Karaelmasspor’dan Bakır’a Hayat Öpücüğü

Karaelmasspor’dan Bakır’a Hayat Öpücüğü

Karaelmasspor Linyit Stadında düşme potasına yakın isimlerinden Bakırspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Karaelmasspor’dan Bakır’a hayat öpücüğü geldi.

Şeref öksüm

Manisa Ali Kaya SAL A-grubunda mücadele eden ligin 16 haftasına girildiğinde Soma 301 Karaelmas spor ’un 26 puan, Bakır Sporun ise 11 puanı bulunuyordu.

Mecidiye Tarım 8, Halitpaşa sporda 7 puanda bulunuyordu. Halit paşa Spor sahasında Gördes spora 3-7, Mecidiye Spor ise kendi sahasında Kırkağaç Acar İdman Spor A 2-7 gibi farklı skorlarla yenilince Mecidiye Spor 8, Halitpaşa spor ise 7 puanda kaldı.

Bu skorlar sonrası Halitpaşa spor ligin 17.haftasında Saruhanlı deplasmanına konuk olacak, Mecidiye Tarım sporda Gördes Belediye Spor’a konuk olacak. Saruhanlı spor ve Gördes Belediyespor ligin orta sıralarında yer alan ve iddiası olmayan takımlarından olup, rahat maça çıkacaklar.

Ligin son haftası ise Halitpaşa Belediyespor, Bakır Spor, Mecidiye Tarım spor ile Saruhanlı Belediye spor ile kendi sahalarında oynayacaklardır. Bakır spor matematiksel olarak net olmasa da %99 düşme potasından Somadan aldığı galibiyet sonrası rahat bir nefes alarak ligde kalmayı garantiledi. Ligde düşmesi kesinleşen takımlar Önümüzdeki hafta oynanacak maçlar sonrası belli olur diye düşünüyorum. Küme düşme potasında bulunan iki takım 17 haftada kendi sahalarında 18 haftada deplasmanlarda karşılaşacak lardır. Oynayacakları rakipler maça rahat çıkacaklar, sakin kalan maçı kazanacaktır. Halit paşa sporun arkasından mecidiye Tarım Spor ’unda ligde kalması matematiksel olarak mucizelere bağlı gözüküyor.

Soma 301 Karaelmas Spor Takımına Gelince

Soma Karaelmas 301 Takımı en son 3 puanı ligin 11 haftasında Halit paşa deplasmanında 1-2’lık sonuçla almıştır. Aslında buradaki Soma 301 Karaelmas Sporun almış olduğu 3 puanlık galibiyette ecel terleri dökmüş, nerede ise Halit paşa spor biraz becerikli olsaydı puansız bile dönme ihtimalleri vardı, bunu maçı seyreden birisi olarak söylüyorum. Biraz şans faktörü Soma Karaelmas’ tan yana esti ve 3 puan aldılar. Burada aslında takımın kötü gidişatı belli oluyordu, gerekli önlemler alınmaya çalışılsa da istenilenin olmadığı belliydi bir yerde boşa kürek çekiyorlardı, Ligin 12 haftasında kendi sahasında küme düşme potasındaki takımlardan Mecidiye Tarım Spor Linyit sahasında Soma ile oynadığı maçta 1 puanı zor aldı ve nerede ise bu maçı kaybedebilirdik te.

13 haftada oynanan Kırkağaç deplasmanında zorlukla alınan 1 puan sonrası Play off şansını iyice yitirmiş oldu, rakibi Kırkağaç Acar İdman yurdu için 1 puan altın değerindeydi. Lig’in 14 haftasında Gördes Belediye spor’a 0-3 yenilen Soma 301 Karaelmas Spor lige iyice havlu atmıştı. 3 puana hasret kalan SOMA Karaelmas spor 3 as oyuncusunu Altay Spora vermiş ve bir futbolcusunu da kadro dışı bırakmıştır. Ligin 15 haftasından Saruhanlı spora yenilen Soma 301 Karaelmas spor 16 haftada küme düşme korkusu yaşayan Bakır spora kendi saha ve seyircisi önünde İsmail Şarlayanın talebelerine yenilerek 6 haftadan beri hasret kaldığı 3 puan ile bir türlü kavuşamamıştır. Ligde şampiyonluk hayali olmadığı gibi, düşme korkusu da bulunmayan Soma 301 spor gelecek hafta Koldere deplasmanına konuk olduktan son hafta sonra ligin play of şansını yakalayan Kırkağaç Altay Spor ile Linyit sahasında karşılaşacak lardır.

Gelelim bugünkü Bakı spor maçı değerlendirmesine ilk yarıda oyunun geneline baktığımız zaman maç ortada %50, %50 diyebiliriz, Her iki takımın birer gol pozisyonları vardı, Bakır spor maç 0-0 iken net bir golden yararlanamaz iken Soma 301 Karaelmas spor takımından şanssız bir dönem geçiren Furkan Korkmaz’ın ceza sahası içinden vurduğu top kaleciye gelmeden auta çıktı . Dakikalar 15’i gösterdiği sırada Eser’in. 15 Dakikada ceza sahasının dış çizgisinden vurduğu sert topu yakalayamayan Ali Berka golü yemek zorunda kaldı.0-1 ilk yarı için başka futbol adına söylenecek tek bir şey yoktu. Zaman zaman sahada gerginlikler olsa da maç sonucunda her şey centilmenlikle bitti.

2.yarıya başladığı zaman Soma 301 Karaelmas Spor ve Bakır spor üçer oyuncu değişikliği yaparak oyuna başladılar. İkinci yarı daha istekli oynayan ve daha çok ayakta kalarak kazanma isteği bulunan rakip Bakır Spor oldu. Son dakikaya kadar galibiyeti isteyerek ve arzulayarak futbol oynadılar.

İsmail Şarlayan hoca 301 Karaelmas takımını çok iyi analiz ederek futbolcuları diri tutmak için her yolu denedi ve başarılı oldu. Bir ara sezon başında Bakır sporda görev yaparken ayrılan İsmail Hoca tekrardan takımın başına 2 yarınının 2 maçında tekrar geldi. Oyunu iyi okuyan Bakır spor maçın 45+2’de sahanın sağ tarafından kazanılan serbest vuruşta mermi gibi kalecinin üstünden adeta 90’a ampul gibi takan başarılı oyuncu Tayip Kaya durumu 0-2 yapan golü Karaelmas 301 ağlarına göndermiş oldu.

Bu sezon Süleymanlı Spordan alınan Tayyip Kaya Bakır sporda akıllı bir futbol sergiledi ve kendine güvenenleri mahcup etmedi. Ben bu oyunda Bakır sporlu futbolcuları tebrik ediyorum. Oyuncuların istekli ve dirençli oyununa, teknik ekibin doğru ve yerinde müdahaleleri de eklenince çok keyifli bir maç izlemiş oldum. Karaelmas spora diyecek bir şeyim yok, Başkan Yılmaz ANALI ve beyin takımı herhalde düşündükleri veya bildikleri bir şeyler vardır, çünkü artık onlara da maç ile ilgili bir yorum ve kritik yapamıyorum, bakalım sezon sonu ne gösterecek hep beraber sabredip göreceğiz.

Maçın yine 75 dakikasında günün başarılı isimlerinde Bakır spordan Özkan güzel bir vuruşla durumu 0-3 yaptı. Bu arada ikinci yarıda oyuna giren Emre Gürkal oyundan alınarak yerine Ali Kocabaş dâhil oldu. Soma 301 Karaelmas defansı ileride oynayan futbolcuların hatalarını kapatmaktan da kendi toplarını oynayamaz duruma geldiler, savunma bloğu diye bir şey Kara elmas sporda kalmadı, orta saha zaten kaç haftadan beri yok, forvetler evlere şenlik hal böyle olunca herkes hatalar zincirine ortak oldu. Maçın büyük bölümünde organize olmayı beceremeyen 301 futbolcuları Bakır spor ataklarının bir çoğunda rakibine boyun eğmek zorunda kaldılar.

Maçın 88 dakikasında Soma Karaelmas spordan Emre Ocak’ın şutu kaleciden döndü, topu iyi takip eden Ali Kocabaş durumu 1-3 yapan tek golü atmış oldu. Bu golden 1 dakika sonrası faulden KK gören Fatih İNCİ oyun dışı kaldı, ancak bence hakem Cenk Güleryüz’ün bu kararı ağır bir karardı, bir ara oyun hâkimiyetini kaybeden orta hakem ve yardımcıları eğer futbolcular, birbirlerini tanımamış ve arkadaş olmamış olsalardı o sahadan olaysız çıkılması mümkün değildi. Maçların sonlarına doğu gelindiğinde hakemler ellerini ceplerine götürmeden önce çok iyi düşünüp, oyun sonucuna etki edecek hareketlerden kaçınılmalıdırlar, Cenk hoca oyun sonucuna etki edecek bir hareket etmedi fakat çoğu kartlarda ve faullerde es geçti, kimisini de affetmedi. Maçta başka gol olmayınca Karaelmas 301 spor 1- Bakır spor 3 olarak maç sona ermiştir.

Maç genelinde Bakır sporda Tayyip Kaya, Özkan Kalman, Burak Sözener göze çarpan oyuncular arasındaydı, Burak Sözener’i sezon başından beri birçok defa seyrettim, iyi bir futbolcu ancak nedendir bilinmez ama bu maçta biraz gergin gördüm. Soma 301 Kalecisi hatalı goller yemesine rağmen tecrübesiz, genç ve gelecek vaat eden bir futbolcu, altyapıdan çıkıp, üst ligde bir anda forma bulup oynaması biraz tecrübe ve zaman isteyecektir. Diğerlerine gelince çoğu U18 grubundan gelen futbolcu onlarında zamanla tecrübe kazanması ve pişmesi gerekecek. A takımında oynayanlardan Emre Ocak, Emrehan, Furkan , Fatih ve Barış takımın geneli kötü giderse beş kişi kalan altı kişinin açığını elbette kapatması beklenemez. Bu takımın As kadro ile çıktığında tıkır tıkır futbol oynadığını da gördük.

Seneye aynı grupta mücadele edecek Soma 301 Karaelmas spor kendilerine bir yol haritası çizeceklerdir. Yeniden bir organizasyon içine girerek yapılanması ve futbol disiplininin sağlanması şart olmuştur. Çok iyi bir strateji yapılarak eğer bu takım şampiyonluğa oynayacaksa alınacak futbolcuların risk alınarak, mevcuttaki futbolculardan mutlaka daha iyi olması ve oynaması şarttır. Tabii bu aynı zamanda ciddi bir bütçe oluşturulması demektir.

Fakat altını çizerek söylemek istiyorum, yola inananlarla çıkacağımız, yürüdüğümüz yolda yüreğini ortaya koyan futbolculara ihtiyacımız var, düzen bozan değil, düzene uyan futbolculara ihtiyacımız var, Sezon başında hedefi şampiyonluk olmayan ve şampiyonluğa inanmadan oynayan kim varsa bu kulübü tercih etmeyecek, şampiyonluk için mücadele etmeyen, gurur ve kibirden uzak futbolcularla yola çıkılmalıdır. Bu takımda herkes bir paylaşım sağlamalıdır. Futbol severlere keyif verecek futbolculara ihtiyacımız var, sonuçta mağlubiyette olabilir, ama oyun disiplinini ve hocasını, Genel kaptanını, Başkanını tanıyan ve bu hiyerarşik yapıya uyum gösteren futbolcuların bu kulüpte oynamasını istiyoruz. Hoşça kalın. Şeref Öksüm

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN