Kaymakamlık Futbol Turnuvası Başladı

Kaymakamlık Futbol Turnuvası Başladı

Soma Kaymakamlık Bahar Kupası İsmail Yamak Futbol Turnuvası Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan Soma Bld-Teiaş ve Nitromak-ELİ-1 karşılaşmalarıyla start aldı.

Toplam 16 golün atıldığı Kaymakamlık Futbol Turnuvası ilk gününde Soma Belediyesi ve ELİ-1 takımları rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

PROTOKOL YERİNİ ALDI

Turnuvanın açılışını;
Soma Kaymakamı Fatih Akkaya
Belediye Başkanı Sercan Okur
İlçe Emniyet Müdürü Umut Er
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici
CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy
MHP İlçe Başkanı V.Medet Bozkurt
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Dilek Mert
ELİ Müessese Müdürü Ali Ulu
ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Mehmet Bayri
ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Mahmut Özdilli


Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Kıvanç Yaşar
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Gökhan Gürbüz
İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Kılıçal
İlçe Yazı İşleri Müdürü Yener Diştaş
TEİAŞ Eğitim Tesisleri Müdür Yardımcısı Arzu Hülya Davutlu
Soma CBÜ MYO Müdürü Ayla Tekin
Soma CBÜ MYO Müdür Yardımcısı Fırat Tekin
Manisa TFF İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Günsoy Kaya ve çok sayıda futbolsever de izledi.

İSMAİL YAMAK UNUTULMADI!

Geçen yıl kaybettiğimiz, bu yıl Turnuvaya adını veren Soma futbolunun duayen isimlerin İsmail Yamak unutulmadı (Rahmetle). Açılış öncesinde Kaymakamımız Fatih Akkaya, Belediye Başkanımız Sercan Okur, Ege Linyitleri Müessese Müdürü Ali Ulu ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Dilek Mert İsmail Yamak’ın oğluna adını taşıyan forma takdim ettiler.

Yusuf Bulut (Rahmetle)

KAYMAKAMLIK FUTBOL TURNUVASINDA İLK DÜDÜK ÇALDI

Geçirdiği kalp krizi sonrasında 37 yaşında hayatını kaybeden Manisa İl Hakemlerimizden Yusuf Bulut anısına; 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından ilk düdük B-Grubunda Soma Belediyesi ile maçlara ev sahipliği yapan TEİAŞ takımları arasında oynanan maçta çaldı.

Kaymakamlık Futbol Turnuvası Başlama Vuruşu

Ahmet Cura 5 Golle Yıldızlaştı, Soma Belediyesi Farklı Kazandı.

Kaymakamımız Fatih Akkaya ve Belediye Başkanımız Sercan Okur’un başlama vuruşu ile start alan ilk gün müsabakasında Soma Belediyesi baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 8-0 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı. Ahmet Cura’nın yıldızlaşıp beş gol attığı maçta diğer goller Berkay Gül, Halil İbrahim Bahadır ve Savaş Aktepe’den geldi.

Ahmet Cura Müthiş Başladı

Maçın Adamı Ahmet Cura

İki sezon önce attığı ve attırdığı gollerle İmbat Egespor’u finale taşıyan Ahmet Cura, bu sezona da müthiş başladı. Soma Belediyesi’nin Teiaş’ı 8-0 mağlup ettiği maçta bir birinden güzel 5 gole imza atan yetenekli oyuncu maçın adamı oldu. Kutluyoruz..

SOMA BLD 8-0 TEİAŞ

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM:Ramazan Güçlü
SOMA BLD:Mehmet-Erol-Oğuzhan- Berkay-Oğuz-Mustafa-Özgür-Selim-Ahmet
YEDEKLER:Tuğrul, Emin, Yunus, Ömer, Emre, İrfan, Halil İbrahim, Savaş, Anıl
ANTRENÖR:Remzi Paşalı

TEİAŞ:Ayhan-Bülent-İbrahim-Çetiner-Gürhan-Mehmet-Savaş-Celil-Ramazan
YEDEKLER:Serdar, Cüneyt, Şener, Fahrettin, Emre
ANTRENÖR:Kazım Açıkgöz
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.7′ 15′ 24′ 28′ 45 Ahmet Cura, dk.38 pen. Berkay Gül, dk.60 H.İbrahim, dk.68 Savaş Aktepe (Soma Bld)

NİTROMAK 3-5 ELİ-1

Turnuvanın ikinci maçı C-grubunda yer alan Ege Linyitleri-1 ve Nitromak arasında gerçekleşti. Kerim Uzun’un düdük çaldığı karşılaşmada ELİ-1 rakibini 5-3 mağlup ederek turnuvaya üç puanla başladı. Nitromak önünde Eli takımına üç puan getiren golleri Mustafa Atala, Ayhan Arıcan, Emre Kaya, Emrah Efe ve Tugay Erdoğmuş kaydetti. Nitromak’ın gollerini ise Adem Topal, Ramazan Boz ve Azmi Dağbaşı attı.

Emrah Efe

Maçın Adamı Emrah Efe

İki asist ve bir golle maçı tamamlayan ELİ-1’dem Emrah Efe maça damga vuran oyuncu oldu. Kutluyoruz.

Cengiz Türk: ”Oyuna sonradan dahil olan oyuncularımız maçın kazanılmasında önemli rol oynadılar.”

ELİ-1 Takım Antrenörü Cengiz Türk

İki kez öne geçtiği karşılaşmada 3-2 geriye düşüp yaptığı hamlelerle oyunun tekrardan lehlerine çevrilmesinde büyük pay sahibi olan ELİ-1 antrenörü Cengiz Türk’ün maç sonu açıklamaları:

”Tüm spor severlerin sabırsızlıkla beklediği kaymakamlık turnuvası bugün itibariyle başlamış oldu. İlk maçlar her zaman zor geçer bunun bilincindeydik. Ve beklediğimiz gibi de oldu.

Eli takımı olarak iyi oyunculardan oluşan bir ekibiz. Fakat ilk maçın handikabı çok olur. Amacımız iyi oyun oynamak, aksi durum olursa da müsabakayı galip bitirmek bizim için bugün yeterli olacaktı. Ve maçın genelinde üstün oyun oynadığımızı düşünüyorum. Fakat önde götürdüğümüz maçta geriye düştük. Sıkıntılar yaşadık ama iyi bir ekibimiz güzel bir arkadaşlığımız var. Oyuna sonradan dahil olan oyuncularımız maçın kazanılmasında önemli rol oynadılar.

Zamanla daha iyi olacağımızı biliyoruz. Galip gelmek bizi mutlu etti. Tüm oyuncularımı gönülden kutluyorum. Hepsinin ayağına yüreğine sağlık. Rakibimiz Nitromak takımını canı gönülden kutluyorum. Mütevazı kadrosuyla çok iyi mücadele verdiler. Bence şirket takımları içinde ayrıcalıklardan yararlanamayan tek takım diyebiliriz o yüzden onları mücadelelerinden ötürü kutluyorum. Turnuvada emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ve bizden desteklerini hiç esirgemeyen Ege Linyitleri İşletmeleri yönetimine çok teşekkür ederiz.”

Teşekkür Ederim

Maç öncesi ELİ-1 takımında yıllarca futbol oynayan birey olarak, şahsıma ELİ Müessese Müdür Yardımcısı Mehmet Bayri ve Mahmut Özdilli’nin verdiği forma beni bir hayli duygulandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum ,

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM:Kerim Uzun
ELİ-1:Yasin-Bahattin-Soner-Onur-Emrah-Ayhan-Tugay-Mustafa-Sebahattin
YEDEKLER:İbrahim, Emre, Gürkan, Volkan, Cihan, Metin
ANTRENÖR:Cengiz Türk

NİTROMAK:Adem-Azim-Yiğitcan-Ramazan-Ahmet-Tunahan-Adem-Sait-Hüsnü
YEDEKLER:Serdar, Emre, İlker, İsa, Fatih, Mehmet
ANTRENÖR:Mehmet Ünlü
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.10 Mustafa Atala, dk. 30 Ayhan Arıcan, dk.60 Emre Kaya, dk.62 Emrah Efe, dk.64 Tugay Erdoğmuş (ELİ -1) dk.14 Adem Topal, dk.40 Ramazan Boz, dk.55 Azmi Dağbaşı (Nitromak)

NOT: Karşılaşmalara ait resimler Cevsam Instagram ve Somadaspor Facebook sayfalarımıza yüklenecektir. Takipte kalınız!

CUMA MAÇ PROGRAMI:

16:30 Genç Öğretmenler-Eli 3
18:00 Sağlık-Devlet Hastanesi

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN