Karaelmasspor Akhisargücü Maç Sonrası

Karaelmasspor Akhisargücü Maç Sonrası

Dün başlayan Manisa U-18 Yerel liginin bizim Kara Elmasspor adına heyecanı farklıydı. İlk defa resmi maç oynayacak takımımız için anlamı büyüktü..

Oynamış olduğumuz ilk maçımız Akhisargücü karşısında; gelişim adına, maç atmosferinin tecrübesi adına, sahadaki yayılış adına öğreneceğimiz çok şeylerin olduğu bir ilk deneyimdi.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Çocukların antrenman performansıyla resmi maç farkının görebilmeleri, yaşamaları adına önemliydi. Her ne kadar mağlup ayrılsak ta genel görüntü itibari ile önümüzdeki maçlar daha farklı olmak için yapabileceklerimizin olduğunu çok eksik ve futbol adına daha göreceğimiz çok şey olduğunun bilincine vardığımız bir karşılaşma oldu..




Her ne kadar suni çimde yapılan antrenman sonrası doğal çim sahada yapılan maçların futbolcu kardeşlerimize ağır geldiği ama tabii bunlara alışma noktasında gelecek maçların oynanması sonrası bunların azalacağı, daha iyi maçların oynanacağı kişisel hataların sahaya diziliş ve bireysel eksiklerin görüldüğü ama futbol bu yaşta geliştiğini düşünürsek sonuca odaklanmadan uzun ince bir yolda olduğumuzu futbolcu kardeşlerimize anlattık..

301 karaelmassporFutbolun başlangıç aşamasında maç oynanması, sahaya çıktığında sudan çıkmış balık misali oyunu gördüğünde futbolcu olacak çocuk ”ben daha yolun başındayım”ı hissetmesi, antrenman maç arasındaki farkı görüp o şaşkınlığının farkına varıp ”ben daha hiç bir şeymişim” görüntüsü onun o hayal kırıklığı oynadığı maçlarla azalacağını görmesi futbolcu olmak için çok çalışmanın gerektiğini anlaması adına oynanan maçlar çok şeyler katıyor..



Sahayı dolduramadığı, nereye koşsa kapatamadığı kendisinin görmesi çok çalışmam lazım. Futbolcu olmak için demesi öyle antrenmanlara canı istediğimde gelmesi çok şeyler kaybettirdiğini dün oynadığı maçta görmeleri adına anlamlı maçtı..

Herkes hemen “ben iyi futbolcuyum” olduğunu sanan hastalık var ya bizde öyle olmadığını görmesi adına maç oynadığında anlayanlar futbolcu olmak kolay olmadığını anlıyorlar maçtan sonra.

karaelmasspor akhisargücü maç sonu

Yenildik ve çok eksiğimiz olduğunu gördük. Tekrar tekrar anlattık çok çalışmamız lazım olduğunu gördü futbolcu kardeşlerimiz oyundan kopmayan disiplinli olmak adına iki farklı yenik duruma düştüğümüz halde reaksiyon vermemiz önemli gelişmeydi. Mevki adına eksiklerin olduğu, pozisyon almada bazı konularda yeterince eksilerin görüldüğü, gelişmek adına daha yolun başında olduklarını anladıkları anlattığımız maç oldu bizim için. Onun için skora odaklı değil, yenmek-yenilmek adına bakmıyoruz.

akhisargücüspor

Gelişim adına baktığımız bir maç olarak düşünüyoruz ve her iki takım futbolcu kardeşlerimizi ilk maç özelinde yaptıkları mücadele için tebrik ediyorum. Sevgilerle. Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Tüm alt yapı maçları için buraya tıklayınız!

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN