Kral Şükrü Zenger ve Veliahtı Alper Özgün

Kral Şükrü Zenger ve Veliahtı Alper Özgün

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Ticaret Odası adına forma giyen Alper Özgün attığı ve attırdığı gollerle bizlere efsane golcü Şükrü Zenger’i hatırlatıyor.

Yetenekli golcü Alper Özgün‘le ilgili konuya girmeden önce; bilenler bilir bilmeyenler için kısaca Şükrü Zenger‘i hatırlatalım.

Attığı gollerle yıllarca turnuvada adından sıkça söz ettiren hatta onun için şöyle bir derleme yapmıştım:

Bir bilmecem var çocuklar..
Haydi sor sor..
Gol deyince akla hemen onun adı gelir..
Tamam şimdi bulduk..
Şükrü Şükrü Şükrüü..

Evet, geçmişte attığı gollerle profosyonel liglerde bir çok kez gol krallığı bulunan, turnuvada ise 2019 ve öncesi yıllarda ”en değerli oyuncu” ve ”gol kralı” seçilen Şükrü Zenger’i izleyenler adeta parmaklarını ısırırdı.

Bulunduğu lige göre; fizik üstünlüğü, algı, koordinasyon, güç, gol bölgesinde yer tutma, vuruş, beceri hani derler ya bu adam tam “golcü” İşte bu adam Şükrü Zenger..

İKİ KRAL BİR ARAYA GELDİ

Master maçında aşil tendonundan sakatlanan ve bu sezon turnuvada yer almayan Şükrü Zenger, Ticaret Odası’nın ELİ (2) takımını 6-0 yendiği maçı takip etti. O maçta dört gol birden atan Ticaret Odası takımında oynayan forvet oyuncusu Alper Özgün için ”bu adam bizim pabucumuzu dama atacak galiba” diye bizlerle şakalaştı.

ALPER ÖZGÜN

ALPER ATIYOR TAKIMI KAZANIYOR

Ticaret Odası’nın başarılı forveti Alper Özgün attığı goller ile takımını sırtlamaya devam ediyor.
Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Eleme maçında ELİ (2) takımına attığı dört golle gol sayısını 13’e çıkararak zirveye kuruldu.

Kupada geride kalan grup ve eleme maçlarında sahaya ilk dokuzda çıkan Alper Özgün oynadığı başarılı futbolunu attığı goller ile süslemeye devam ediyor.

Grup maçlarında Hak-İş’e 2, İmbat Madenciliğe 1, Kaymakamlığa 2, Polis Gücü’ne 4 gol atan Alper, eleme maçında Ticaret Odası’nın ELİ (2) takımını 6-0 mağlup edip çeyrek finale yükseldiği karşılaşmada dört gollük katkı sağladı. Toplamda 13 golü bulunan Alper, eleme maçları sonunda en yakın takipçisi Emre Ocak’ın bir gol önünde zirvede yer aldı.

Alper Özgün

PANDEMİ ÖNCESİDE ZİRVEDEYDİ

2019 yılında Pandemi öncesi düzenlenen 27.Soma Kaymakamlık Bahar Kupası Özge Kanbay Futbol Turnuvasında ikinci haftanın sonunda Nakliyeciler takımı adına attığı 6 golle zirvede yer almıştı.

ÖNCE KUPA SONRA KRALLIK

İki golcü Şükrü Zenger ve Alper Özgün maç sonu bir araya gelerek sohbet etti. Maç sonu Ticaret Odası takımını takım arkadaşlarıyla beraber bu sezon öncelikle şampiyon yakmak istediklerini ifade eden başarılı forvet Alper Özgün “Turnuvaya başlarken koyduğumuz hedefimize, grup ve eleme maçlarını geçerek biraz yaklaştık. Grup ve eleme maçlarında gösterdiğimiz başarıyı, çeyrek finalde karşılaşacağımız Nakliyeciler karşısında sergilemek istiyoruz. Dediğim gibi önceliğimiz bundan sonra kalan çeyrek final, yarı final ve final maçlarını kazanıp Ticaret Odası’nı şampiyonluğa taşımak istiyoruz. Bütün bu başarıdan sonra tabi ki turnuvayı ve şampiyonluğu gol krallığı ile taçlandırmak istiyorum’’diye konuştu.

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN