Kırkağaç Acar idman 5-0 Mecidiye

Kırkağaç Acar idman 5-0 Mecidiye

Bugün saat 13.00’da Şair Eşref Stadında Mecidiye Tarım Kredispor ile oynayan Kırkağaç Acar İdman Yurdu rakibini zorlanmadan beşleyerek gönderdi.

Maça ilgi çok yoğun değildi, az sayıda spor sever maçı tribünde izlediler. Maç oynamak için bugün hava mükemmeldi.

Süper Amatör Ligde 3 puanı bulunan Mecidiye Tarım ile 16 puanı bulunan Kırkağaç Acar İdman, maça başlarken skorun farklı olacağı belli oluyordu. Maçın başlaması ile birlikte Kırkağaç Acar İdman Mecidiye kale sahası içinden hemen hemen hiç ayrılmadı.

Maçın 9 dakikasında sahanın bugün dinamosu ve başarılı isimlerinden olan Berke topu çok az farkla dışarı attı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Ümit’in sert şutu, Mecidiye ağları ile buluşamadı. Ataklarını sıklaştıran Kırkağaç Acar İdman spordan Berke bu sefer Kalecinin kapattığı köşeye şık bir vuruşla havalandırarak durumu 1-0 yaptı.

Mecidiye sahasına adeta abluka altına alan Acar idmanda bu sefer sahneye çıkan  10 Numaralı Sefa durumu 2-0 yaptı.  Bu golden beş dakika sonra herkesin gol diye beklediği anda , sağ taraftan kale çizgisine kadar inen Berke kaleciyi yatırmasına rağmen topu dışarı gönderdi.  

Atak üstüne atak geliştiren Acar idman, Mecidiye spora  top oynatma fırsatı vermedi, ve 26 dakikada sağ konut oyuncusu Ümit zımba gibi bir şutla sol ayağı ile topu ağlara göndererek durumu 3-0 yaptı.

Mecidiye ilk yarıda bir sefer bile Acar İdman kalesine şut çektiği görülmedi, kaleci Bekir belki de en rahat maçlarından birisini oynadı, yavaş yavaş ilk yarıya yaklaşırken 39 dakikada 1o numaralı Sefa sağ tarafından kullanılan korner atışında kale direğine çarparak önüne düşen topu bekletmeden vurarak durumu 4-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona ermiş oldu.

İstediği skoru almış gibi gözüken Kırkağaç Acar İdman ikinci yarıya biraz daha rölantide başladı. Çok kendini sıkmadan adeta antrenman yapar gibi oynadı, ortada top çevirip, kanatlardan gol aradı. Bu kaleyi yoklamalar esnasında defanstan uzun atılan topu süratle önüne alarak plase bir vuruşla durumu 5-0 yaptı.

Maç bu dakikalardan sonra heyecanını yitirdi, Mecidiye spora gelince çok genç bir ekipten kurulu, maçı hiç çirkinleştirme den ve itiraz etmeden centilmence mücadele ettiler, kendilerini kutluyorum. Dostça rakiplerini de tebrik ettiler, her zaman söylediğimiz gibi futbol üç sonuçlu bir oyun ve ne zaman nasıl biteceği de belli olmuyor. Kırkağaç Acar İdmanı tebrik ediyorum, Oyuncular canla, başla mücadele ettiler, sanıyorum hakemde rahat bir maç yönetmiştir. Zaten Yusuf Bulut ve arkadaşları da bugün hiçbir itiraza meyil verecek davranışlarda bulunmadan, mümkün olduğunca topun oyunda kalmasını sağladılar. Hakem üçlüsüne de ayrıca teşekkür ediyorum.

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN