Kaymakamlık Futbol Turnuvası Eleme Turu ve Detaylar

Kaymakamlık Futbol Turnuvası Eleme Turu ve Detaylar

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 2-27 Mayıs tarihleri arasında oynanan 48 karşılaşmanın ardından 4 grupta ilk 4 sırayı alan takımlar son 16 turuna yükseldi.

Baharın gelmesiyle futbol sevdalılarının ortak tutkusu olan Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 2 Mayıs’ta Soma Belediye-Teiaş ve Nitromak-Eli-1 maçlarıyla başlayan, 27 Mayıs’ta İmbat Maden-Yeni Anadolu Maden ve Milli Eğitim-Soma Belediye maçlarıyla son bulan grup karşılaşmalarında, rakiplerine üstünlük sağlayan 16 takım, eşleşmeler, gol krallığı ve detaylar şöyle oluştu:

16 Takım eleme turunda

A-grubunda: Ticaret Odası, Eli-3, Esnaf Odası, Polis Gücü,
B-grubunda: Milli Eğitim, Kolin Maden, Mevlana Özel Eğitim, Soma Belediye
C-grubunda: Nakliyeciler, Eli-1, Devlet Hastanesi, Sağlık Spor
D-grubunda: İmbat Maden, Yeni Anadolu Maden, Hidro Gen ve Eli-2 son 16 turunda oynamaya hak kazandı.

6 Takım veda etti!

A-grubunda: Genç Öğretmenler, Orman Müd.
B-grubunda:Müftülük, Teiaş
C-grubunda:Nitromak
D-grubunda: ise Tcdd turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Ticaret Odası, Milli Eğitim ve İmbat rakiplerine puan şansı vermedi.

Eleme turuna grup lideri olarak giden Ticaret Odası, Milli Eğitim ve İmbat Madencilik tüm maçlarını kazanarak rakiplerine puan şansı tanımadı.

Maç başına 6,7 g⚽l

Kaymakamlık Futbol Turnuvası grup aşamasında 48 maçta toplam 323 gol atıldı. Maç başına 6,7 gol ortalamasının yakalandığı grup maçlarının en skorer takım ise 46 kez fileleri havalandıran Ticaret Odası oldu.

En az g⚽l yiyen takım

Rakiplerine en az gol sevinci yaşatan takım 3 golle İmbat Madencilik oldu.

G⚽l krallığı

Gol krallığı listemizin tepesinde 10 golle Ticaret Odasından Furkan Arslancan yer aldı. Arslancan’ı 9 golle Ticaret Odasından Uğur Aksoy 8’er golle de Nakliyecilerden Dinçer Çakır, İmbat Madencilikten Tolga Meral ve Milli Eğitim’den Mahir Arslan takip etti.

YUNUS EMRE ÇİFÇİ

Ceza tahtası!

Hakem hocalarımız, grup aşamasında oynanan 48 maç sonunda 64 kez sarı 8 kez de kırmızı kart için ellerini ceplerine götürdüler.

Sarı kart dağılımında Mevlana Özel Eğitim (11) ve Müftülük (9) başı çeken takımlar oldu.
Kırmızı kart dağılımına baktığımızda; 3 kırmızıyla İmbat Maden, 2 kırmızıyla Polis Gücü ve 1’er kırmızıyla Esnaf Odası, Teiaş ve E.L.İ 3 oldu. En az kart gören takım ise 1’er sarı ile Devlet Hastanesi ve Milli Eğitim oldu.

En fazla düdük çalan Kerim Uzun oldu

Kaymakamlık futbol turnuvası grup aşamasında toplam 48 maçta 19 farklı hakem hocamız görev yaptı. Hakem hocalarımız içerisinde düdük 7 maçla Kerim Uzun’da oldu. Maç dağılımı şöyle:

Kerim UZUN (7), Sertaç ERŞAHİN (5) Tuna TAŞYÜZ (5), İ. Batuhan DARÇIN (4), Erolcan LAÇİN (4), Fırat KONURCE (3), Uğur Onur BOY (3), Kadir GENÇ (3) Yarkın KESECİLER (2), C. Barış GÜREL ( 2), Altay AKKAYNAK (2), Cenk GÜLERYÜZ (1), Cenk VARDAR (1), Ziya KÜREHAN (1), Tahir SARAÇ (1), Yusuf AKKAYA (1), Ramazan GÜÇLÜ (1), Doğukan NASIRLI (1), Kerem TOVKA (1)

B-grubunda sıralamayı 3’lü averaj belirledi.

Oynanan dördüncü hafta grup karşılaşmaları sonunda B-grubunda eleme turununa yükselen 3 ekibin sıralaması üçlü averaj sonunda belli oldu. Buna görede ☝ yukarıda belirtildiği üzere averaj kuralı uygulandı.

Eşleşmeler ve maç tarihleri

Gruplarını ilk dört sırada tamamlayan 16 takımın eşleşmesi ve maç programı şöyle:

📆 29.05.2024 Çarşamba
⌚17:00 C1 D4 Nakliyeciler-Eli-2
⌚18:30 A2 B3 Eli 3-Mevlana

📆 30.05.2024 Perşembe
⌚ 17:00 B1 C4 M.Eğitim-Sağlık
⌚ 18:30 D2 A3 Yeni And-Esnaf Od

📆 31.05.2024 Cuma
⌚ 17:00 A1 B4 Ticaret Od-Soma Bld
⌚ 18:30 B2 C3 Kolin-Devlet Has

📆 01.06.2024 Cumartesi
⌚ 17:00 D1 A4 İmbat-Polis Gücü
⌚ 18:30 C2 D3 Eli 1-Hidro Gen

Not: Eleme, çeyrek, yarı final ve final karşılaşmalarında eşitlik bozulmaz ise 10’ar dakikalık iki devre uzatma yine bozulmaz ise penaltı atışları yapılacak.

Evet sevgili teknik sorumlu arkadaşlarım, futbolcu kardeşlerim ve sporseverler! ”Turnuva başlasa da futbol özlemimizi gidersek” dedik 4.haftayla beraber 48 maçı geride bıraktık. Telafisi olmayan eleme maçları 29 Mayıs Çarşamba gününden itibaren başlıyor.. Bu eleme maçlarında bir takımımız sevinirken diğer takımımız üzülecek.. Her turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da hak edenin kazanacağı fair-play çerçevesinde geçecek karşılaşmalar diliyorum. Selam ve Dua ile.

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN