Kırkağaç-Karaelmasspor Play Off Savaşı

Kırkağaç-Karaelmasspor  Play Off Savaşı

Hafta sonu oynanacak olan maçta Karaelmasspor kendini affettirmeye, Kırkağaç Acar İdman ise aradaki puan farkını açarak kendini garantiye alma hesapları yapacak.

Şeref öksüm

Bu hafta Manisa Süper Amatör A Grubunda zirveye oynayan Acar ve Elmas arasında müthiş bir maç izleyeceğiz. Şair Eşref Stadında Kırkağaç Acar İdman Yurdu ile oynayacak olan takımımız Soma 301 Karaelmasspor kulübümüz  25 puanda, rakip takım Kırkağaç ise liderlik koltuğunda 31 puana sahipler. 2.Sırada bulunan Kırkağaç Altayspor takımı ise 28 puana sahipler. Yani ilk sıradaki 3 takımın arasında üçer puan fark var. 2.sırada bulunan Kırkağaç Altay takımı 7 puanı bulunan Halitpaşa Bld.Spor deplasmanında puan arayacak.

Manisa Süper Amatör Puan Durumu
Manisa Süper Amatör Puan Durumu

Olası ihtimal ve puanlar üzerinde varsayımla hareket edersek nasıl olur.

Soma Karaelmas, Kırkağaç Acar İdman Yurdu’ndan galibiyet ile dönebilirse ve Kırkağaç Altay takımın da Halitpaşa deplasmanında puan alırsa, Acar İdman 31 puanda kalır, Soma Karaelmas , 28 puana gelir,  Kırkağaç Altay  averajla liderlik koltuğuna oturur,   yani lider Kırkağaç Altay 31, Kırkağaç Acar İdman 31, Soma Karaelmas 28  puanla 3.ncü olarak haftayı  bitirirler, diğer bir alternatif düşünülürse, Soma 301 takımının puan kaybetmesi durumunda Kırkağaç Acar idman yurdu puanını 34’e çıkarır,  Kırkağaç Altay  yenerse 31, yenilirse 28’de kalır Soma Karaelmas takımı da  25 de kalır.

13.Haftası oynanacak maçlar bittikten sonra geri kalan 5 haftada Kırkağaç galip gelir , Kırkağaç Altay, Halitpaşa deplasmanında beraberlik alsa bile büyük avantaj elde ederek play off  maçlarında şanslarını korumuş olacaklardır.

4’ ncü sıradaki  20 puanlı Saruhanlı  Bld.Spor  kendi sahasında Bakır GB ile oynayacağı için 3 puana daha yakın gibi görünüyorlar tabii ama futbol bu 3 skorlu bir sonuç, ne olacağını bu hafta sonu göreceğiz.

Soma 301 Karaelmasspor yarıştan kopmaması için ne yapacak?

Geçen hafta sahasında ligin son sırasında bulunan Mecidiye Tarım Kredi Spor’a 1 puan kaptırarak büyük bir avantaj kaybeden Karaelmasspor bu maçta ya hatalarını telafi ederek şampiyonluk yarışından kopmamak için saldırıp 3 puan alacaklar, ya da “yeter bizden buraya kadar fazla bir şey beklemeyin seyircilerimizde umutlandırmayalım” diyerek elini ayağını çekecekler. Artık bundan sonrası yönetimin değil teknik ekip ve futbolcuların bileceği bir iş.  Eğer futbolcular geçen haftaki Mecidiye sporun skorun affettirmek için zihinsel ve duygusal enerjililerinin üzerine çıkarak geçen haftaki yükü atar,  ve bırakın fazla çaba sarf etmeyi normal oyun düzeninde bile oynasalar rahatlıkla 3 puanı alırlar ve  hem yarıştan kopmamış olur, hem bir sezonun emeğini boşa çıkarmamış olurlar.

Kırkağaç Acar İdmanyurdu

Maçların son haftalarına yaklaştığımız bu haftalarda play off yarışı  biraz daha kızışacak,  birbirlerine yakın puandaki takımlar yarışı sürdürseler de ilk üç takım iç saha ve dış sahada  puan dağılımında, oynayacakları derbi niteliğindeki maçlar nedeni ile  farklılıklar göze çarpacaktır. Çünkü Kırkağaç, Kırkağaç Altay, Soma Karaelmas spor  takımları oynadıkları maçlara göz attığımız zaman  daha dengeli bir iç, dış saha performansı sergiliyorlar.

Kırkağaç Derbisinde Gülen Taraf 3-0 lık Skorla Kırkağaç Altayspor oldu.
Kırkağaç Altayspor

Kalan maçlarda zorlu süreç devam edecek, zira  Ligin 14 Haftasında oynanacak olan  Kayalıoğlu spor, Kırkağaç Acar İdman Yurdu, Saruhanlı Belediye Spor, Soma Karaelmas 301 maçı, Ligin 16 Haftasında oynanacak olan Koldere FK, Kırkağaç Altay maçı , Mecidiye Kırkağaç Acar İdman maçı, Ligin 17 haftasında Kırkağaç Altay ve Kırkağaç Acar İdman Yurdu derbi maçı,  Koldere FK, Soma Karaelmas 301, ve ligin son haftasında oynanacak olan Soma 301 Karaelmas ve Kırkağaç Altay takımı zorlu bir mücadele sergileyeceklerdir.   Dikkat edilirse Kırkağaç Altay arka arkaya iki zorlu maç mücadelesi verecektir.  Tabii bu yazdıklarım üst sıraları ilgilendiren maçların karnesi, alt sıralara bakma vaktimiz ve ilgilenecek durumumuz şimdilik gözükmüyor.

Şeref Öksüm
Şeref Öksüm

Soma Karaelmasspor’dan beklentilerimiz

Ben Soma Karaelmas 301 takımında önemli bir jenerasyona sahip gençlerimiz var, bunlar her an için sonucu değiştirebilecek teknik kapasiteye sahipler. İyi analiz yapılarak doğruların üzerine gidilirse sonuca rahatlıkla ulaşılabilir. Sadece Emre’nin, Furkan’ın, İsmail Poyrazın, Emrehan değil Kaleci Kubilay’dan,   Barış, Fatih, Emrehan’a kadar hepsi  varını yokunu bu maçta ortaya koyacaklarını, bunca yılın emeğini boşa çıkarmamak adına terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceklerini ve kendilerini affettireceklerini düşünüyorum. Kırkağaç da alacakları 3 puan hepimiz için çok önemli,  orada alacakları bu puan bizi 18 hafta sonuna kadar taşıyacak ve şampiyonluk parolasından yarıştan kopmayacağını sağlayacaktır, olası kaybedilen puan durumunda maalesef hepimizi üzüntüye boğacaktır.

Geçen haftaki maçtan yeterince ders çıkarmışlardır,  Bizler Yönetim ve taraftarlar olarak oyuncularımıza gönülden inanmak istiyoruz ve inanıyoruz.  Ofansif bir futbol sergilemelerini bekliyorum.   Bu arada adaptasyonun futbolda önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.  Futbolcular, Teknik ekip ve Yönetim arasında güçlü ve saygın bir bağ olduğunu biliyorum, bu bağda galibiyet için çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Tüm bu çalışmaları ve disiplini, hırs ve azmi fedakârlıkla birleştirip, iyi sonuca ulaşacaklardır. Başta da yazdığımız gibi bundan sonra kalan her maç derbi ve final havasında geçecektir.  İnşallah bu galibiyetle aynı zamanda sıkıntılı günleri de sona erdirmiş olacağız.  İnşallah camiamıza yakışır bir şekilde karşılaşma olmasını temenni eder, Somalı sporseverleri Kırkağaç deplasmanında futbolcularımızı yalnız bırakma mallarını ve Süper amatör Grubunda mücadele eden tek takımız olan Soma Karaelmas 301 takımına tüm Somalı hemşerilerimin destekleyerek yanımızda olmalarını ve bizleri sportmence desteklemelerini bekliyorum Yeter ki desteklerimiz ile oyuncularımızın üzerindeki stresi kaldıralım ve onların yanında olduğumuzu gösterelim…

Unutmayalım, Sen, Ben olmasak mücadelemizde eksik kalırız. Son defa bağırıyor gibi bağıralım. İlk defa destekliyor gibi sahip çıkalım.

Başka Soma yok, Bu takım bizim yüz akımız, gururumuzdur. Haydi, bu hafta Kırkağaç Şair Eşref stadını karnaval havasına dönüştürelim, bilinmelidir ki kent olmanın özünde birlik olmamız yatmaktadır.

Soma bizim memleketimizdir, başka Soma yok,  bütün dualarımız seninle Soma 301 Karaelmas! Rabbim yardımcımız olsun İnşaAllah. Şeref Öksüm

13.Hafta Maçları

Gördes Bld-Koldere
Saruhanlı Bld-Bakır GB
Halitpaşa Bld-Kırkağaç Altay
Mecidiye Tarım-Kayalıoğluspor
Kırkağaç Acar İdman-Karaelmasspor

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

İnci Ticaret

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN