Karaelmasspor Şampiyonluk Işıklarını Gördü Gibi

Karaelmasspor Şampiyonluk Işıklarını Gördü Gibi

İlçemizi Süper Amatör ligde temsil eden tek takımımız Soma 301 Karaelmasspor geçtiğimiz hafta Linyit sahasında Kayalıoğlu ile oynadığı maçta aldığı 5-0’lık galibiyet sonrası zirvedeki rakipleri ile puan farkı dörde indirmiş oldu.

Geçtiğimiz 10’ncu hafta Ali Kaya SAL A grubunda oynanan maçlar sonrası Lider Kırkağaç Altay ve Kırkağaç Acar İdman 25 puan, Soma Karaelmasspor 21 puanda bulunuyor. 18’nci haftaya kadar sürecek olan Süper Amatör Liginin 11’nci haftasında şampiyon adaylarından Kırkağaç Altay, Kayalıoğluspor’a konuk olacak, Kırkağaç Acar İdman sahasında komşusu Bakır GB ile karşılaşacak olup, Bakır GB’nin düşme potasından uzaklaşması için en az bir puan için oynayacaktır. Temsilcimiz Soma 301 Karaelmasspor yine şiddetle puana ihtiyacı olan Halitpaşa Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecektir.

Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar Play Off oynayacak. Son iki sırada yer alan takımlar ise 1.Amatör Lig’e düşecek.

Bu sezon seyrettiğim 301 Karaelmas Spor Kulübü, Ligin 4’ncü haftasında Linyit stadında Kırkağaç Acar İdman İle oynadığı maçta aldığı beraberlik, bir hafta sonra oynadığı Gördes Belediyespor’dan aldığı bir puan, yine altıncı haftada kendi sahasında Saruhanlı Belediyespor ile oynadığı maçtaki beraberlik sonucu aldığı bir puan yani arka arkaya oynadığı 3 haftalık maçta 9 puan yerine 3 puan alınması, Kırkağaç da oynanan Bakır Gençlerbirliği mağlubiyeti sonrası takımda gerginliğe ve teknik ekip değişikliğine gidilmesi zorunlu olmuştur. Bakır GB ilk 3 puanını ilk defa 7 haftada Soma Karaelmasspor dan almıştır, ki bu maçı izleyen 301 taraftarları adeta saç baş yoldular. Bakır GB’yi sanki ilahlar korumuş, kale direkleri ile anlaşmış kadar şanslıdırlar. Bazen de futbol oynamak yetmiyor, birazda şans unsurunun sizden yana olması gerekir.

Ligin 13 haftasında Şair Eşref stadında oynanacak Kırkağaç Acar idman Yurdu Kulübü ile Soma 301 Karaelmas spor ’un karşılaşacağı müsabakada kazanan takım büyük avantaj elde etmiş olacaktır, bekleyip göreceğiz.

SOMA KARAELMASSPOR KULÜP BAŞKANI YILMAZ ANALI

Yılmaz Analı’nın açıklamalarından öne çıkanlar!

Soma 301 Karaelmasspor Kulüp Başkanı Sayın Yılmaz Analı ile ligdeki konumları, transferleri ve şampiyonluk umutları ile ilgili görüşlerine başvurduk ve kendisi bize tüm samimiyeti ile açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Analı’nın açıklamalarından öne çıkanlar!

Sezon başlamadan önce şampiyonluk hedefi ile yola çıktık, ve sezon sonunda da bu mutlu sona ulaşacağımıza olan inancımızdan bir şey kaybetmedik, aldığımız 3 beraberlik ve bir mağlubiyet bizi hedefinizden asla saptırmadı. Futbol üç sonuçlu, inişli-çıkışlı bir oyun olup, bu tür istenmeyen puan kayıplarını her takım yaşayabilir. Ligin son altı haftasında şampiyonluk yarışından kopmuş gibi görünen takımımızda, hedefinden asla ve asla hiçbir sapma olmadı. Gerek futbolcular, gerek Teknik ekip, gerekse de taraftarlarımız ile sezon başında belirlediğimiz şampiyonluk parolasını ısrarla vurguluyor ve hedefe doğru emin adımlarla yürüyoruz. Yönetim olarak amacımız Play offlara kalarak BAL liginde ilçemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Bunun için sahada her şeyimizi vereceğiz, oyuncularımız her geçen gün daha hazır şekilde motive olmuş ve uyum sürecini tamamlamış şekilde kenetlenmişlerdir. İnanmış bir kadro, inanmış bir teknik ekip ve inanmış bir yönetim ile başarı kendiliğinden gelecektir.

4 Puanlık fark bizim için çok önemli değil.

Rakiplerimizden Saruhanlı Belediyespor bir anda puan kayıpları yaşadığı gibi, diğer rakiplerimizin de önümüzdeki haftalarda puan kayıplarının yaşanabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki haftalarda Kırkağaç Acar İdman Yurduspor ile oynayacağımız maç sonrası birincilik ve ikincilik büyük ihtimalle şekillenecektir. Lig bütün takımlar açısından üç sonuçlu bir oyundur ama en önemlisinin lig sıralamasında elde edilecek başarının mutluluğudur. Futbolda her takım sahaya yenmek ve yenilmemek için çıkar.

Takımda ve skorlarda iyi bir hava yakaladık.

Kalan maçlarımıza hepsinde final havasında ve 3 puan parolası ile çıkacağız. Ligin sonuna kadar puan kaybetmeden hedefimize hızla ilerleyerek play of maçlarına katılacağımızı umuyoruz.

Transferler

Birkaç futbolcu ile görüşmelerimiz sürüyor. Transfer yapmış olmak için transfer yapmayacağız. Hocamız görüşülen oyuncuların transferi olumlu geçerse olabileceğini, olmasa da bu takım ile şampiyonluğu yakalayacaklarını ifade etti. Her zaman dediğimiz gibi önce şampiyonluğa kendimiz inanıyoruz, ve takımımıza güveniyoruz. 2023/2024 futbol sezonunda inşallah şampiyonluğu Somamıza taşımak istiyoruz.

Alt yapımız çok başarılı

Alt yapımızda on grupta, U 18 gruplarında Karaelmasspor olarak sekiz takımla mücadele etmekte olup, U 15, U 17, U 18 takımlarımızdan bölge grup elemelerinde şampiyonluk hedeflemekteyiz. U 18 takımında oynayan genç futbolculardan teknik kapasitesi yüksek olanları A takımına monte ederek tecrübe kazandırmak için kısmi oranlarda oyuna alarak şans vermekteyiz. İlerleyen zamanlarda altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularla kendi çarkımızı döndürmek istiyoruz. Alt yapı hocası ve spor koordinatörümüz, hocaların hocası Levent Analı ’yada teşekkür etmek istiyorum, saat mefhumu olmaksızın neredeyse bütün gününü gençlerin başarısı için uğraşıyor. Alt yapıya verdiğimiz değerin meyvelerini teker teker toplamaya başladık, bu yönü ile ayrıca gururluyuz.

Taraftarımız…

Son olarak söyleyeceklerim, Taraftar ve tribün futbolun seyir zevkini yüzde yüzden fazla artıran en büyük faktördür. Tribünler pozitif anlamda bizlere büyük güç veriyor. Kalan altı haftalık maçta tek dileğimiz Kömür diyarının çocuklarını yalnız bırakmayarak şampiyonluğumuzu beraberce haykırmak istiyoruz.

Soma 301 Karaelmas Spor Kulübü olarak duygunun ve sevginin olduğu yerde her zaman için başarının kaçınılmaz olduğunu bir kez daha belirtir, sevgili spor severlere şükranlarımızı sunarız.

Sitede yayımlanan Köşe Yazıları ve Yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir. somadaspor.com yazıların sorumluluğunu almaz.

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN