Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Finalin Adı Belli Oldu

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Finalin Adı Belli Oldu

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında yarı final karşılaşmaları bugün (p.tesi) Milli Eğitim-Eli 1 ve İmbat Maden-Eli 3 arasında oynandı.

9 golün atıldığı yarı final karşılaşmalarında Milli Eğitim ve İmbat Maden rakiplerini mağlup edip adlarını ‘’30.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva” finaline yazdırdı..

Milli Eğitim-Eli 1 Maç Öncesi Toplu Foto

MİLLİ EĞİTİM 2-0 ELİ-1

İlk finalist takımı belirleyecek olan karşılaşma çeyrek finalde Yeni Anadolu Maden’i Yusuf Karayegen, İlker Karabiber ve Mahir Arslan’ın golleriyle 3-0 mağlup eden Milli Eğitim ile, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta Nakliyecileri penaltılar sonucunda 7-6 mağlup eden Eli-1 takımları arasında oynandı. Finale yükselecek olan ilk takımı belirleyecek karşılaşmada gülen taraf 2-0’lık skorla Milli Eğitim oldu.

Milli Eğitim Futbol Takımı

MİLLİ EĞİTİM HAKETTİ VE ALDI!


Oldukça sıcak havada oynanan maçta Milli Eğitim takımı, Eli-1 karşısında kaleci Kadir Durhan’ın üstün performansının yanı sıra sergilediği akıllı defans anlayışı ve duran top organizasyonundan bulduğu gollerle 2-0 galip gelmesini bildi ve adını finale yazdırdı..

Bülent Aktuğ-İlker Karabiber (Milli Eğitim)

Yeşil-beyazlıları finale taşıyan golleri: 52.dakikada İlker Karabiber ve 61.dakikada Bülent Aktuğ kaydetti.

Ahmet İnce (Milli Eğitim Antrenörü)

Ahmet İnce: ”Kupaya bir adım uzaktayız”

”Bu akşam itibarıyla hedeflediğimiz yere bir adım uzaktayız. Öncelikle bu sıcak havada mücadele eden her iki takım oyuncularını da tebrik ederim… Bugüne çok zor bir maça çıkacağımızı bilerek hazırlandık… Maça çıkmadan önce bir oyun planımız vardı ve bunu bugün harfiyen uyguladık. Disiplinli oyunumuzu son dakikaya kadar sürdürdük ve finale çıktık. Artık kupaya bir adım uzaktayız ve o kupayı alacağımıza inanıyoruz. Bugün sahada ter döken görev bekleyen tüm oyuncularımı tebrik ediyorum… Rakibimizi de mücadelelerinden dolayı kutluyorum.”

Fırat Konurce Kerem Tovka H.ibrahim Dalaklı Tevfik elmas Kerim Uzun
Kerem Tovka, Yasin Uzun, Tevfik Elmas, Fırat Konurce, Kerim Uzun, Bülent Aktuğ, H.ibrahim Dalaklı, ,

SAHA: Teiaş / Eğitim
HAKEM:Fırat Konurce-Kerem Tovka-H.İbrahim Dalaklı
MİLLİ EĞİTİM:Kadir-Bülent-Örpen-Y.Mayak-Mutlu-Fevzi- Y.Karayeğen-İlker-Mahir
YEDEKLER: Ahmet, Ramazan, Caner, Metin, Refik, Erkan, Semih
ANTRENÖR: Ahmet İnce

ELİ-1: Yasin-Volkan-Bahattin-Soner-Emrah-Tugay-Gürkan-Metin-Cihan
YEDEKLER: Sebahattin, Mustafa, Onur, Emre, Ayhan, İbrahim, Faruk, Mehmet
ANTRENÖR: Cengiz Türk
KIRMIZI KART:  Yok
GOLLER: dk.52 İlker Karabiber, dk.61 Bülent Aktuğ  (Milli Eğitim)

İmbat Maden-Eli 3 Maç Öncesi Toplu foto

İMBAT MADEN 5-2 ELİ-3

Turnuvanın son finalist takımını belirleyecek olan karşılaşma çeyrek finalde Ticaret Odası’nı Mutlu Günaydın (2), Deniz Kaya ve Murat Aksoy’un golleriyle 4-3 mağlup eden İmbat Maden ile, iki kez geriye düştüğü maçta Kolin Maden’i Ahmet Kahraman (2) ve Emrah Cantürk’ün golleriyle 3-2 mağlup eden Eli-3 arasında oynandı.. 7 golün atıldığı karşılaşmada finale çıkan takım 5-2’lik skorla İmbat Maden oldu.

İmbat Maden Futbol Takımı

İMBAT MADEN 7.KEZ KUPAYA YAKIN!

Daha önce bu kupayı altı kez müzesine taşıyan İmbat Maden, üstün oynadığı maçta finale 4′ ve 10′ pen. Murat Aksoy, 15′ Deniz Kaya, 30′ İlker Çakır ve 45.dakikada Tolga Meral’in golleriyle gitti. Eli-3 adına golleri 50′ Velican Ercan, 55′ İlhan Çalışkan kaydetti.

Her şeyden önce; yaş ortalaması 38 olan ve sahada makine düzeni gibi hareket eden mavi-beyazlılar, 70 dakika sonunda bu anlamlı kupayı 7.kez müzelerine götürmeye kararlı gözüktüler.

Yusuf İpek (İmbat Takım Antrenörü)

Yusuf İpek: ”Süprize mahal vermedik”

”Eleme maçları her türlü sürprizlere açık olduğu için oyuna dikkatli girip mücadele ettik. Kazandığımız için mutluyuz adımızı finale yazdırdık Sporcularımı tebrik ediyorum.”

Baybars Kabakoğlu (E.L.İ 3 Antrenörü)

Baybars Kabakoğlu: ”Yarı finale çıkma başarısı göstermiş bir ekibinde üyesi olmaktan onur duydum”

”Bugün taktik konuşmaya gerek yok, oyuncularım ile gurur duyuyorum verdikleri mücadeleden, yarı finale çıkma başarısı göstermiş bir ekibinde üyesi olmaktan onur duydum…Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim… Son bir maçımız kaldı kardeş takımımız ELİ-1 ile…Gönül isterdi ki finalde olsun bu karşılaşma ama bazen de ders çıkarmak lazım tecrübe edindiklerimizden… İmbat takımını kutlarım, “Winner” bı takımla oynamak hayli zor…Umarım final maçı zevkle izleyeceğimiz bir maç olur.”

Melih Akın (E.L.İ-3 Takım Kaptanı)

Melih Akın: ”Yenilgi kahramanca veya rezilce olabilir.”

”Rakibiniz sizden çok güçlüdür. Sakat veya cezalı oyuncular nedeniyle ideal bir kadro ile mücadele edecek gücünüz yoktur ama saha da ölümüne mücadele eden oyuncularınız vardır. Bu yenilgi kahramancadır. Rakibiniz sizden çok zayıftır. Saha ve seyirci avantajı sizdedir. Sakat veya cezalı oyuncular nedeniyle ideal bir kadro ile mücadele edecek gücü yoktur ama maçı ve rakibinizi ciddiye almadığınız için saha da mücadele eden oyuncularınız yoktur. Bu yenilgi rezilcedir, ıslıklanmak kaçınılmaz olunca futbolcular çim ’den fazla ezilir.

Elimizden geldiği kadar güçlü takıma karşı mücadele ettiğimizi düşünüyorum.

Sporu sportmence görebilmek gerekir. Sporu sportmence gören insan da ne yenildim diye dövünür ne kazandım diye övünür.

Biz, yıllardan beri başka sahalarda, meselâ bilim, meselâ fen, meselâ kültür sahalarında yediğimiz golleri hesaplayıp, eğer dövüneceksek, onlar için dövünelim!

Bir millet, itibarını, büyüklüğünü, bu sahalarda kazanır yahut kaybeder, futbol sahasında yahut güreş minderinde değil!

Futbol çok güzel bir spor. Oyunun güzelliği dışında, bir top çizgiyi geçtiğinde başarı hissi size başka ne verebilir? Muhtemelen verilebilecek tüm cevapların teması muhtemelen aile veya sevdiklerinizle ilgilidir. Ama tuttuğunuz takım gol attığında hiç tanımadığınız ve belki de hayatınızda bir daha hiç karşılaşmayacağınız insanlara sarılmadınız mı? Futbol insanları bir araya getirir. Bariyerleri yıkar ve hatta sosyal sınıflandırmaları aynı seviyeye indirir.

Tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Final oynayacak takımlara başarılar dilerim. Allah sakatlık vermesin inşallah.”

Kerem Tovka, Melih Akın, Tevfik Elmas, Kerim Uzun, İlker Çakır, H.İbrahim Dalaklı

SAHA:Teiaş
HAKEM:Kerim Uzun-Kerem Tovka-H.İbrahim Dalaklı
İMBAT MADEN:Erol-Yücel-Can-Ercan-Erdem-Murat-Deniz-Eser-İlker
YEDEKLER: Bayram, Erhan, Mutlu, Kağan, Tolga, Rasim
ANTRENÖR: Yusuf İpek

ELİ-3:Gökhan-Ahmet-Fatih-Yusuf-İlhan-Ozan-Melih-Osman-Emrah
YEDEKLER: Hasan, Velican, Bayram, Ertuğ, Dede
ANTRENÖR: Baybars Kabakoğlu
KIRMIZI KART: Yok
GOLLER: dk.4′ 10 pen. Murat Aksoy, dk.15 Deniz Kaya, dk.30 İlker Çakır, dk.45 Tolga Meral (İmbat Maden), dk.50 Velican Ercan, dk.55 İlhan Çalışkan (Eli-3)

NOT: Karşılaşmalara ait resimler Cevsam Instagram ve Somadaspor Facebook sayfalarımıza yüklenecektir. Takipte kalınız!

3-4.Lük ve Final

🗓️ 13 Haziran 2024 Perşembe
 16:30 3.lük 4.cülük maçı
 18:00 Final maçı

🏆 Tüm turnuva haberleri için👉 buraya tıklayınız!.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN