Kırkağaç Acar, Soma Karaelmas Maçına Bakış

Kırkağaç Acar, Soma Karaelmas Maçına Bakış

Cumartesi günü Kırkağaç Şair Eşref Stadında oynanan müsabakada karşı karşıya gelen iki takımda maç öncesi çeşitli hesaplar yapılıyordu.

Şeref Öksüm
Şeref Öksüm yazdı….

Soma 301 Karaelmas Spor Takımı geçen hafta kendi saha ve seyircisi önünde 2 puan bırakarak ligin alt sırasında 1 puanı bulunan Mecidiye Tarım Kredi Spor ile berabere kalmıştır. Bu haftaki maç öncesinde herkes gibi bizlerde futbolun üç sonuçlu bir oyun olma mantalitesini bir an unutarak Kırkağaç deplasmanından alacağımız sadece 3 puandır diye şartlanmıştık. Kulüp Başkanı Sayın Yılmaz Analı ’da maç öncesi soyunma odasında futbolculara yaptığı konuşmada bizim düşüncelerimizi teyit eder nitelikte bu maç bizim için skoru sadece 3 puan olması gerektiğini söyleyerek hepimizin beklentilerini net olarak dile getirmiş olup, zaten başka söyleyecek söz yoktu. Çünkü beraberlik ve yenilgi durumumuzda bizim için hiçbir fark yoktu, tek çıkış yolumuzda play off mücadelesinden kopmamak için 3 puan bizim olmalıydı.

KIRKAĞAÇ ACAR İDMAN YURDU
Kırkağaç Acar İdmanyurdu

Rakibimiz Kırkağaç Acar İdman Yurdu için 1 puan bile başarı sayılırdı ve zaten maç sonunda taraftarlar bir puana bayram ettiler. Futbolda alınan puanlar takımların aynasıdır. Kırkağaç bu skorla puanını 32 ye çıkardı, Kırkağaç Altay takımı 31 puan yani iki Kırkağaç takımı el ele verdiler Play Off’lara doğru gidiyorlar, şimdilik en azından görünen bu şekildedir. Soma Karaelmas 301 Takımımız ise 26 puandır, en yakın rakibimiz ile aradaki puan farkı beş olmuştur.

Maç için söylenebilecek ve izlemeyenler için sizlere aktaracağımız çok önemli bir gelişme maalesef yok denecek kadar az. İlk yarı karşılıklı iki atak ve 44 dakikada rakip takım Kırkağaç Acar İdman Yurdundan en önemli defans oyuncusu Feyzullah Sargın kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor, Kırkağaç nerede ise yarım devreden fazla on kişi oynuyor, Soma Karaelmas spor ikinci yarıda sadece ve sadece iki sefer Kırkağaç kalesine geliyor ve top kaleci Bekir’in korumuş olduğu kaleye şut atılması yerine auta gönderiliyor.

Futbolu futbol yapan ana kuralın başında topun hareketinin sağlanması için temeli bol pas ve bol kontratak ile topa sahip olma duygusunun artmasıdır. Geçen haftadan beri üzerindeki ölü toprağını atamayan Karaelmas takımı kaybolmuş, yerine sanki tanımadığımız futbolcular gelmiştir. İki maçtan beri seyrettiğim Karaelmas takımı, takım savunmasından uzak, rakiplere kolay pozisyon verme sıkıntısı yaşıyor. Rakip takım ceza sahası içerisinde hiç anlaşılmadan çoğalırken, bizim Karaelmas takımı sağ olsun pas verecek adam arıyorlar .Bir takımın gol pozisyonlarına girmesinde bu kadar kısır bir döngüye takılıyorsa orada sorun var demektir. Bakın Yönetim Kurulundaki arkadaşların hepsini iyi tanıyorum, maç öncesi hepsinin prim zarflarını hazırlayarak galibiyet halinde dağıtılmak üzere stada hazır geliyorlar ve birçok takımda olmayan prim sistemini devreye sokarak hemen soyunma odasında dağıtıyorlar, yani kimsenin emeği kalmadan en iyi şekilde herkes hakkını alıyor.

Soma 301 Karaelmasspor

Sizin yapacağınız bir haftada 90 dakika futbol oynamak ve kendinizi hem yönetimi hem taraftarın yüzünü güldürmektir. İyi niyetle düşünmek istiyorum haydi bu hafta mutlak kazanma arzusu ile sahaya çıktığımız için oynayamadık diyelim veya bu maça konsantre olamadık diyelim, geçen hafta Mecidiye maçında ne yaşadınız da 3 puandan ettiniz, açıklayacak biri varsa dinlemeye hazırım.

Aslında bu yazıda isim isim yazmak isterdim ama yazı ki maç bittikten sonra Karaelmas Yönetim Kurulunun yüzlerindeki yorgunluk ve bıkkınlık ifadeleri ile Metin hocanın, Kamil hocanın birbirlerine karşı üzgünce baktıklarını görünce onların emeklerine saygısızlık yapmamak adına çok fazla bir şey da yazmak istemiyorum. İnanın şu kalemimi elime aldığım zaman kızarak yazdığım birçok cümleyi üzülerek silmek, değiştirmek zorunda kalıyorum, ben bunu bir taraftar olarak yazabiliyorsam bu sonuçsuzluğa boyun eğen yöneticiler ve hocalarımız ne yapsınlar, söyler misiniz? Evet biz kaybediyoruz ama şuna inanın bizler kadar sizlerde kaybediyorsunuz unutmayın.

Geldik son beş haftaya, içimden bir his çok karamsar olmayalım, bu köprünün altından daha çok sular geçer diye düşünüyorum. Üç puanlı sistemde her şey olur diyorum, bu takımın buralara şimdiye kadar kazanarak geldiğini çok iyi biliyorum, kazanırken nasıl ders çıkarıp, verilen görevleri nasıl iyi yaptığımız konuşuyorsak, kaybederken de daha iyi dersler çıkarırsak, şansımızın döneceğini düşünmek istiyorum.

Soma 301 Karaelmas spor takımı   olarak inanın hem Metin hocamız, hem Kamil hocamız  hem sportif direktörümüz hem de yönetimimiz, başkanımız  elinden gelenin fazlasını  yapıyor ve karşılığını da almak en büyük hakları olsa ve  bundan daha doğal bir şey olmaması gerek.

Son sözüm Somalı futbol severlere!

Soma da futbolu seven ve futbola ilgi gösteren, takip eden bir çok taraftarın veya spor severin olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ne yazık ki bir haftadan beri ağırlığını Soma’lı çocukların oynadığı ve başarılı olmaya çalıştığı hafta sonundaki Kırkağaç, Karaelmas 301 maçına gelmesi için sosyal medya aracılığı ile çeşitli duyurular yaptık.
Nedendir bilemiyorum.

Burada oynayan bu armayı taşıyan gençler sahaya Soma yazılı amblemle çıkarak yaşadığımız, nefes aldığımız, doyduğumuz, ilçemizi temsil ediyor. Bu takım ithal toplama kampından gelmemiştir. Gönül isterdi ki Kırkağaç’taki tribünlerde tezahürat yapılarak gençlere moral verebilseydiniz bu şehrin kömür kokan çocukları bugün play of yarışının içinde mücadele ediyor olacaklardı. Onları onura etmek için Kırkağaç çok uzun yol değildi, isteseydiniz yönetim olarak sizlere araç da tahsis ederdik, demek ki spora ve sporcuya verilen destekten bu kadar yoksun bir milletiz.

İnci Ticaret

Kırkağaç’taki maçta nerede ise tüm partilerin ve Belediye Başkan adayları maça gelerek takımlarına moral verirken bir biz avuç seyirci kendi mahallimizde yabancı gibi bırakıldık. Oysa deplasmanda oynadığımız maçta sporculara yapılacak ufak bir jest galibiyet fitilinin ateşlemesine yetebilirdi. Bu takım sadece yönetim kurulundaki yedi kişiyi temsil etmiyor, bu takım Soma’yı temsil ediyor, lütfen bunu öncelikle bir hazmedin. Bu takım Somadaki kendi sahasında bile bir avuç vefakar seyirci desteği ile sahaya çıkıyor, oysa olması gereken bu mu? Yoksa futbolcuları tribünlere çağırarak onlara moral motive etmek midir? Bu kulüpte bugün bir çok hapçıya, uyuşturucuya kötü alışkanlıklara bulaşmasın diye spora kazandırılan nerede ise 350 civarında 13 yaşından başlayıp 18 yaşına kadar her yönü ile eğitilerek topluma kazandırılmış gençler var ki bunlar bizim gururumuzdur. Bu çocuklarımızla ilgilenen ve sadece bunu futbol aşkı için yaparak, topluma kazandırılması için sevgi ile, aşk ile fedakarlıkla yapan hocalarımızın, saat mefhumu, gün olmadan maddiyat çıkar beklemeden Somamız için yapmaktadırlar.

Soma Spor, Soma Zafer Spor Kadın Futbol Takımımız, Soma 301 Karaelmasspor ve Turgutalp Spor Kulübü, hepsi farklı kategorilerde ve liglerde bu şehrin marka değerleri olup, bu şehrin ismi ile anılıp, mücadele etmektedirler. Bu vefasızlık tüm kulüplerimizin maçlarında nerede ise yaşanıyor. Sporda destek, en önemli 12 kişidir. Takımlar arkalarında kendilerini destekleyen taraftarları gördüğü zaman moral ve motivasyonu yükselerek, kendilerine olan güveni bir kat daha artar ve tüm güzellikler bundan sonra gelir.

Saygıdeğer Somalı futbol severler, lütfen bizlerin çıkış yakalayarak ivme kazanması için, önümüzdeki engelleri aşıp, yukarıları tırmanmak için sizden sadece desteklerinizi bekliyoruz, bu şehrin çocukları yalnız kalmayı hak etmiyor, Başka Soma yok ve bu memleket bizim SOMA. Sizler futbolcularımıza destek verirseniz bizler daha büyük başarılara imza atarız.

Bu hafta, gelecek hafta değil, Çarşamba günü saat 12.00’de ilçemiz Atatürk Stadında oynanacak olan Zafer spor-Giresun Sanayispor maçından başlayarak tüm takımlarımıza desteklerinizi bekliyor ve sizlerle bu direngi noktasını yakalayıp, şampiyonluğa olan inancımızı Şehir olarak paylaşmak istiyoruz. Sağlıklı ve esen kalın… Şeref Öksüm

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

3 YORUM

  1. Avatar
    Erkan Ergül

    Sevgili hocam ben aslen Bartın’lıyım. Çocuk yaşta SOMA ya gelmişiz ailecek. Soma’da büyüdüm, okudum, askere gittim Soma’da evlendim çoluk çocuk sahibi oldum. Kendim gitsem köyümü bulamam o derece yani Kısacası Somalı oldum diyebilirim. Ben çocuklarım dahil SOMA takımlarımızın maçlarını kaçırmamaya çalışıyoruz. Karaelmas, Zaferspor, Turgutalp, Somaspor, Master takımları hatta Akademi takımlarını dahi izlemeye çalışıyorum. Deplasmanlarada gittik , yağmur, çamurda yedik ama asla Soma futboluna küsmedik. Soma takımları başka rakiplerle oynarken her zaman destek olmaya çalıştım. Ama kendi aralarında maç yaparken asla taraf olmadım iyi olan kazansın dedim. Ama görüyorum ki bazıları sadece eleştiri yapmak, stresini atmak için takım takip eder olmuş. Biz Çarşamba günüde, Cumartesi ve Pazar günüde takımlarımızın yanında olacağız inşallah…
    Saygılar

  2. Avatar
    Erkan Ergül

    Maça gelecek olursak, kimse kusura bakmasın dün 1 puanı dahi hakeden bir oyun oynamadık. Sahamızdaki Mecidiye maçı ve dünkü Kırkağaç maçında şampiyonluk hedefinden çok uzak görüntüde bir takım vardı sahada. Adamlar Maçın üçde ikisini on kişi oynadı. Fakat sanki sahada eksik kalan bizmişiz gibi geldi maçı izlerken. Gol atmayı geçtim, sen şampiyonluk hedefleyen bir takımsın bir tanemi gol pozisyonu üretemezsin. Bir tane net pozisyonumuz yok aksine, kalemizde net pozisyonlar verdik. Başkanım sağolsun takımın yanında olmaya her türlü destek olmaya çalışıyor ama teknik ekibiz sahada çok sessiz kalıyor. Yedek oyuncuların daha çok sesi çıkıyor, Kırkağaçın teknik direktörünü izlemekten maçı kaçırdığım dakikalar oldu maç içinde, adam nerdeyse sahaya girecek oyuncularına hakeme tepki gösterirken. Benim diyeceklerim ve gördüklerim bunlar kimse kusura bakmasın.

  3. Avatar
    Şeref Öksüm

    Sevgili Erkancığım çok haklısın bu tip maçları ve skorları zaman zaman tüm takımlar yaşayabiliyor. Hocalarımız olsun, teknik ekibimiz olsun her türlü konuda gerekli ikaz ve uyarıları yapıyor, onların kendi aralarında yapmış oldukları toplantılarda bu konular kesinlikle ele alınıyor. Kim Nereden gelirse gelsin, bu memleketin ekmeğini yiyen, havasını soluyan, bu memlekete sempati duyan herkesin ille Somada doğması gerekmiyor, Somayı sevmesi ve toplumun bir yerinde bir şeyleri desteklemesi de sevginin göstergesidir.
    Bende aslen Fethiyeliyim, ama 45 seneden beri Somadayım ve çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bir çok sivil toplum örgütünde görev alan birisi olarak kendi memleketime bu hizmeti yapmadım. Öyleyse Somada sadece doğan nüfus kutugunde Doğum yeri Soma yazmakla Somalı olunmuyor.
    Görüşmek üzere iyi geceler kardeşim

YORUM YAZIN