Karaelmasspor 1-1 Kırkağaç Acar İdmanyurdu

Karaelmasspor 1-1 Kırkağaç Acar İdmanyurdu

Manisa Süper Amatör Lig A-grubu 4. haftasında aynı puanla kayıpsız yoluna devam eden iki ekip Karaelmasspor ile Kırkağaç Acar İdman Soma’da karşı karşıya geldi.

Manisa Ali Kaya Süper Amatör Lig A-grubunda ligin zirvesini yakından ilgilendiren ve spor kamuoyu tarafından sonucu merakla beklenen Soma 301 Karaelmasspor ile, Kırkağaç Acar İdmanyurduspor arasındaki maç, yıllara adeta meydan okuyan yorgun Linyit Stadı’nın zemininde oynandı.

Bu maç öncesine kadar grupta yenilgi yüzü görmeyen iki takımın mücadelesi karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Goller Yiğitcan Kesgin ve Ömer Faruk’tan geldi.

Zorlu karşılaşmada Karaelmasspor’un golünü 42.dakikada Yiğitcan Kesgin, konuk kırkağaç Acar İdmanyurdu’nun golünü ise 67.dakikada Ömer Faruk kaydetti. Karaelmasspor’da Oğulcan Kesgin, maç sonu itirazlardan dolayı ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Liderlik el değiştirdi.

Böylece Karaelmasspor ve Kırkağaç İdmanyurdu puanlarını 10’a yükseltirken, sahasında Halitpaşa Belediyespor’u 12-0 mağlup eden Kırkağaç Altayspor gol averajıyla liderlik koltuğuna oturdu. Aynı puana sahip diğer iki ekipten Karaelmasspor ikinci, Kırkağaç Acar İdman üçüncü sırada yer aldı.

Maçtan Notlar…

Adını; 13 Mayıs 2014’te Soma ilçemizde kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan kazadan esinlenerek ”Soma 301 Karaelmasspor” olarak alan sarı-siyahlılar, sahaya maden faciasında yaşamını yitiren şehitlerimizi anmak için madenci baretleriyle çıktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından zorlu maçı; Somaspor Kulüp başkanı Mustafa Aydın, teknik direktör Burhanettin Basatemür, Soma CHP Belediye Başkan Adayı Sercan Okur, Kırkağaç Ak Parti Belediye aday aday Fevzi Ok, Karaelmasspor Kulüp Başkanı Yılmaz Analı ve yönetim, Kırkağaç Acar idmanyurdu Kulüp Başkanı Erdoğan Yaltırak, yönetim, 200’ü Kırkağaç’tan gelen taraftarlar olmak üzere 1000 kişiye yakın spor sever izledi.

Geçen sezon Kırkağaç Acar İdmanyurdu’nun başarısı için ter döken Eser Kasal, Kubilay Azğın ve İsmail Poyraz bu sefer eski takımlarına rakip oldular.

Maç beklediğim gibi başladı. İlk on beş dakika Karaelmasspor kale önlerinde etkili olamasa da, ön tarafta daha çok görünen taraftı. 10.dakikada Eser Kasal’ın ceza sahası yayı üzerinden çektiği şut, Bekir’de kaldı.

15.dakikada Berke’nin ceza sahası dışından doksana giden şutunu Kubilay adeta uzuyarak köşeden çıkardı.

Karaelmasspor, Eser Kasal- İlkay Gül ve Yiğitcan Kesgin odaklı golle öne geçti.

42.dakikada sol kanattan kazanılan duran topta Eser’in arka direğe kestiği topu, İlkay Yiğitcan’a pas olarak gönderdi. Yiğitcan, meşin yuvarlağı kafayla ağlara göndererek ilk yarının skorunu belirledi:1-0

İkinci yarıya Kırkağaç Acar İdman Yurdu ağırlığını koydu


Baran Sönmez hocanın sporcuları çok tedirgindi.. Namağlup geldikleri Karelmasspor deplasmanından zirve yarışından kopmamak için önce beraberlik golünü daha sonrada galibiyet için mutlaka gol bulmalıydılar. Bu yüzden ikinci yarıya istekli ve arzulu başladılar. Özellikle kazandıkları toplarla geçiş oyununu hızlı yapan Acar idmanyurdu Karaelmasspor kalesinde tehlikeler yarattı.

Acar İdman’da golün geleceği, hızlı hücumlarla kendini hissettirdi

Dakikalar 67’yi gösterdiğinde Kırkağaç Acar idman Yurdu aradığı golü buldu. Karaelmasspor’un gelişi güzel uzaklaştırmaya çalıştırdığı topu ceza sahası çizgisi üzerinde kapan Sefa Okan’ın çektiği sert şut’u Kubilay mükemmel refleksle tokatladı. Kubilay’ın tokatladığı top Ümit Mutlu’nun önüne düştü. Ümit’in vuruşunda direkten dönen top bu sefer Ömer Faruk’un önüne düştü, Ömer’in vuruşu Karaelmasspor ağlarıyla buluştu:1-1

90 dakikanın 1-1’lik skorla sona ermesinin ardından Karaelmasspor adına Oğulcan Kesgin itirazlarından dolayı kırmızı kart gördü.

Başkan ve Hocaların açıklamaları

Hafta başından beri sonucu merakla beklenilen, zorluk derecesi yüksek karşılaşma sonrası kulüp başkanları ve teknik sorumluların açıklamaları şöyle:

Yılmaz Analı: “Futbolda bunlar var yenersiniz yenilirsiniz olağan sonuçlar bunlar bizim için önemli olan şey ligi nerede bitirdiğimizdir.”

Karaelmasspor Kulüp Başkanı Yılmaz Analı, Kırkağaç Acar idmanyurdu ile oynanan karşılaşmada öne geçmelerine rağmen beraberlikle ayrıldıklarını belirterek ” Futbolda bunlar var yenersiniz yenilirsiniz olağan sonuçlar bunlar bizim için önemli olan şey ligi nerede bitirdiğimizdir.” dedi.

Başkan Yılmaz Analı 1-1 sonuçlanan Acar idmanyurdu maçının ardından müsabakanın oynandığı Linyit stadında karşılaşmayı değerlendirdi. Kırkağaç karşısında maça kazanmak için çıktıklarını belirten Analı,

“Bu hafta ligimizin zorlu rakiplerinden olan ve aynı puanla zirveyi paylaştığımız Kırkağaç Acar İdman Yurdunu ağırladık. Her zamanki gibi maça aynı ciddiyetle hazırlandık, aynı arzuyla başladık. Güzel bir karşılaşma oldu. Dostça geçen iki kuvvetli takımı izledi bu gün Somalı futbolseverler ve Kırkağaç’tan gelen misafirlerimiz. Zirveyi paylaştığımız takımla bu gün puanları da paylaştık ve maç berabere bitti. Tüm teknik heyetimi ve futbolcularımı göstermiş oldukları istek ve arzu nedeniyle tebrik ediyorum. Futbolda bunlar var yenersiniz yenilirsiniz olağan sonuçlar bunlar bizim için önemli olan şey ligi nerede bitirdiğimizdir. Bu takımın kalitesi belli ,bizimde hedeflerimiz belli. O nedenle sezon sonu hep birlikte o hedeflerde buluşmuş olacağız.. Acar İdman Yurdu takımını bu gün oynadıkları futbol ve mücadele için tebrik ediyor kalan maçlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Yusuf İpek: ”Bizim için beklediğimiz sonuç olmasada kötünün iyisi olmuş oldu”

Karaelmasspor teknik sorumlusu Yusuf İpek, ‘’Maç centilmenliğin dışına çıkmadan geçmesi güzeldi. Önemli bir haftaydı. Derbi olması puan olarak eşit olmamız ve takımların namağlup olmaları maçın önemini arttırdı. İlk yarı istediğimiz oyunu oynadık rakibe oyun oynama ve pozisyon olarak fırsat vermedik. İkinci yarı rakip bize göre daha istekli daha enerjik kaldı. Sonuç olarak evimizde galip gelip psikolojik üstünlüğü elimize alıp devam etmek, rakibin olan takımlara istiyorduk yenemiyorsak yenilmemek gerek. bizim için beklediğimiz sonuç olmasada kötünün iyisi olmuş oldu.’’diye değerlendirdi.

Erdoğan Yaltırak: ”Oyuncularımız, takım olmanın bütün özelliklerini ikinci yarıda sahaya çok iyi yansıttılar.

Kırkağaç Kulüp Başkanı Erdoğan Yaltırak, zorlu rakibe karşı özellikle ikinci yarıda sergilenen pozitif futbolla Soma’dan puanla ayrıldıklarını belirterek, ”Maçın başında kontrollü bir oyun oynadık. Oyun üstünlüğünü rakibimize verdik. İlerleyen dakikalarda ise oyun üstünlüğünü elimize geçirdik. Özellikle ikinci yarı da iyi savunma ve hızlı çıkışlarla beraberlik golünü bulduk. Baran Sönmez önderliğindeki oyuncularım takım olmanın bütün özelliklerini ikinci yarıda sahaya çok iyi yansıttılar. Zorlu deplasmandan alınan puanın ve başarılı oyunun ortaya çıkmasında emeği geçen başta teknik sorumlumuz Baran Sönmez ve tüm oyuncularımı kutluyorum. Bizi en iyi şekilde misafir eden Karaelmasspor camiasına ise bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Baran Sönmez: ”İkinci yarıda yüksek şiddeli baskılarla oyuna hükmeden taraf tamamen bizdik.”

Acar İdmanyurdu teknik sorumlusu Baran Sönmez ise maç sonrası yaptığı açıklamada, ‘’Öncelikle kulübün ismi olan 301 Soma Karaelmas maden şehitlerini rahmetle anıyorum. Mekanları Cennet olsun.. 9 Puanlı 2 takımın mücadelesinde belli bir plan doğrultusunda çalışmalarımızı hafta içi yaptık. 43’üncü dakikada duran toptan yediğimiz golle ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattık. Akan oyunda rakibimize pozisyon vermememiz bizim açıdan iyi idi. İkinci yarıda yüksek şiddeli baskılarla oyuna hükmeden taraf tamamen bizdik.. Çok gol pozisyonlarını Kaleci Kubilay kardeşim engel oldu. Takımımı oynadıkları oyundan dolayı tebrik ediyorum.. 301 Soma takımına bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum.’’dedi.

NOT: Karşılaşmaya ait 230 adet 📸 foto 👉 SOMADASPOR Facebook sayfamıza yüklenmiştir!.

Soma 301 Karaelmasspor 1-1 Kırkağaç Acar İdmanyurdu

STAT: Soma / Linyit
HAKEMLER: Osman Can Açıklar-Emirhan Durmaz-Tuna Taşyüz
KARAELMASSPOR:Kubilay Azğın-Oğulcan Keskin-Barış Şen-Yiğitcan Keskin- İlkay Gül-Furkan Korkmaz-Eser Kasal-Mesut Yılmaz-Devran Gezgin-Emre Ocak- İsmail Poyraz
YEDEKLER:Onur Dönmez, Hasan Yeldoğan, Alperen Efe, Fatih İnci, Yusuf Varol, Barış Civelek, Yusuf Can Çakmak, Emirhan Çakır, Ali Kocabaş, Emrahan Analı
TEKNİK SORUMLU:Yusuf İpek

KIRKAĞAÇ ACAR İDMANYURDU:Bekir Kaya-Emre Kavak-Onur Tekgöz-Emirhan Camcı-Feyzullah Salgın-Furkan Gölükçü-Ömer Faruk Çakır-Ümit Mutlu-Berke Özçelik- Şemsettin Avcı-Volkan Zemen
YEDEKLER:Uğur Pekgöz, Yiğit Gülşen, Atilla Yakıt, Levent Mıstıkoğlu, Hasan Yıldırım, Muhammed Kavak, Sefa Okan, Serkan Gölükçü, Serhat Yıldız
TEKNİK SORUMLU:Baran Sönmez
KIRMIZI KART: Maç sonu Oğulcan Kesgin (Karaelmasspor)
GOLLER:dk.42 Yiğitcan Kesgin (Karaelmasspor), dk.67 Ömer Faruk (Kırkağaç Acar İdmanyurdu)

NOT: Karşılaşmaya ait 📸 görseller 👉 ”FOTO GALERİ” bölümüne yüklenecektir, takipte kalınız!

4.Hafta Toplu Sonuçlar

Koldere 2-8 Gördes Bld
Bakır GB 0-5 Saruhanlı Bld
Kırkağaç Altay 12-0 Halitpaşa Bld
Kayalıoğluspor 1-0 Mecidiye Tarım (60.dakikada Mecidiye sahadan çekildi)
Karaelmasspor 1-1 Kırkağaç Acar İdman

5.Hafta Maçları

Gördes Bld-Karaelmasspor
Mecidiye Tarım-Halitpaşa Bld
Kırkağaç Acar-Kayalıoğlu Bld
Saruhanlı Bld-Kolderespor
Bakır GB -Kırkağaç Altayspor

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Mecidiyeköy Tarım Kredispor 0-3 Karaelmasspor
2.Hafta Sonunda Lider de Kral da Biziz!

Karaelmasspor 6-1 Halitpaşa Belediyespor
Yılmaz Analı, Kayalıoğlu Maçını Değerlendirdi.
Kayalıoğluspor 1-2 Karaelmasspor
Merhaba Manisa Süper Amatör Lig
Karaelmasspor 1-2 Alaşehir Bld.Spor
Karaelmasspor, Sezon Açılışında Kurban Kesti!
Karaelmasspor 4-0 Kulaspor
Alaşehir Belediyespor 3-1 Karaelmasspor
Karaelmasspor 3-3 Somaspor U19
Nurlupınar 2-1 Karaelmasspor
Karaelmas, Süleymanlı Bld.Spor’u 4-2 Mağlup Etti.

Tüm Karaelmasspor haberleri için 👉 buraya tıklayınız!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN