeyrek Finalde!

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM: Fırat Konurce
MİLLİ EĞİTİM:Kadir-Bülent-Örpen-Y.Mayak-Mutlu-Fevzi-İlker-Mahir-Caner
YEDEKLER: Ahmet, Y.Karayegen, Semih, Metin, Erkan
ANTRENÖR:Ahmet İnce

SAĞLIK SPOR:Ümit-Lütfi-Aytun-Fatih-Mehmet-Osman-Sefa-Murat-Abdurrahman
YEDEKLER: Mustafa, Giray, Rahman, Kenan, Latif, İlker, Hasan
ANTRENÖR:Recep Duran
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.66′ 70+4 Semih Sakaldaş, dk.4 Caner Başaran, dk.22 Mahir Arslan, dk.27 Fevzi Keskin, dk.55 İlker Karabiber (Milli Eğitim), dk. 6 Murat Acar, dk.24 Sefa Demirci (Sağlık Spor)

Yeni Anadolu Maden-Esnaf Odası

YENİ ANADOLU 3-0 ESNAF ODASI

Elemelerde dördüncü çeyrek finalist takımı belirleyecek maçta, D-grubu ikincisi Yeni Anadolu Maden, A-grubu üçüncüsü Esnaf Odası’nı 3-0 mağlup etti, adını çeyrek finale yazdırdı.

Yeni Anadolu-Esnaf Odası Enstantane

Maçtan önemli anlar..

Maç genelinde topa daha çok sahip olan, skor üretme ve maçı kazanma adına istekli futbol oynayan Yeni Anadolu Maden, 4 ve 10.dakikalarda gole çok yaklaştı. 4.dakikada müsait pozisyonda meşin yuvarlağı çerçeveyle buluşturamayan Kubilay Karpuz‘un, 10.dakikada topunun direkten dönmesi onun ve takımının adına şansızlık anı oldu.

Yeni Anadolu beklediği gole 12.dakikada kavuştu. Mavi-beyazlı ekibin takım kaptanı Ömür Gündüz, orta saha civarına yakın yerden yaptığı vuruşla takımını Esnaf Odası karşısında 1-0 öne geçirdi.

Anadolu farkı ikiye çıkardı. 23.dakikada Hüseyin Topan’ın sert şutuna ayak koyan Kubilay Karpuz, farkı ikiye çıkardı:2-0

Esnaf Odası ataklarında başta Ömür Gündüz olmak üzere defansın yerinde ve zamanında yaptığı hamleler Yeni Anadolu Maden için tehlike arz etmezken, 59.dakikada fark üçe çıktı. Bu dakikada ikinci golün sahibi Kubilay Karpuz, uzak mesafeden yaptığı güzel vuruşla durumu 3-0 yaptı.

Kalan sürede her iki takımın hamleleri golle değer bulmadı ve 70 dakikanın sonunda çeyrek finale giden takım 3-0’lık skorla Faik Ay idaresindeki Yeni Anadolu Maden oldu. (Çetin İlgör’ün köşe yazısı için buraya tıklayınız)

Nakliyeciler ve Eli 3‘ün ardından çeyrek finale kalan Milli Eğitim ve Yeni Anadolu Maden takımlarına çeyrek finalde başarılar diliyor, oynadıkları ve aldıkları sonuçlarla turnuvaya renk katan Sağlık Spor ve Esnaf Odası takımlarını da kutluyoruz..

Maçın Oyuncuları: ”Ömür ve Kubilay”

Farklı kazanılan maçta attığı iki güzel golle katkı sağlayan Kubilay Karpuz ve Esnaf Odası ataklarında yerinde ve zamanında yaptığı hamlelerle rakip forvetlere şans tanımayan Ömür Gündüz başarılı futbolunu birde golle süsleyerek, maçın oyuncusu oldular.

Esnaf Odası Futbol Takımı

Esnaf Odası

Esnaf Odası, turnuva grup aşamasında; Ticaret Odası, Eli-3, Polis Gücü ‘nünde yer aldığı A Grubu’nu 9 puanla (3 galibiyet, 2 mağlubiyet) 3.sırada tamamlayarak eleme turunda D-grubu ikincisi Yeni Anadolu Madenciliğe rakip oldu.

Kazım Ayazköylü’nün oyuncuları, çeyrek final bileti alabilmek için karşılaştığı Yeni Anadolu’ya özellikle en golcü oyuncusu Erhan Karadöngel ve Rafet Kara’dan yoksun çıktıkları maçta 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Siyah-beyazlılar oynadıkları 6 karşılaşmada rakip ağları 14 kez havalandırırken kalesinde 16 gol gördü. Attıkları 14 golün dağılımı ise; Erhan Karadöngel (6), Mehmet Güzel (4), Rafet Kara (3) ve Yusuf Cerit şeklinde oldu. Esnaf Odası 1 kırmızı 8’de sarı kartla turnuvayı tamamladı.

Tolga Mesli (Esnaf Odası)

Tolga Mesli: ”Haklarınızı helal edin!”

Karşılaşma sonrası Esnaf Odası takım sorumlusu Tolga Mesli’nin turnuva WhatsApp grubuna yaptığı açıklamada: ”Biz esnaf spor olarak turnuvada bize ayrılan sürenin sonuna geldik herkesin emeğine sağlık Başta Müdürümüz Dilek hocam kahrımızı çeken Tevfik abimiz ve soğuk sıcak dinlemeden bizim fotoğrafımızı çeken Somaya büyük katkısı olan Cevdet hocamıza teşekkür ederiz.

Takımımız adına birini kırdıysak üzdüysek özür dileriz. Maçların heyecanıyla olabiliyor böyle şeyler kimse için art niyetli bi düşüncemiz olmadı, olmazda. Yeni Anadolu takımıyla maçımız da biz üzülen taraf olduk ama orda da on numara kardeşlerimiz abilerimiz var onları da buradan tebrik ediyorum. Tartışmalar oldu ama kusura bakmayın. Faik hocam tekrardan maç yaptığımız bütün takımlara teşekkür ederiz haklarınızı helal edin turnuvada devam eden takımlara da başarılar dilerim”sözleri yer aldı.

Yeni Anadolu Maden Çeyrek Finalde!

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM: Yarkın Keseciler
YENİ ANADOLU MADEN:Mehmet-Ömür-Gürkan- Ali-Faruk-Hüseyin-Kubilay-Özkan-İsmail
YEDEKLER: Ali, Olcay, Süleyman, Mustafa, Ramazan, Erdinç, Emrah, Faik
ANTRENÖR: Faik Ay

ESNAF ODASI:A.Karabacak-Şerif-Tolga-Ercan-Yusuf-A.Bayrak-Mehmet-Şakir-Burak
YEDEKLER: Emrah, Osman, Mustafa, Erhan, Halim, Kazım
ANTRENÖR: Kazım Ayazköylü
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.23′ 59′ Kubilay Karpuz, dk.12 Ömür Gündüz (Yeni Anadolu Maden)

NOT: Karşılaşmalara ait resimler Cevsam Instagram ve Somadaspor Facebook sayfalarımıza yüklenmiştir. Resimler için: Yeni Anadolu-Esnaf Part (1), Part (2) Milli Eğitim-Sağlık Spor Part (1), Part (2) Takipte kalınız!

KALAN ELEME MAÇLARI

📆 31.05.2024 Cuma
 17:00 Ticaret Odası-Soma Bld (İ.Batuhan Darçın)
 18:30 Kolin-Devlet Has. (Tahir Saraç)

📆 01.06.2024 Cumartesi
 17:00 İmbat-Polis Gücü (Fırat Konurce)
 18:30 Hidro Gen-Eli 1 (Cenk Güleryüz )

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN